کد خبر: ۶۲۹۶۴
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۸۶ - ۱۶:۴۳
در همایش«عراق امروز چالش‌ها و چشم‌اندازها»:

حکیم:‌ ناامنی در عراق به همه جا سرایت می‌کند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران روز یکشنبه میزبان همایشی با عنوان «عراق امروز چالش‌ها و چشم‌اندازها» بود که با حضور چهره‌هایی همچون محسن حکیم، مشاور سیاسی رئیس مجلس اعلای شیعیان عراق، محمد مجیدالشیخ، سفیر عراق در تهران، محمد عمرانی، ‌معاون ستاد ویژه عراق وزارت امور خارجه و ... به بررسی چالش‌های پیش‌روی عراق در شرایط حساس فعلی پرداخت.
 
به گزارش خبرنگار سیاسی آفتاب محمد عمرانی، معاون ستاد ویژه عراق در وزارت امور خارجه با اشاره به اشتراکات فرهنگی، اجتماعی دو کشور ایران و عراق گفت: وجود بیش از 1400 کیلومتر مرز زمینی روابط دو کشور را حساس نموده و از سوی دیگر علاقه مردم ایران به عتبات عالیات، پیروزی انقلاب اسلامی،‌ اشغال کویت توسط صدام و جنگ 8 ساله دو کشور، این حساسیت را بیشتر کرده است. 

عمرانی با بیان این که ایران اولین کشور برگزارکننده اجلاس همسایگان عراق بوده گفت:‌ پس از سقوط حکومت بعث و حضور دشمن اصلی جمهوری اسلامی در ورای مرزهای کشور و ناامین شدن کشور عراق، ایران با شرایط جدیدی مواجه شد و البته توانست با مدیریت شایسته، به یاری مردم عراق بشتابد. 

این کارشناس مسائل عراق با اشاره به حمایت‌های ایران از دولت قانونی عراق افزود: ایران دوستان خود در عراق را تشویق می‌کند که مشارکت بیشتری در اداره سرنوشت خود داشته باشند. جمهوری اسلامی اولین هیأت رسمی را به عراق فرستاد و حمایت خود را از دوست این کشور اعلام نمود و نقش ایران در قانون اساسی عراق و تشکیل دولت از نمونه‌های موفقیت جمهوری اسلامی محسوب می‌شود. 

وی یاری به عراق در بعد بین‌المللی را نیز از دیگر اقدامات جمهوری اسلامی دانست و گفت: ما در بعد بین‌المللی نیز حمایت‌های مفیدی از دولت عراق انجام دادیم. شرکت در اجلاس شرم‌الشیخ علی‌رغم ربوده شدن 5 دیپلمات ایران و گفت‌وگو با دشمن اصلی به دلیل بهبود شرایط عراق را می‌توان از نمونه‌های تلاش ایران دانست. 

عمرانی با اشاره به این که کمیسیونی متشکل از برخی وزرا در مورد وضعیت اقتصادی عراق تشکیل شده گفت: ‌در حوزه انرژی و برق تلاش برای تأمین انرژی عراق در حال شکل‌گیری است و اقداماتی از لحاظ بهداشتی و برای ساختن بیمارستان تاکنون انجام داده‌ایم و از سوی دیگر اختصاص یک میلیارد دلار وام بلندمدت با سود کم برای ساختن پروژه‌های اساسی مثل راه‌آهن، نیروگاه برق و غیره از دیگر اقدامات جمهوری اسلامی در بعد اقتصادی محسوب می‌شود. 

وی مشکل امنیتی را برای مردم عراق بسیار جدی دانست و افزود: عدم وجود امنیت در این کشور، همه چیز را تحت‌الشعاع خود قرار داده است و به دلیل این که مدیریت عراق به مردم این کشور واگذار نشده، ناامنی‌ها افزایش می‌یابد به همین دلیل ضمن اعلام آمادگی آموزش نیروهای ویژه خواهان آن هستیم که نیروهای مختلف عراقی تجهیز شوند تا توان مردم عراق کمتر از تروریست‌ها نباشد. 

در ادامه این جلسه محمد مجیدالشیخ سفیر عراق در تهران به بررسی آینده عراق پرداخت و خواستار یاری رساندن کشورهای همسایه و جهان برای بهبود وضعیت عراق شد. 

وی عراق را آوردگاه تمدن بشری دانست و گفت:‌ عراق سرزمینی است که آغوش خود را به روی اسلام باز کرد و کوفه و بغداد به مثابه کانون روشنی بخش شهرهای اسلامی درآمد. 

سفیر عراق در تهران با بیان این که عراق کمتر از یک سده است کهبه عنوان دولتی مستقل به رسمیت شناخته شده افزود: از بدو تأسیس تا به حال، کشور ما روی آرامش و امنیت را به خود ندیده است. اتخاذ سیاست سرکوب و خفقان و ترور ویژگی برجسته تمامی دولتمردانی است که طی این مدت در عراق حکمرانی کرده‌اند که رژیم منفور و نامشروع صدام نمونه بارز این حکومت‌ها است. 

محمد مجید الشیخ افزود: عراق امروز خواهان حسن همجواری با همه همسایگان و تمامی کشورهای جهان براساس اصول صحیح در برگیرنده منافع ملی و جهاد ملی جهت بازسازی سرزمینی است با فرهنگ و مدرن و در این راه نیازمند یاری همه کشورهای منطقه است. 

وی در پایان سخنانش عراق را نماینده مبارزه با تروریست دانست و گفت: امروز عراق به نمایندگی از همه کشورهای جهان سرگرم مبارزه‌ای مقدس با تروریست‌ها و دشمنان بشریت است و می‌تواند الگویی برای همه کشورها باشد. 

پس از سفیر عراق، سیدریاض حکیم از حوزه علمیه نجف در خصوص منابع قدرتمندی شیعیان عراق سخن گفت. وی منابع قدرت شیعیان عراق را به 4 دسته تقسیم نمود و گفت:‌ حوزه علمیه، اماکن مقدس، کثرت عددی و موقعیت استراتژیک و جغرافیایی شیعیان عراق 4 منبع مهم و اصلی قدرتمندی آنان است. 

وی با بیان این که رژیم بعث عراق برای از بین بردن این 4 عامل تلاش بسیاری کرد افزود: رژیم صدام این عوامل را با دقت مطالعه و برای از بین بردن آنان برنامه‌ریزی دقیقی کرد. 

مهدی انصاری، از روحانیون حوزه علمیه قم دیگر سخنران این همایش بود که سخنان خویش را با عنوان «عراق از انقلاب 1920 تا سقوط صدام»‌ آغاز نمود. 

وی با بیان پیشینه‌ای از تاریخ تاخت و تازها به عراق گفت: مهم‌ترین حادثه قرن اخیر، جنبش دینی و شیعی مردمی عراق در سال 1920 است و به نظر من اگر عراق را نشناسیم و برای حل مشکلات آن اقدامی نکنیم، این ناامنی‌ها و مشکلات به ایران و تمام منطقه می‌رسد. 

محسن حکیم، مشاور سیاسی رئیس مجلس علای شیعیان عراق نیز در این جلسه گفت: توتالیتاریسم، دیکتاتوری فراشمول و میلیتاریسم شیوه حکومت کردن حکام گذشته عراق بوده است . 

وی گفت: اگر عراق ناامن باشد این سیل خروشان ناامنی به همه جا سرایت خواهد کرد و این مشکلات گریبانگیر همه کشورهای منطقه خواهد شد چرا که امنیت در منطقه تجزیه‌ناپذیر است. 

حکیم با بیان این که همه باید برای اجرای نظام نوین منطقی سیاسی در عراق تلاش کنند گفت:‌ همه کشورها باید تلاش کنند تا پویاسازی، نهادهای مدنی مثل مرجعیت، سازمان‌ها، ‌سندیکاها و رسانه‌های ارتباط جمعی در عراق افزایش یابد چرا که با ناامن بودن عراق منطقه امنیت نخواهد داشت و امنیت بین کشورها تجزیه‌ناپذیر است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین