کد خبر: ۶۲۹۹۷۶
تعداد نظرات: ۱۳ نظر
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۰

پیش‌بینی نشریه آمریکایی از نحوه انتقام ایران از آمریکا

یک نشریه آمریکایی تحلیل کرد تهدید ایران به گرفتن انتقام سخت ترور سردار سلیمانی، می‌تواند به شکل حمله‌ای داخل ایالات متحده یا کشتن یکی از مسئولان ارشد آن باشد.
پیش‌بینی نشریه آمریکایی از نحوه انتقام ایران از آمریکا
آفتاب‌‌نیوز :

نشریه «فارین اِفِرز» در یادداشتی به قلم «ایلان گلدنبرگ» تحلیلگر آمریکایی و رئیس پیشین میز ایران در وزارت خارجه این کشور، به بررسی ترور سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در حمله هوایی نظامیان تروریست آمریکایی به بغداد پرداخته و نوشت ایران گزینه‌های متعددی برای اجرای انتقام خود دارد.

در ابتدای این یادداشت ضمن اشاره به اینکه سردار سلیمانی یکی از محبوب‌ترین و پرنفوذترین چهره‌های جمهوری اسلامی ایران بود، آمده است: «[او] خصوصا دشمن بزرگ ایالات متحده بود... به دلایل بسیار متعدد، [سردار] سلیمانی، قهرمان [ملی] در ایران و همچنین سراسر منطقه بود».

این نشریه با بیان اینکه آمریکا با ترور مهمترین و قدرتمندترین مرد خاورمیانه، گامی شدیدا تنش‌زا برداشت، تحلیل کرد: «دولت دونالد ترامپ می‌گوید [سردار] سلیمانی یک تروریست بود و ترور او اقدامی دفاعی بود که حمله فوری [به آمریکا] را متوقف کرد. هر دو این ادعاها شاید اشتباه باشد، شاید هم نه اما اگر این سیاست بی‌ملاحظه دولت [ترامپ] از روز اول شروع نمی‌شد، آمریکا مجبور به اقدام علیه این ژنرال ایرانی نبود».

فارین‌افرز، سیاست بی‌ملاحظه ترامپ را خروج از توافق هسته‌ای ایران و در پیش گرفتن کارزار فشار حداکثری علیه تهران دانسته و نوشت:‌ «مهمترین سوال این است که ایران چگونه واکنش نشان می‌دهد. رفتار ایران طی چند ماه اخیر و البته در طول تاریخ مدید آن نشان داده که آنها برای گرفتن انتقام عجله نمی‌کنند. بلکه با دقت و صبورانه رویکردی را که موثر باشد انتخاب می‌کنند و از جنگ تمام عیار با ایالات متحده هم اجتناب می‌کنند».

گلدنبرگ در ادامه تحلیل خود توضیح داد: «در کمترین حالت، ایالات متحده خودش را با شیعیان عراق درگیر خواهد دید که نیروها، دیپلمات‌ها و اتباع آمریکایی را هدف می‌گیرند. عراق جایی است که حمله آمریکا رخ داد پس به همین دلیل عقلانی‌ترین مکان برای واکنش فوری ایران، همانجا خواهد بود».

این تحلیلگر آمریکایی با بیان اینکه تداوم حضور نظامی آمریکا در عراق هم زیر سوال رفته، افزود: «وضعیت امنیتی که اکنون وخیم‌تر نیز شده، تنها مشکل [آمریکا] نیست. ترور [سردار سلیمانی] چنان نقض شدید حاکمیت عراق بود که مقامات عراقی زیر فشار سیاسی گسترده‌ای برای اخراج نیروهای آمریکایی قرار گرفته‌اند».

فارین‌افرز ضمن اشاره به عدم محدود شدن انتقام ایران از ترور سردار شهید سلیمانی به عراق، تصریح کرد: «جنبش حزب‌الله که روابط نزدیکی با ایران دارد... می‌تواند به اهداف آمریکایی در لبنان حمله کند. حتی اگر ایران بخواهد از تنش‌زایی بزرگ در لبنان اجتناب کند، عاملان حزب‌الله در سراسر خاورمیانه حضور دارند و می‌توانند به آمریکا در هر جایی از منطقه حمله کنند».

این نشریه با بیان اینکه ایران می‌تواند به پایگاه‌های نظامی آمریکا در عربستان سعودی و امارات عربی متحده یا تاسیسات نفتی در خلیج فارس حمله کند، ادامه داد: «ما همچنین باید انتظار داشته باشیم که ایران برنامه هسته‌ای خود را به میزان چشمگیری سرعت ببخشد».

گلدنبرگ اما جدی‌ترین اقدام تلافی‌جویانه‌ای که می‌تواند انجام دهد را حمله در داخل خاک آمریکا یا تلاش برای کشتن یک مقام ارشد آمریکایی دانسته و نوشت: «البته حمله به منافع یا خدمه آمریکا در آن‌سوی آب‌ها می‌تواند برای ایران چالش‌آمیزتر باشد اما می‌تواند از نظر ایران گزینه‌ای مناسب باشد».

در پایان این یادداشت آمده است: «اگر دولت ترامپ باهوش باشد، هر کاری بتواند برای تحکیم تاسیسات آمریکا و حفاظت از شهروندان آمریکایی انجام می‌دهد... همچنین باید از طریق شرکای آمریکا که روابط خوبی با ایران دارند، مانند عمان، تلاش کند ضمن کاهش تنش‌ها، خطوط قرمزی را برای جلوگیری از اشتباه محاسباتی ایران تعیین کند».

بامداد جمعه سیزدهم دی ماه (سوم ژانویه) نظامیان تروریست آمریکایی با استفاده از یک فروند پهپاد نقطه‌زن، سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و «ابو مهدی المهندس» معاون سازمان الحشد الشعبی را به شهادت رساندند.

سپاه پاسداران در اطلاعیه‌ای که در این خصوص منتشر کرد، آورد: «سردار سرافراز اسلام حاج قاسم سلیمانی پس از عمری مجاهدت بامداد امروز در حمله بالگردهای آمریکایی به شهادت رسید».

در پی این خبر، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) مسئولیت ترور شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس را بر عهده گرفت و در بیانیه‌ای اذعان کرد که این ترور به دستور رئیس جمهور آمریکا صورت گرفته است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱۳
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۴
11
40
نصر من الله و فتح قریب . کسانی که میترسند در خانه ها منتظر مرگ باشند . ما آماده هستیم . مرگ با عزت بهتر از زندگی ذلت بار هست . #انتقام-سخت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۴
4
36
با سلام علاوه بر انتقام خون سردار سلیمانی انتقام خون به ناحق ریخته شده هواپیمای مسافربری با ۲۹۰ مسافر نیز مد نظر گرفته شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۴
48
11
اشغال سفارت آمریکا در ایران ریشه بیشتر مشکلات ما با آمریکاست اینجور کارها هیچ افتخاری نداره تو عراق هم همینطور .
مرسل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۴
6
36
مطمئن باشید از ی جایی ضربه خواهید خورد که حتی فکرشو هم نمیکنید توصیه مابه شمااینست در سوراخ های خود مخفی شوید تاپیدایتان نکنیم به بن سلمان وعربستان هم هشدار میدهیم فکرنکنید که پشت آمریکا قایم شدید پس باشماکاری نداریم اتفاقا دست انتقام الهی اول شماراخواهد گرفت به کمک آقا امام زمان
رسول
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۴
2
18
دیگر امریکا از صفحه کلی جهان پاک میشود بخاطر احمقیت یک امریکایی نادان به اسم ترامپ.بد کاری کردی ترامپ احمق .نتیجه اش را میبینی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۵
خیلی روی خودتون حساب باز کرده اید
مرضیه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۴
3
21
نباید خون سردار سلیمانی رو زمین بمونه باید انتقامش گرفته بشه.آمریکا الان یه همچین جسارتی کرد فردا به کشورمونم‌ حمله میکنه باید جلوشو بگیریم.
313
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۴
7
14
ایران توان تحمل این داغ رو نداره ولی بهتره مردم آمریکا به فکر یک رئیس جمهور جدیدباشند...
چرا سفارت انگلیس و سوئیس بعنوان حافظ منافع آمریکا تو ایران هنوز سرپان؟؟؟؟؟؟؟؟
-بیات
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۵
0
5
در این مقاله که در یک نشریه آمریکایی منتشر شده مسائل مربوط به ایران و آمریکا و چگونگی حملات احتمالی ایران را به منافع آمریکا در منطقه و یا حتی داخل آمریکا بسیا ر دقیق و بدون تعصب بررسی کرده است .
البرز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۵
4
14
انتقام سختی در راه است امریکا کثیف سگ انتقام میگیریم ایرانی از هیچ چیزی هراسی ندارد
محمد حسین احمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۵
0
7
اگرما عقب بشینیم وکاری نکنیم مطمنا دراینده بازهم منافع ایران در منطقه به خطر خواهد افتاد. حمله به یک مقام عالی رتبه ایرانی در یک کشورثالث یعنی اعلام جنگ به ایران
سبحان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۵
0
3
سلام.بنظرم تنها راه جبران خون شهیدان ادامه دادن به مکتبی است که برای ان جان دادند.و این پرسش که این مکتب چه به همراه دارد و رسالتش چیست.
مسللمان آزاد اندیش ایران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۶
0
3
چه کسانی در عراق با انتقام جویی از قاتل شهید سلیمانی مخالفند؟ (در یکی از کانال های تلگرام عربی مطالب عجیبی در مورد نحوه و نتایج رای گیری در پارلمان عراق برای انتقام جویی از قاتل سردار سلیمانی به شرح ذیل درج شده که حاکی از اشراف نویسنده بر پشت پرده تحولات دیروز پارلمان است ) کردها سر بزنگاهی که شیعیان عراق و جمهوری اسلامی به حمایت آنها برای خروج نیروهای آمریکا نیاز دارند، قصد دارند اگر بتوانند مخالفت پیشین ایران و شیعیان عراق با همه‌پرسی استقلال کردستان در دو سال پیش را تلافی کنند. کردها در سال ۱۳۹۶ با یک همه‌پرسی تلاش کردند در جهت استقلال از عراق حرکت کنند. در آن زمان ایران با بستن مرزهایش و لغو پروازهای مسافری به کردستان عراق به اعمال فشار اقتصادی و سیاسی بر اقلیم کردستان عراق روی آورد.
از طرف دیگر ایران با میدان‌داری قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس و با کمک به نظامیان حشد الشعبی به فرماندهی ابومهدی مهندس، شهر کرکوک را از تصرف کردها خارج کرد؛ که موجب افزایش سهم ترکمان ها و همکاری ایران و ترکیه در معادلات اقلیم شد اقدامی که کردها فراموش نکرده‌اند. با این وجود حتی اگر کردهای عراق و جمهوری اسلامی بر سر خروج یا ماندن نیروهای آمریکا در عراق با یکدیگر مخالف باشند انتظار می‌رود روابط جمهوری اسلامی و اقلیم کردستان عراق بر پایه بی‌اعتمادی راهبردی و همکاری تاکتیکی بر اساس الزامات همسایگی ادامه یابد. پارلمان عراق 329 نماینده دارد که در 15دی کردها و بیشتر سنی ها و تعداد کمی شیعه یعنی در مجموع 161نفر هنگام رای گیری برای خروج آمریکا از عراق در پارلمان حضور پیدا نکردند و اگر 4نفر دیگر را می توانستند از حضور در پارلمان منصرف کنند یعنی در اثر غیبت 168نفر از مجموع نمایندگان می توانستند از تصویب طرح خروج آمریکا پیشگیری کنند. بنابراین تعامل با برخی نماینده های حاضر برای انصراف از رای صورت گرفت که 3نفر نیز به جمع مخالفین پیوست .اما در نهایت 168رای در مقابل 167رای بر خروج آمریکا تاکید کردند.که به دنبال آن برخی سناتورهای آمریکا پس از اطلاع از هماهنگی کردها به نفع این کشور از احتمال تلاش برای تجزیه کردستان برای ادامه حضور در منطقه صحبت کردند.
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین