غلامحسین محمدی عصر دوشنبه در توئیتی با انتشار جداولی از عوامل آلاینده پایتخت و مشخص کردن سهم آنها در آلایندگی بر اساس آخرین سیاهه منتشر شده در سال۹۶ تاکید کرده است: سایر اطلاعاتی که در فضای مجازی منتشر شده است مورد تایید شهرداری نیست. مبنای تصمیمات ما در شهرداری تهران گزارش حاضر است.
در این جدول ها سهم منابع متحرک در تولید آلایندههای گازی بیش از ۸۰ درصد و در بخش ذرات معلق بیش از ۶۰ درصد ذکر شده است که خودروهای سواری، موتورسیکلت و تاکسیها بیشترین سهم آلودگی را در منابع متحرک دارند.
همچنین نیروگاهها در تولید آلایندههای گازی با بیش از ۵ درصد و در بخش ذرات معلق بیش از ۱۲ درصد و پالایشگاه ها با 4 درصد در تولید آلایندههای گازی و ذرات معلق بیشترین سهم را داشته و در رتبه بعدی قرار دارند.
در این جداول پس از منابع متحرک، نیروگاهها و پالایشگاهها، آلایندههای خانگی، تجاری و اداری، صنایع و جایگاههای سوخت قرار گرفتهاند.
هوای پایتخت در سومین روز هفته با شاخص لحظه ای 120 در شرایط ناسالم برای گروه های حساس قرار دارد.
«شاخص کیفیت هوا (Air Quality Index = AQI) معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامتی افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط سالم (زرد و حدمجاز استاندارد یا حد سلامت)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک (ارغوانی) تعیین شده است.»