کد خبر: ۶۲۶۵۲
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۸۶ - ۱۹:۳۶

تحلیل یک کارشناس از آینده بحران مسکن

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب:‌ یک کارشناس مسکن می‌گوید زمانی که تنها یک راه برای سودآوری سرمایه‌گذاری وجود داشته باشد به طور طبیعی تورم به سمت آن راه هدایت می‌شود این اتفاقی است که در ایران برای مسکن رخ داده است. 

نصرت‌الله علیمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی آفتاب افزود: بهترین راه‌حل برای خروج مسکن از وضعیت کنونی متنوع کردن زمینه‌های سرمایه‌گذاری است. به طوری که سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در بخش‌هایی چون صنعت، بازرگانی و کشاورزی احساس امنیت و سودآوری داشته باشند. 

علیمی گفت: در حال حاضر امن‌ترین بخش برای سرمایه‌گذاری مسکن است که در اکثر کشورهای دنیا کالایی سرمایه‌ای محسوب نمی‌شود اما از آنجا که در ایران زمینه برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های دیگر مهیا نیست سرمایه‌ها به سمت مسکن روانه می‌شود. 

این کارشناس درباره آینده بازار مسکن تصریح کرد: با توجه به کاهش سود بانکی سپرده‌گذاران از بیم رکود وجوه سپرده‌های خود در بانک‌ها سرمایه‌هایشان را به سمت مسکن هدایت خواهند کرد و این مسأله عاملی برای ادامه سیرصعودی قیمت مسکن خواهد بود. 

وی همچنین به تخصیص اعتبار به طرح‌های زودبازده اشاره کرد و افزود: اکثر وام‌هایی که دولت به این منظور به متقاضیان پرداخت می‌کند متأسفانه به دلایلی که پیش از این اشاره شد در مسیر واقعی قرار نمی‌گیرد و مبدل به عامل دیگری برای ادامه شرایط کنونی و گرانی مسکن می‌شود. 

علیمی در عین حال دلایل گران شدن مسکن در این مدت زمان کوتاه را متعدد دانست و تصریح کرد: ‌رکود طولانی مدت بازار مسکن در سال‌های گذشته عرضه مسکن را پایین و تقاضای مؤثر آن را که بر قیمت تأثیر مستقیمی دارد بالا برد. از سوی دیگر افزایش رشد نقدینگی در مدت 2 سال باعث شد تا دارندگان سرمایه و سرمایه‌های سرگردان به بازار امن و پرسود مسکن رجوع کنند چرا که متأسفانه بازارهایی چون ارز، خرید و فروش کالا و بورس از امنیت لازم برخوردار نبودند و سرمایه‌داران را به خود جذب نمی‌کردند. 

علیمی همچنین به وضعیت قیمت مصالح ساختمانی اشاره کرد و گفت: مصالح ساختمانی در کارخانجات فرسوده و سنتی تولید می‌شود چرا که سال‌ نوسازی در صنعت ساختمان صورت نگرفته است این روش‌های سنتی و آن کارخانجات فرسوده نهایتا قیمت تمام شده مصالح و کالاهای مورد نیاز ساختمان را افزایش داده است. علاوه بر این وجود نابسامانی‌هایی در سیاست‌گذاری واردات و صادرات نیز بر افزایش قیمت مصالح تأثیر قابل توجهی گذاشت. 

این همچنین کارشناس مسکن قیمت زمین و دستمزد کارگران ساختمانی را از عوامل دیگر گرانی مسکن عنوان کرد. 

علیمی درباره راهکار حذف قیمت زمین از مسکن برای کنترل گرانی گفت: همینطور که خود دولت هم اعلام کرده است این راهکار به دلیل محدودیت زمین نمی‌تواند در شهرهای بزرگی چون تهران کارکرد داشته باشد مگر آنکه دولت زمین‌های حاشیه این شهرها را در اختیار تعاونی‌ها قرار دهد که با توجه به پایین بودن قیمت زمین در نقاط حاشیه‌ای و همچنین بی‌میلی مردم به زندگی در چنین مناطقی باز هم نمی‌توان تأثیر مهمی برای این طرح متصور بود. 

وی در پایان هشدار داد: در صورتی که مردم به دلیل گرانی مسکن به سمت حاشیه شهرها پناه آورند مسائل و مشکلاتی برای مدیریت شهری پیش می‌آید که به سادگی قابل حل نخواهند بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین