آفتابنیوز : آفتاب: سخنگوی دولت عصر روز چهارشنبه در جلسه هفتگی خود با خبرنگاران الهام در پاسخ به پرسشی در ارتباط با علت تغییر و تحولات در سازمان مدیریت و برنامهریزی و آوردن آن زیر نظر نهاد ریاستجمهوری و اینكه عدهای میگویند دولت برای این این كار را انجام داده كه این سازمان با برخی از اقدامات دولت مخالف بوده است گفت: این صحبت متناسب با واقعیت نیست و یك نوع قصهنویسی و رماننویسی است. اینها واقعیت بیرونی ندارد و شما باید بر اساس واقع مسائل را در جامعه ارزیابی كنید.
وی با بیان اینكه هدف از ایجاد سازمان برنامه و بودجه، برنامهریزی است، گفت: دولت نیازمند یك اتاق فكر است و اتاق فكر باید مجهز به لوازم تولید فكر باشد و در واقع فعالیتهایی كه سازمان مدیریت و برنامهریزی انجام میداد، فراتر از مسوولیتهایی بود كه در قانون بر عهدهاش گذاشته بودند؛ یعنی به یك دستگاه اجرایی تبدیل شده بود؛ در صورتی كه وظیفهاش اجرا نیست.
الهام گفت: وقتی این سازمان به كار اجرایی مشغول میشد فرصت فكركردن و تولید برنامه نداشت؛ چرا كه زنگولههای زیادی به آن آویزان بود؛ در حالی كه باید یك مجموعه فكری میبود نه اجرایی؛ اما در این سالها سازمان عملا به یك سازمان اجرایی تبدیل و از تحرك افتاده بود.
وی با بیان اینكه رییسجمهور طبق اختیاراتی كه داشته، اقدام اخیر را در مورد سازمان مدیریت و برنامه ریزی انجام داده گفت: به خاطر پروسهای كه به وجود آمده بود، سازمانها و وزارتخانهها برای جذب بودجههای خود دچار مشكلاتی بودند و در حقیقت به نحوی شده بود كه سازمانها نمیتوانستند در نیمه اول سال كار عمرانی انجام بدهند و فعالیتها به نیمه دوم سال موكول میشد كه نیمه دوم سال هم فصل كار عمرانی نیست.
وی گفت: كارها در واقع خلط شده بود و ما باید اصلاح ساختاری میكردیم.
الهام با بیان اینكه حتی رییسجمهور نیز نمیتوانست برنامههای خود را به خاطر بروكراسی كه به وجود آمده بود، اجرایی كند، گفت: این ضرورت وجود داشت كه اصلاح صورت بگیرد و در قانون برنامه چهارم نیز بر اصلاح سیستم اداری تاكید شده است و دولت نیز نیازمند یك اتاق فكر بود. در حال حاضر با توجه به این تغییر سازمان برنامه و بودجه همان وظایفی را انجام میدهد كه قانون از آن خواسته است و این تغییرات نیز در چارچوب وظایف قانونی است كه رییسجمهور و شورای عالی اداری دارد.
وی با بیان این كه با توجه به این تغییرات نظارت كلان در مورد اجرای بودجه بر عهده این سازمان است و نظارتهای جزیی در استانها به خود استانها و وزارتخانهها واگذار شده است، گفت: این امر باعث می شود كه عملكردها شفاف شود.
سخنگوی دولت گفت: البته مانند گذشته نیز دیوان محاسبات بر تفریغ بودجه نظارت دارد. وی افزود: براین اساس وظایف اجرایی كه سازمان مدیریت و برنامهریزی قبلا آن را انجام میداده به استانها و استانداریها واگذار شده است.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره تغییرات ایجاد شده در سازمان مدیریت و برنامهریزی كشور، اظهار داشت: این سازمان در حقیقت به یك معاونت در ریاستجمهوری تبدیل شده و سازمانهای مربوط به خود را نیز دارد. این سازمان وظیفهی نظارت كلان را نیز بر عهده دارد.
سخنگوی دولت گفت: به واقع با این تصمیم برخی از نهادهای موازی تصمیمگیری كه در ریاست جمهوری بودند ادغام شدند و ما درصدد هستیم در مورد تشكلهای اجرایی موازی نیز تغییراتی ایجاد كنیم.
وی همچنین به بخش دیگری از مصوبهی شورای عالی اداری در روز دوشنبه در مورد شوراها اشاره كرد و گفت: شوراهای زیادی در كشور فعال هستند و رییسجمهور نیز موظف است در تعداد زیادی از این شوراها حضور پیدا كند و از طرف دیگر وقت وزرا نیز برای حضور در این شوراها كه بعضا موازی هستند گرفته میشود. به همین دلیل به ریاست معاون اول رییسجمهور و چهار نفر دیگر كه مشخص میشوند كارگروهی مشخص میشود كه در مورد این شوراهای موازی تصمیمگیری كند.
