کد خبر: ۶۲۹۴۲۹
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۵

اختلاف انتخاباتی بین اصولگرایان

هر روزی که به انتخابات نزدیک‌تر می‌شود، احتمال کنارآمدن جبهه پایداری با ائتلاف اصولگرایان کمتر می‌شود و اخبار امیدوارکننده درباره همراهی این جریان، کمتر به گوش می‌رسد؛ آن‌هم درحالی‌که مصباح‌یزدی پدر معنوی جبهه پایداری همین دو روز پیش باز بر ایده همیشگی خود یعنی «انتخاب اصلح» پافشاری کرد. از سویی به نظر می‌رسد که در خود شورای ائتلاف هم اوضاع چندان مساعد نیست و برخی احتمالات
آفتاب‌‌نیوز :

سرلیست شدن قالیباف را قطعی نمی‌دانند. جریانی درون اصولگرایی به رهبری علیرضا زاکانی به دنبال این است که مانع سرلیستی قالیباف شود. زاکانی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ نامزد شده بود، اما رد صلاحیت شد. او که در مجلس نهم از مخالفان سرسخت لاریجانی و دولت روحانی بود، حالا در نبود لاریجانی از قم نامزد شده و حتما برای ریاست پارلمان نقشه‌هایی در سر دارد.

محمدکاظم انبارلویی، معاون سیاسی حزب مؤتلفه اسلامی دیروز با اشاره به اینکه سهم‌خواهی سم مهلک رسیدن به لیست واحد است و ما را در برابر یک معادله ۳۰مجهولی قرار می‌دهد که بعد از انتخابات هم نمی‌توانیم معادله را حل کنیم، گفته است: «هرکس با پرچم انانیت، نحنانیت و حس خودمردم‌بینی که ممکن است در بعضی از نامزد‌های انتخابات دیده شود در ائتلاف قدم بگذارد، قطعا پرچم ائتلاف را پایین خواهد کشید». چهره‌های اصولگرا در این ماه‌های نزدیک به انتخابات بار‌ها و بار‌ها نسبت به سهم‌خواهی‌ها هشدار داده‌اند و در بسیاری از موارد مشخصا به جبهه پایداری اشاره کرده‌اند. تا جایی که حتی حدادعادل، مسئول ائتلاف اصولگرایان و محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام چندی قبل پیش مصباح‌یزدی رفته بودند تا او را وادار کنند از جبهه پایداری بخواهد دست از سهم‌خواهی بردارد. مصباح، اما پاسخ روشنی به آن‌ها نداده بود. دبیرکل جبهه پایداری هم که علنا اصولگرایی را منسوخ شده دانسته و محصولی، قائم‌مقامشان هم چندی قبل نقد‌های تندی به نحوه ائتلاف و انتخاب در جریان اصولگرایی وارد کرده بود.

اختلاف انتخاباتی بین اصولگرایان

از سویی دیگر سرلیستی قالیباف هم هنوز گویا قطعی نیست. درصورتی‌که قالیباف سرلیست نشود، بسیار محتمل است که با عِده و عَده خودش یعنی همان‌هایی که با فراخوان او ثبت‌نام کرده‌اند، فهرست جداگانه بیرون دهد. محسن پیرهادی یکی از چهره‌های بسیار نزدیک به قالیباف و دبیرکل حزب جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی که سخنگوی شورای ائتلاف اصولگرایان هم هست، دیروز در پاسخ به این سؤال که آیا قالیباف سرلیست جریان شورای ائتلاف خواهد بود، گفته است: «در شرایط فعلی، هنوز نمی‌توان درباره ترکیب لیست نهایی اظهارنظر کرد. طبیعتا نظر شورا را در رسانه‌ها منعکس می‌کنم و باید بگویم هنوز بحث سرلیستی در شورای ائتلاف نهایی نشده است و البته فکر نمی‌کنم ائتلاف سرمایه‌های خود را زودتر از زمان لازم اعلام کند».

