مدیر کل حفاظت محیط زیست استان البرز روز یکشنبه در همین ارتباط گفت که وضع کیفی هوای شهرستان کرج در حالت هشدار و محدوده قرمز قرار گرفته است.
فردین حکیمی افزود: بر اساس آخرین اعلام ایستگاههای سنجش آلودگی هوا در عصر دیروز، شاخص بر خط کیفیت هوا (ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون) در شهرستان کرج بر روی عدد ۱۷۸ قرار گرفته است که نشان از ناسالم بودن هوا برای تمام گروهها دارد.
وی اظهار داشت: همچنین وضع کیفی هوا در دیگر شهرستانها برای گروههای حساس ناسالم بوده و در محدوده نارنجی قرار دارد به طوریکه شاخص آلودگی در شهرستانهای فردیس، ساوجبلاغ و نظرآباد به ترتیب ۱۳۰، ۱۲۷ و ۱۰۶ است.
آلودگی هوا تداوم دارد
در همدان هم وضعیت کیفی هوای این کلانشهر صبح یکشنبه یکم دی ماه در وضعیت نارنجی بود و به تدریج تا عصر دیروز در وضعیت قرمز قرار گرفت و برای عموم ناسالم اعلام شد.
دیروز هنگامی که سنسورهای تنها ایستگاه کیفیت سنجی شاخص هوای همدان برای AQI عدد ۱۶۶ را نشان داد، موجب شد مسئولان بدون درنگ کارگروه شرایط ویژه آلودگی هوای همدان را تشکیل دهند تا راهکاری برای کاهش این آلودگی پیدا کنند.
عادل عربی معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیطزیست همدان در کارگروه شرایط ویژه آلودگی هوای همدان گفت: به دلیل سرمای زیاد همدان تداوم آلودگی را تا چند روز آینده در سطح شهر مشاهده خواهیم کرد.
ارومیه هم بی هوا شد
سعید موسوی معاون پایش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی هم گفته بر اساس اطلاعات پایشی موجود و شاخص «AQI» کیفیت هوا در شهرستان ارومیه برای گروههای حساس ناسالم شده است.
هوای ارومیه از نظر شاخصهای منواکسیدکربن، ازن، دی اکسیدنیتروژن، دی اکسیدگوگرد پاک و از نظر ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون سالم و از نظر ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون ناسالم برای گروههای حساس (بیماران قلبی و ریوی، سالمندان، زنان باردار و کودکان) است.
شاخص کیفی هوا در ارومیه روز یکشنبه ساعت ۶ صبح به ۱۳۴ رسید و شاخص کیفی هوای بوکان نیز ۱۱۰ بود که ظهر دیروز شاخص ارومیه ۱۰۲ و بوکان ۶۴ است.
هوای تبریز برای سومین روز متوالی آلوده ماند
میرمحسن حسینی قمی معاون پایش و نظارت اداره کل محیط زیست آذربایجانشرقی اعلام کرد که هوای کلانشهر تبریز دیروز یکشنبه برای سومین روز متوالی در وضعیت هشدار و ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفته است.
به گفته وی بر اساس آخرین آمار استخراجی از ایستگاههای سنجش آلودگی هوا در تبریز، شاخص آلودگی هوا نسبت به ذرات معلق ۲.۵ میکرون ۱۱۴ پی. اس. آی و به حالت هشدار برای گروههای حساس رسیده است.
وی تاکید کرد: طبق پیشبینیهای هواشناسی، امکان سکون هوا تا روز چهارشنبه وجود دارد، از این رو شهروندان مسائل توصیه شده را به طور جدیتر مورد توجه قرار دهند.
هوا پس است
رییس گروه پایش آلودگی هوا و صدا محیط سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به این که هوای شهرهای اهواز با شاخص ۱۵۹ در شرایط ناسالم برای تمام گروهها قرار دارد، گفته است، هوای شهرهای خرمآباد با شاخص ۱۰۱، کرمان ۱۰۴، شیراز ۱۰۸، اراک ۱۱۲، تهران ۱۳۸ و اصفهان ۱۴۷ ناسالم برای گروههای حساس است.
شهرام سپهرنیا افزوده است که هوای شهرهای اردبیل با شاخص ۱۶، بیرجند ۱۸، بجنورد ۱۹، زابل ۲۰، رشت ۲۶، یاسوج ۳۵ و شهرکرد ۴۹ در شرایط پاک قرار دارند.
البته به گفته او هوای شهرهای زنجان با شاخص ۵۲، ایلام ۶۰، سنندج ۶۰، یزد ۶۳، قم ۶۴، بندرعباس ۶۸، کرمانشاه ۶۸، گناوه ۷۷، اشتهارد ۷۹، قزوین ۸۱ و مشهد ۱۰۰ فعلا در حد قابل قبول قرار دارند.
شاخص کیفیت هوا (Air Quality Index = AQI) معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامتی افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط سالم (زرد و حدمجاز استاندارد یا حد سلامت)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک (ارغوانی) تعیین شده است.
حال که شرایط نا مساعد بر کیفیت هوای اغلب شهرهای بزرگ حاکم شده است، شهروندان منتظر تصمیمات کمیتههای اضطرار هستند.