غلامحسین الهام همچنین درباره ورود كارشناسان سازمان انرژی اتمی به ایران افزود: همان طور كه جلسه قبل اعلام كردم، این گروه در حد معاونت وارد ایران شده و هدف سفر نیز مشخص است. وی گفت: در مورد مساله هستهای موضع ملت ایران روشن است و ملت ایران از حق خود برنمیگردد.
الهام تصریح كرد: ما معتقدیم مساله هستهای ایران باید در همان وین حل شود و ایران در چارچوب قوانین و مقررات عمل كرده و میكند و فعالیتهایش شفاف است.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینكه آیا دبیر هیات دولت مشخص شده یا نه گفت: دبیر هیات دولت تعیین شده است. این كار در حال طی كردن مراحل نهایی است و {دبیر} به زودی معرفی میشود.
وی در ادامه درباره تداوم مذاكرات ایران و آمریكا درباره عراق گفت: موضع تهران در این مورد همان است كه رییسجمهور دو روز قبل مطرح كردهاند. ما انجام این مذاكرات را به درخواست دولت عراق پذیرفتیم و امروز نیز تغییری در صورت موضوع ایجاد نشده و صورتمساله همان است كه قبلا بوده است.
الهام همچنین در پاسخ به پرسشی درباره مساله ایجادشده در مسجدی در پاكستان اظهار داشت: من در این موضوع اظهارنظری نمیكنم و اگر نیاز به اظهارنظری باشد، خود وزارت امور خارجه این كار را انجام میدهد.
وی در ادامه درباره تهدید گروهی وابسته به طالبان در عراق با ادعای دخالت ایران در امور داخلی این كشور گفت: موضع ما در مورد طالبان یك موضع كاملا مشخص است و سخنانی كه بیان شده ارزش توجه كردن ندارد. كشور ما، كشوری مستحكم است كه در برابر تهدیدات آسیبپذیر نیست.
به گزارش ایسنا سخنگوی دولت در ادامه همچنین در پاسخ به سوالی درباره بنزین اظهار داشت: اگر جامعه بتواند نیاز خود را با همان میزان مصرف داخلی بنزین تامین كند ضرورت عرضهی بنزین آزاد منتفی میشود.
وی گفت: طبق آمار با توجه به تصمیماتی كه دولت بر اساس مصوبه قانونی در مورد بنزین اتخاذ كرده، مشكلات 85 درصد حل شده و مشكلات 15 درصد باقی مانده و میتواند حل شود.
الهام همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر این كه عدهای جو روانی ایجاد میكنند كه دولت دچار مشكل و ناكارآمد است، گفت: افكار عمومی خود بهترین داوران در تشخیص كارآمدی دولت هستند و خوشبختانه این مردم در هماهنگی و همراهی با این دولت فضای مثبتی را ایجاد كردهاند و فرافكنی برخی در این موضوع نادرست است. هدف این دولت ارایه خدمت صادقانه به مردم بوده است. این دولت سیاستهای خود را به صورت شفاف اعلام میكند و به مردم درباره سیاستهایش توضیح میدهد.
وی با بیان اینكه این دولت سعی كرده با سیاستهای اتخاذی خود اعتماد مردم را جلب كند، گفت: ما رویكرد تخریب نداشتهایم. هر دولتی اصول و تعهداتی دارد و ما در چارچوب اصول و تعهداتمان پیش می رویم. گفتمان این دولت، گفتمان انقلاب اسلامی است و ما بر اساس این گفتمان عمل میكنیم و سعی كردهایم بر اساس این گفتمان به جلو برویم و اگر كسانی اختلاف میكنند، لازم است در مبانی خود تجدیدنظر كنند؛ چون گفتمان منتخب مردم نیز گفتمان انقلاب است.
الهام در پاسخ به پرسشی كه سالگرد جنگ 33 روزه رژیم صهیونیستی با حزبالله را یادآوری میكرد، گفت: این جنگ 33 روزه از قبل طراحی شده بود و رژیم صهیونیستی تهاجم گستردهای را به لبنان انجام داد. آنها تصور میكردند میتوانند در طول جنگ كوتاهمدت اهداف خود را محقق كنند؛ در صورتی كه همه دیدیم نتیجه چه شد و در نتیجه مقاومت حماسی حزبالله لبنان و مردم لبنان توطئهها از بین رفت و رژیم اشغالگر قدس شكست افتضاحآمیزی خورد كه به نظر ما باید این شكست درس عبرتی برای آنها باشد.
سخنگوی دولت با بیان اینكه ملتها ماندنی هستند، افزود: فلسطین و لبنان سرزمینهایی با هویت تاریخی هستند. رژیم اشغالگر قدس فلسفهی وجودی نداشته و اگر نیمبندی نیز ادعا میكرده كه داشته از بین رفته است.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره این كه در كشور عربستان مشكلاتی برای حجاج ایرانی به وجود آمده است، گفت: شما باید این مساله را از طریق سازمان حج و زیارت و وزارت ارشاد پیگیری كنید.
سخنگوی دولت، در ادامه در پاسخ به این پرسش كه اقدام ایران درباره دیپلمات كویتی كه در ایران دچار مشكل شده بود، چه بوده، گفت: ما قواعد قانونی در ارتباط با كشورها را محترم میدانیم و آن را اجرا میكنیم. در مورد دیپلمات كویتی نیز وزارت خارجه پیگیریهای لازم را كرده است؛ البته وزارت امور خارجه به ویژه معاونت كنسولی آن نسبت به حفظ حقوق دیپلماتها و شهروندان مسوولیت جدی دارد.
سخنگوی دولت، همچنین با اشاره به مطالبی كه در ارتباط با ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز در روزنامهها منعكس شده بود، گفت: با توجه به تصمیمگیری اخیر رییسجمهور دستگاههایی كه در راستای مبارزه با قاچاق كالا فعالیت میكنند، هماهنگتر میشوند و كار با هماهنگی بیشتری پیش میرود كه كار جدیدی نیست و در واقع یكی از وظایف وزارت دادگستری مبارزه با این امر است.
الهام در پاسخ به سوالی در مورد بستهشدن روزنامهی هممیهن و تعطیلی موقت ایلنا(خبرگزاری كار) همچنین سخنان معاونت ارتباطات و اطلاعرسانی در مورد این كه این معاونتخانه از لاك سكوت خارج شده است، گفت: من بارها نظر دولت را در مورد رسانهها اعلام كردهام و نمیتوانم در اینجا نقل قولها را ملاك قرار دهم و با استفاده از این نقل قولها اظهارنظر كنم. من سیاست دولت را در مورد رسانهها قبلا اعلام كردم. اقداماتی كه در مورد توقیف روزنامهها صورت میگیرد، در حوزهی نهادهای خاصی مثل قوهی قضاییه است و موضوع مرتبط با دولت نیست كه من بخواهم اظهارنظری كنم.
الهام درباره سخنان وزیر ارشاد نیز گفت: وزیر ارشاد نیز در مورد صحبتهایی كه از ایشان نقل شده بود به من توضیح دادند و مطالب مربوط به دوسه هفتهی قبل بوده كه نادرست اعلام شده بود و به همین خاطر است كه میگویم نمیتوانم بر اساس نقل قولها اظهارنظر و وارد مقولات مشتبه كه اساسش زیر سوال است، شوم. شما در مورد اظهارنظر اشخاص از خود افراد توضیح بیشتری بخواهید.
سخنگوی دولت، در مورد سفر نمایندهی دولت فرانسه به ایران نیز گفت: ما سعی میكنیم روابطمان را با كشورهای دنیا گسترش دهیم و از این امر استقبال میكنیم. در این دیدار نیز در مورد مسائل مورد علاقهی دو كشور صحبت شده است و ما با توجه به اصول و منافعی كه داریم با كشورها ارتباط برقرار میكنیم.
الهام در پاسخ به پرسشی درباره حذف یارانهی كاغذ هم گفت: این تصمیم جدیدی نیست. این تصمیمی است كه قبلا در شورای اقتصاد گرفته شده و یارانهها دیگر به صورت نقدی ارایه میشود كه در جهت هدفمند كردن یارانههاست.
سخنگوی دولت، در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر این كه امروز بعد از دو سال این زمینه فراهم شده بود كه خبرنگاران به جلسهی هیات دولت بیایند ولی گویی فقط خبرگزاریها و چند رسانهی همسو با دولت دعوت شده بودند، گفت: وزرا در دسترس هستند و شما میتوانید وزرا را در وزارتخانهها، برنامهها و در مجلس ببینید و مشكلی وجود ندارد.
وی گفت: حال با این تصمیم فرصتی ایجاد شده تا خبرنگاران آسانتر با وزرا ارتباط برقرار كنند و اگر دعوت از شما نشده شاید به خاطر محدودیتهایی كه مثلا از نظر جا وجود داشته بوده و هدف خاصی نداشتهاند. شما تصور نكنید جهتگیری خاصی بوده است.
سخنگوی دولت، در مورد مكانیزه شدن شمارش آرا نیز، گفت: وزارت كشور در این ارتباط گامهایی برداشته است و شاید در راستای مكانیزه شدن 100 درصد انتخابات مشكلاتی وجود داشته باشد كه بخشی از این مشكلات در چارچوب قانون حل میشود.
وی گفت: در این ارتباط ممكن است سوالاتی وجود داشته باشد كه باید در جهت پاسخ دادن به این سوالات اقداماتی انجام داد. برخی از مشكلاتی را كه در این ارتباط وجود دارد، میتوان پیشبینی و حل كرد.