او درباره واکنش قالیباف درصورتی‌که در لیست قرار نگیرد و اینکه آیا لیست جداگانه‌ای خواهد داد، تأکید کرد: «حضور آقای قالیباف با اصرار افراد مختلفی از جریان انقلابی صورت گرفت و با فضای ائتلافی و مثبتی که در حال پیگیری است، ان‌شاءالله کار به جایی نمی‌رسد که بحث لیست جداگانه مطرح باشد؛ ضمن آنکه با سابقه‌ای که از آقای قالیباف در ادوار پیشین انتخابات سراغ داریم، ایشان عامل وحدت‌شکنی نخواهند بود. باید گفت: از همه نیرو‌هایی که در دایره انقلاب اسلامی تعریف می‌شوند، همین انتظار را داریم».

درصورتی‌که قالیباف سرلیست نشود و جبهه پایداری هم کوتاه نیاید، اصولگرایان در بهترین حالت با حداقل سه فهرست به‌ویژه در تهران وارد عرصه انتخابات مجلس خواهند شد. لیست پایداری، لیست قالیباف و لیست شورای به‌اصطلاح ائتلاف اصولگرایی.

مهدی چمران، عضو همین شورای ائتلاف دیروز با اشاره به آخرین وضعیت شورای ائتلاف برای رسیدن به لیست انتخاباتی در تهران، گفته است: «در مرحله، اول بررسی معیارها، شاخص‌ها و توانمندی‌های کاندیداهاست تا از بین کاندیدا‌ها تعداد واجد شرایط را انتخاب می‌کنیم، تعداد گزینه‌های مرحله اول مشخص نیست، ممکن ۱۵۰ نفر باشد یا به ۳۰۰ نفر هم برسد. در این مرحله شاخص‌های لازم را درباره کاندیدا مورد بررسی قرار خواهیم داد تا گزینه‌هایی که شاخص‌های اولیه شورای ائتلاف را برای نمایندگی مجلس دارند، مشخص شوند. در مرحله دوم، کاندیدا‌های مشخص‌شده در مرحله اول را در مجمع عمومی هزارو ۸۰۰ نفره که حدود ۱۰ بهمن برگزار خواهیم کرد، به رأی اعضای مجمع خواهیم گذاشت تا در نهایت این تعداد به ۶۰ نفر برسند. در این مرحله، ۶۰ نفری که آرای بیشتری در مجمع هزارو ۸۰۰ نفره داشته باشند، در مرحله بعد مورد توجه خواهند بود و کسانی که نتوانند در جمع ۶۰ نفر قرار بگیرند، حذف خواهند شد. در نهایت و در مرحله سوم، درباره این ۶۰ نفر که خروجی ۲ مرحله گذشته بوده‌اند، در کل شهر تهران نظرسنجی خواهیم کرد تا ۳۰ نفری که بیشترین رأی مردمی را دارند، در لیست نهایی شورای ائتلاف قرار بگیرند. این نظرسنجی توسط مراکز معتبر انجام خواهد شد و قطعا در سراسر شهر تهران نظر مردم را لحاظ خواهد کرد».

محسن پیرهادی، سخنگوی شورای ائتلاف اصولگرایان هم گفته است که در نامه‌ای که به امضای رئیس شورا رسیده، از احزاب و تشکل‌ها خواسته‌ایم نامزد‌های نمایندگی مجلس از شهر تهران را که تمایل به قرارگیری در لیست انتخاباتی شورای ائتلاف دارند، معرفی کنند.

هر تشکل مجاز است تا حداکثر دو برابر تعداد نمایندگان تهران یعنی ۶۰ نفر را برای نمایندگی معرفی کند. همچنین در این دوره، تصمیم بر این است که با توجه به جمعیت و گستره مسائل شهرری و اسلامشهر، دو نماینده از ۳۰ نماینده لیست پیشنهادی تهران از این دو محدوده انتخاب شوند، بنابراین احزاب می‌توانند گزینه‌های پیشنهادی خود را با توجه به این تقسیم‌بندی و اختصاص دو کرسی به شهرری و اسلامشهر معرفی کنند. شاخص‌های مورد نظر برای گزینش این افراد، بر شش اصل استوار شده که تأکید بر وحدت حداکثری، تأکید بر هماهنگی میان احزاب و نفی سهمیه‌بندی، تصمیم‌گیری از پایین به بالا و تکیه بر رأی مردم و نظرسنجی‌ها در فرایند رسیدن به فهرست نهایی از جمله این شاخص‌ها هستند».

منبع: شرق
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین