کد خبر: ۶۳۰۳۲
تاریخ انتشار : ۱۹ تير ۱۳۸۶ - ۱۳:۳۰
سازمان مدیریت در ریاست‌جمهوری ادغام شد

پرده آخر انقلاب بروکراتیک!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سرانجام پرده آخر سناریویی که حامیان دولت از آن به عنوان «انقلاب بروکراتیک» و منتقدان کابینه نهم با نام «پایان برنامه‌ریزی علمی» نام می‌برند به اجرا در آمد؛ شورای عالی اداری، در یکصد و سی سومین نشست خود به ریاست محمود احمدی‌نژاد سازمان مدیریت و برنامه ریزی را در نهاد ریاست جمهوری ادغام کرد. به این ترتیب طومار استقلال نهادی که از بیش از 6 دهه پیش به این سو، زیر نام‌ها و با تفکرات مختلف و گاه متضاد، استخوانبندی پیکره برنامه‌ریزی کشور به شمار می‌رفت در همم پیچیده شد. بر اساس مصوبه شورای عالی اداری، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی از این پس با نام «معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور» در نهاد ریاست جمهوری ادغام می‌شود. 

از دست رفتن نهایی استقلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی هر چند از سال گذشته و در پی صدور فرمان احمدی‌نژاد مبنی بر الحاق سازمان‌های مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها را به استانداری‌ها  محتوم به نظر می‌رسید اما با انتقاد توام با شگفتی صاحب‌نظران روبرو شد.

«رسول صدیقی بنابی» عضو فراکسیون اقلیت مجلس هفتم در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب با تاکید بر اینکه «با این تغییر جایگاه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تضعیف خواهد شد» خاطر نشان کرد: با ادغام سازمان مدیریت در نهاد ریاست جمهوری، این سازمان دیگر استقلال جایگاه گذشته را نخواهد داشت.

نماینده بناب یا آور شد: نظرات سازمان مدیریت برای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس  بسیار صائب بود و  مجلس این سازمان را به عنوان یک دستگاه کارشناسی و بی‌طرف قبول داشت.

عضو فراکسیون اقلیت مجلس افزود: با تغییر و تحولاتی که در یک سال اخیر در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی صورت گرفت، یک نوع دلزدگی را در این نهاد شاهد بودیم به گونه‌ای که در کمیسیون برنامه و بودجه هم دیگر فعالیتی که این سازمان در گذشته داشت را  نمی‌بینیم. 

رییس پیشین سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با اعلام اینكه از تغییرات اخیر در سازمان به تازگی مطلع شده است عنوان كرد كه موضوع تغییر كاركرد و ادغام سازمان در زمان ریاست وی مطرح نبوده است. 

فرهاد رهبر درباره تغییر سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی كشور به عنوان «معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری به ایسنا توضیح داد: این خبر بسیار فوری و ناگهانی بود و خود من نیز موضوع را از اخبار شنیدم و با روند و شكل جدید معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی آشنا نیستم.

وی ادامه داد: از كسانی كه این معاونت جدید را تصویب كردند باید تمام سوالات به صورت دقیق پرسیده شود و من به شخصه اطلاع ندارم كه این معاونت جدیدی كه به تصویب رسیده چه وظیفه‌ای دارد و چه چارتی برای آن تدوین شده است.

رییس پیشین سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی درباره تدوین بودجه سنواتی بیان كرد: به طور كلی تدوین بودجه‌های سنواتی بر طبق قانون اساسی زیر نظر رییس جمهور است و رییس جمهور می‌تواند این بودجه را به هر كسی كه می‌خواهد تفویض كند.

وی گفت: این كار قبلا بر عهده سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و رییس سازمان بود و حالا دیگر بعید می‌دانم این كار بر عهده سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی باشد.

رهبر درباره تدوین برنامه پنجم توسعه نیز عنوان كرد: با این اوضاع و روند اتفاق افتاده كار تدوین برنامه پنجم مشخص نیست البته قطعا معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی كار تدوین برنامه پنجم را انجام می‌دهد.

وی با بیان اینكه این اقدام در روز دوشنبه 18 تیر 86 در دستور جلسه شورای عالی اداری نیز مطرح نبوده تصریح كرد: من از كار مصوبه شورای عالی اداری خبر ندارم ولی این اقدام در دستور جلسه شورای عالی اداری مطرح نبوده است.

رهبر خاطرنشان كرد: موضوع این طرح در زمان من مورد بحث نبوده و به یك باره این انجام شده است.

او همچنین درباره ریاست برقعی بر تشكیلات جدید و نحوه انتخاب دیگر مدیران آن اظهار بی‌اطلاعی كرد. 

فرهاد رهبر حدود هشت ماه پیش از ریاست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی كناره‌گیری كرده بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین