آفتابنیوز : 
وی به عوامل افزایش قیمت مسکن اشاره کرد و گفت: رشد نقدینگی بالا و همچنین افزایش قیمت مسکن نشان میدهد که دولت در جهتدهی این نقدینگی به سوی تولید و صادرات ناتوان بوده است.
ربانی تأکید کرد: سرمایهگذاران از آنجا که برای سرمایهگذاری در بخشهای صنعتی و تولیدی احساس امنیت ندارند ترجیح میدهند سرمایههای خود را در بخش مسکن متمرکز کنند این مسأله در نهایت موجب میشود که حجم نقدینگی به سمت مسکن حجوم آورد و قیمت آن را افزایش دهد.
این نماینده مجلس همچنین به گران شدن مصالح ساختمانی اشاره کرد و گفت: آنچنان که انبوهسازان تأکید میکنند دولت نتوانسته است تا توازنی میان صادرات مصالح ساختمانی و نیازهای داخلی ایجاد کند. بر این اساس بالا بودن میزان صادرات سیمان و آهن باعث شده است تا قیمت این مصالح که نقش اساسی در ساختوسازها دارد افزایش یابد و نیاز داخلی با معضل گرانی مواجه شود.
ربانی به بودجه سال 85 اشاره کرد و افزود: بودجه سال 85 با 75 روز تأخیر از سوی دولت به مجلس تقدیم شد. در آن زمان هم رئیس مجلس اعلام کرد که این تأخیر تبعات منفی قابل توجهی خواهد داشت. به هر حال از آنجا که طرح و بررسی بودجه در صحن علنی نیازمند زمان قابل ملاحظهای است امکان کار کارشناسانه و بررسی دقیق بودجه در کمیسیونهای تخصصی ایجاد نشد.
وی تأکید کرد: باید بدون تعارف گفت که برای سال 85 بودجهای منسجم و هدفداری از مجلس خارج نشد، در این میان دولت آقای احمدینژاد که از همان ابتدای مسئولیت مسأله عقبافتادگی عمرانی کشور را مطرح میکرد معتقد بود که این عقبافتادگی به عدم تأمین اعتبار و بودجه مربوط میشود از این رو در پیشنهاد خود در سند بودجه، بودجه عمرانی کشور را در حدود 40 درصد افزایش داد و با توجه به وقت اندک مجلس امکان اصلاح چنین افزایشی از سوی نمایندگان میسر نشد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تأکید کرد: افزایش بودجه عمرانی کشور در نهایت به گرانی سیمان، آهن و سایر مصالح ساختمانی منجر شد و تأثیر قابل ملاحظهای در قیمت تمام شده ساخت مسکن گذاشت.
ربانی درباره تأکید دولت مبنی بر عقبافتادگی عمرانی کشور در ابتدای شروع فعالیت خود گفت: مهمترین عامل عقبافتادگی عمرانی کشور به توانمندی و بهروری دولت باز میگردد. دولت باید با استفاده صحیح از منابع موجود ضمن شتاب بخشیدن به پروژههای عمرانی اشتغال ایجاد کند و گرانی و تورم هم به بار نیاورد. به اعتقاد ما بودجه و اعتبار به تنهایی مشکل عقبماندگی عمرانی کشور را حل نمیکند و این دولت و دستگاه اجرایی است که میتواند با هضم منابع موجود در خود حرکت عمرانی کشور را به مسیر واقعی و صحیح هدایت کند.
سخنگوی فراکسیون اصولگرایان مستقل تأکید کرد: در بودجه سال 85 برای برخی استانها مانند قم اعتبارات بالایی منظور شد در حالی که این مسأله قابل قبول نبود که عقبافتادگی عمرانی استانها و روند توسعه در آنها به کمبود منابع و اعتبارات مرتبط باشد. این عامل حتی نمیتواند به عنوان مهمترین عامل نیز مطرح باشد.
ربانی افزود: مهمترین عامل در کند بودن روند توسعه را باید در ضعف اجرا و عملکرد بدنه متوسط دولت جستجو کرد.
وی با اشاره به نقش انبوهسازان در برطرف ساختن مشکل مسکن تأکید کرد: انبوهسازان از دولت میخواهند که به وعدههایش عمل کنند. در دولتهای گذشته به آنان این اطمینان داده میشد که معافیتهایی برای آنان در نظر گرفته شود ضمن آنکه مصالح ساختمانی مثل آهن و سیمان با امتیازات خاصی در اختیار انبوهسازان قرار میگرفت تا بتوانند برای ساختوسازهای خود با اطمینان عمل کنند.
ربانی گفت: متأسفانه در حال حاضر هم بحث معافیتها برای انبوهسازان زیر سؤال رفته و هم دولت کمکی به توزیع مناسب مصالح به آنان نکرده است. این در حالی است که به دلایلی که قبلا ذکر شد مصالح ساختمانی افزایش قیمت نیز پیدا کرد.
سخنگوی فراکسیون اصولگرایان مستقل تصریح کرد: با شرایطی که اکنون برای مسکن پیش آمده است حتی انبوهسازان نیز دیگر نمیتوانند مشکل را حل کند. برای رفع این معضل که هر روز شکل سختتری به خود میگیرد در واقع باید گشایشی در بخشهای مختلف ایجاد شود.
ربانی توضیح داد: از یک سو باید قیمت مسکن را مهار و از سوی دیگر از طریق ارائه امتیازات متختلف بخش انبوهسازی در کشور را تقویت کرد.
وی با اشاره به اجرای سهمیهبندی بنزین و تأثیر آن بر بازار مسکن گفت: بخشی از نمایندگان پیش از این نسبت به تأثیر منفی سهمیهبندی سوخت بر افزایش قیمتها هشدار دادند. دولت و مجلس باید در مسأله بنزین سنجیده، واقعبینانه و با بررسیهای کارشناسانه عمل میکرد. در هر حال دولت اکنون باید به گونهای عمل کند که بنزین به عنوان یک مؤلفه جدید در افزایش قیمت مسکن مطرح نشود در غیر این صورت وضعیت بازار مسکن وخیمتر از پیش خواهد شد.
ربانی در پاسخ به این سؤال که آیا مجلس برنامهای برای استیضاح وزیر مسکن دارد یا خیر تصریح کرد: به نظر نمیرسد که در شرایط کنونی مشکل مسکن با استیضاح وزرا به نتیجهای برسد ضمن آنکه مسأله مسکن تنها به عملکرد یک وزیر مربوط نمیشود. این مجموعه دولت است که در ایجاد چنین شرایطی نقش داشته است.
سخنگوی فراکسیون اصولگرایان مستقل در پایان تأکید کرد: دولت باید نگاه مثبتی به مجلس داشته باشد و بداند که نمایندگان بیانکننده مشکلات مردم هستند از این طریق است که مجلس میتواند مطالبات مردم را به دولت انتقال دهد تا دولت برای اجرای آن مطالبات برنامهریزی کند.