محمد حاجیان شهری، امروز ۸ دی ماه، در مراسم «آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگترین لندفیل مهندسی بهداشتی دفن پسماند کشور» و «آغاز بهرهبرداری از خط پذیرش و پردازش 1000 تنی پسماند» که در سایت شماره 2 سازمان مدیریت پسماند برگزار شد، عنوان کرد: با شروع به کار شورای پنجم، با توجه به بررسیهایی که داشتیم، به این جمعبندی رسیدیم که باید در روشهای مدیریت پسماند به بازمهندسی برسیم و طرحی را مصوب کردیم و تکلیفی برای شهرداری گذاشتیم که روشهای بازمهندسی انجام شود و همکاران به این مهم دست یافتند و امروز در شهر مشهد شاهد اتفاقات زیستمحیطی بسیار خوبی در این زمینه بودیم.
وی افزود: ساماندهی کشفرود یکی از مهمترین اقدامات بوده و شهرداری این کار را دست گرفتهاست تا شاهد فجایع زیستمحیطی در شهر مشهد نباشیم.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه «۵۸ تن زباله روزانه در کشور تولید میشود»، گفت: تنها ۱۰ درصد دفع بهداشتی از این مقدار زباله انجام میشود و شیرابه و گازهای تولیدی حاصل از آنها مسائلی است که با آن مبتلا هستیم. این عملیات یکی از پروژههای خوبی است که موجب بهبود اوضاع زیستمحیطی کشور خواهد شد.
حاجیان شهری اظهار کرد: در سایت شماره ۱ دفن پسماند، روزانه حدود ۲۵۰ تُن دفن داریم. همه بوی نامطبوعی که در ورودی مشهد بود را بهخاطر دارند و در حال حاضر هم تهران گرفتار این مصیبت شده، اما، هنوز هیچکس نتوانسته بگوید که این بوی نامطبوع از کجا میآید. احداث این لندفیل، یکی از اقدامات بازمهندسی است که در حال انجام است.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به اینکه «زباله در دنیا طلای سفید است»، گفت: دنیا گردش مالی زباله را ۵۰۰ میلیارد دلار برآورد میکند، ما این سود را هم نمیخواهیم، حداقلش این است که از این محل، هزینهها را به تراز صفر برسانیم.
وی با بیان اینکه «سیمپ شروع خوبی داشته است »، عنوان کرد: اما این نرمافزار، مشکلاتی را هم داشته است. فرهنگ شهروندی و کاهش تولید زباله از مسائلی است که باید به آن بپردازیم. امیدوارم با هماهنگیهایی که بین دستگاههای متولی وجود دارد، به اهدافی که کمیسیون برای شهرداری در بحثهای محیطزیستی و مدیریت پسماند قرارداده است، برسد. اگر زنجیره پسماند را کامل نکنیم، کاری را انجام ندادهایم.
حاجیان شهری مطرح کرد: زباله خشک و تر که در کشور ما نسبت ۷۰ به 30 دارد و در کشورهای اروپایی این آمار کاملاً متفاوت است، مرتباً تولید خواهد شد، عمر مفید این لندفیل با توجه به روند روبهرشد به نظر ۸ سال خواهد بود، اما برای طولانیکردن عمر این لندفیل باید اقدامات زیادی انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: امیدوارم با اصلاحاتی که در پردازش سایت ۱۰۰۰ تنی انجام شده، هرچه زودتر به اهداف نهایی دست پیدا کنیم. در شورا طرحی را دنبال میکنیم که زنجیره مدیریت پسماند را کامل کند و هرچه زودتر بتواینم دو سایت پسماند را تجمیع کنیم و به اهدافمان برسیم.