آفتابنیوز : آفتاب: تحلیل نظام برنامهریزی یکی از مهمترین مسائلی است که همواره باید مورد توجه سیاستمداران قرار گیرد اما برای تغییر جایگاه سازمان پراهمیتی چون سازمان مدیریت و برنامهریزی نباید یک فرد یا حتی یک گروه تصمیمگیری کنند.
محسن صفایی فراهانی با بیان این مطلب در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی آفتاب گفت: اگرچه نظام برنامهریزی کشور نظامی قدیمی و نیازمند تجدیدنظر است اما برای تجدیدنظر در آن حداقل باید یک گروه کارشناس برنامهریزی با مطالعات و تحقیقات گسترده در تنظیم ساختار و هدف سیستم برنامهریزی کار کرده باشند تا براساس تحقیقات آنان تصمیمگیری نهایی صورت گیرد.
به اعتقاد صفایی فراهانی چنین تحقیقات و مطالعاتی برای یک گروه کارشناسی مجرب حداقل به 2 سال زمان نیاز دارد.
وی افزود: اکنون باید پرسید که ادغام سازمان مدیریت در نهاد ریاست جمهوری و تغییر ساختار آن با چه هدفی صورت گرفته است چرا که هر ساختاری برای دستیابی به هدفی تنظیم، تشکیل و یا تغییر میکند.
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: زمانی که ما چه در رژیم گذشته و چه در 28 سال بعد از انقلاب، نظام برنامهریزی دورهای را پذیرفتیم و براساس آن برنامههای 5 ساله را تنظیم کردیم، چگونه و برای چه هدفی در سازمان مدیریت برنامهریزی کشور تغییر ساختار میدهیم؟ برای این کار، کدام گروه کارشناسی برنامهریزی، مطالعه و تحقیق کرده است که باید براساس آن هم هدف و هم ساختار را تغییر دهیم؟
صفایی فراهانی افزود: باید گفت متأسفانه قبل از آنکه مطالعاتی در مورد هدف و ساختار برنامهریزی کشور صورت گرفته باشد دولت در نشست شورای عالی اداری تصمیم به تغییر جایگاه سازمانی که وظایف برنامهریزی، مدیریت و نظارت برعهده آن بود گرفته است.
به اعتقاد او این تصمیم نشان میدهد که تا چه اندازه برنامهریزی، مدیریت و نظارت برای دولت نهم بیارزش است.
صفایی فراهانی با اشاره به وظایف نظارتی سازمان مدیریت بر اجرای برنامههای کشور گفت: دولت با این تصمیم نشان داد که میلی برای اداره کشور از طریق برنامههای مصوب و همچنین نظارت بر چگونگی اجرای آن برنامهها ندارد.