مرز هند و پاکستان در اغلب موارد، شاهد تبادل آتش میان ارتشهای دو کشور است که در این میان غیرنظامیانی از هر دو طرف نیز جان خود را از دست میدهند.
بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «اسپوتنیک»، ارتش پاکستان میگوید، یک ایست بازرسی هند را هدف حمله قرار داده است و در پی آن سه نظامی هندی کشته شدند و در پاسخ متقابل نظامیان هند به این اقدام پاکستان، دو نظامی پاکستانی نیز در درگیری مسلحانه جان خود را از دست دادند.
ارتش هند روز گذشته (چهارشنبه) اعلام کرده بود که یک غیرنظامی این کشور نیز در حالی کشته شده است که پاکستان توافق آتشبس را نقض کرد و به سمت «بارامولا» واقع در شمال کشمیر تیراندازی کرد.
طبق این گزارش، بیش از یک هفته است که درگیریهای مسلحانه میان نظامیان دو کشور هند و پاکستان در مرز دو کشور به صورت مداوم و بدون توقف ادامه دارد.
«آی اس پی آر»، واحد رسانهای نیروهای مسلح پاکستان امروز (پنجشنبه) اعلام کرد: «در ۳۶ ساعت گذشته، هند در امتداد خط کنترل، نقض آتشبس کرده است. پاکستان در پاسخ به این اقدام هند، در بخش حاجی پیر، ایست بازرسی هند را مورد حمله قرار داد و سه سرباز هندی کشته شدند».
یکی از سخنگویان ارتش هند در سرینگر گفت که پاکستان از سلاحهای سبک به استفاده از سلاحهای سنگین روی آورده است و از خمپارهها و توپخانه استفاده میکند.
هر دو کشور هند و پاکستان یکدیگر را به نقض توافق آتشبس سال ۲۰۰۳ متهم میکنند. از آن سال تا به امروز، بیش از سه هزار بار این آتشبس نقض شده است.هفته گذشته، درگیریهای شدیدی در مرز دو کشور رخ داد که در نتیجه آن چندین غیرنظامی از دو کشور هند و پاکستان زخمی شدند.
تنشها میان دو کشور هند و پاکستان از ۱۴ فوریه (۲۵ بهمن سال ۹۷) و بعد از آن تشدید شد که یکی از پرسنل امنیتی هند در یک حمله بمبگذاری در کشمیر کشته شد. یک گروه تروریستی در پاکستان مسئولیت این حمله را برعهده گرفت.
در ماه آگوست، (اواسط مردادماه)، به دنبال افزایش تنشها میان هند و پاکستان بر سر کشمیر، دهلی نو ماده ۳۷۰ قانون اساسی خود را که خودمختاری ایالت «جامو و کشمیر» و اختیارات ویژه آن را به رسمیت میشناسد، لغو کرد. این ماده قانونی، اختیارات حکمرانی را غیر از مسائل دفاعی، امور خارجی و ارتباطات منطقهای به یک نهاد قانونگذاری محلی محول میکرد.
از دهه ۱۹۵۰ میلادی جامو و کشمیر که بر سر مناطقی از آن اختلافهای ارضی بین دهلی نو، اسلام آباد و پکن وجود دارد، ایالتی خودمختار بود و لغو این خودمختاری با واکنش تند پاکستان مواجه شده است.