کد خبر: ۶۳۲۳۰۴
تعداد نظرات: ۸ نظر
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۴

واکنش وزارت بهداشت به ادعای وجود سم «آفلاتوکسین» در لبنیات

سخنگوی سازمان غذا و دارو در واکنش به ادعایی مبنی بر وجود سم آفلاتوکسین در عمده‌ مواد لبنی در کشور گفت: درسال‌های اخیر میزان آفلاتوکسین در مواد غذایی از جمله لبنیات و خشکبار روند کاهشی داشته است.
واکنش وزارت بهداشت به ادعای وجود سم «آفلاتوکسین» در لبنیات
آفتاب‌‌نیوز :

دکترکیانوش جهانپور در پاسخ به خبرنگاران درباره طرح ادعایی مبنی بر وجود سم آفلاتوکسین در عمده‌ مواد لبنی در کشور گفت: متاسفانه این شیوه ورود موضوع درست نیست و ظاهراً هم این رفتار نادرست باب شده است.

وی افزود: موضوع آفلاتوکسین در مواد غذایی موضوعی جهانی است. حداقل چهار دهه نقل محافل علمی و فنی است و بررسی روند آن در ایران نشان می‌دهد در همه سال‌های اخیر میزان آفلاتوکسین در مواد غذایی از جمله لبنیات و خشکبار روند کاهشی داشته است. متاسفانه هر از گاهی افرادی بدون اشاره به مقدمه و موخره، مطالبی را مطرح می‌کنند که نه تنها کمکی به ارتقای سلامت و سواد سلامت جامعه نمی‌کند بلکه به تشویش اذهان هم می‌انجامد.

جهانپور افزود: آفلاتوکسین موضوعی است که سال‌ها محل تمرکز و توجه سازمان بهداشت جهانی و فائو و بالطبع نظام سلامت و نهادهای نظارتی کشور بوده است بنابراین موضوع جدیدی نیست. انگار یک کشف جدید باشد و در یک برنامه تلویزیونی زنده افکار عمومی را با آن بمباران می‌کنند، گویی بلایی یک شبه آن هم بر سر مردم ایران نازل شده است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو ادامه داد: آفلاتوکسین یک معضل در مواد غذایی به‌ویژه لبنیات و خشکبار و فرآورده‌های گیاهی است. کشورهای مختلف حد مجاز متفاوتی برای آن در مواد غذایی مختلف دارند و استانداردهای ایران عموما در حد استانداردهای ایالات متحده تعریف شده است البته استانداردهای اروپایی در این زمینه سخت‌گیرانه‌تر است.

وی با بیان این که در همه سال‌های اخیر تلاش شده است میزان آفلاتوکسین در محصولات غذایی کاهش یابد و حتی مروری بر مطالعات نشان می‌دهد این میزان در مواد غذایی از جمله لبنیات تولید داخل روند کاهشی داشته است، گفت: مسئولان فنی، واحدهای کنترل کیفیت و سازمان غذا و دارو در این زمینه کوشش فراوانی کرده‌اند و از این نظر محصولات غذایی بسته بندی و تولیدی صنایع غذایی و لبنی به مراتب وضعیت بهتری از محصولات فله‌ای و عرضه سنتی دارند.

سخنگوی سازمان غذا و دارو افزود: بسیاری از محصولات غذایی و لبنی ما با پاس کردن همین استانداردها به خارج از کشور صادر می شوند البته هیچکس مدعی حذف آفلاتوکسین نیست اما طرح موضوع به صورت یک جانبه آن هم به‌گونه‌ای که این معضل خاص محصولات غذایی داخلی است و گویی بلایی یک شبه نازل شده بدون اشاره به سوابق و وضعیت سایر کشورها قطعا رفتار اطلاع رسانی درستی نیست. چنانکه در مطالعات در کشورهای مختلف ۷ تا ۸۴ درصد آلودگی محصولات لبنی و فرآورده های گیاهی بسته به زمان و فصل نمونه‌گیری به آفلاتوکسین گزارش شده است. در ژاپن تا ۱۴ درصد، در ترکیه بیش از ۱۲.۴ درصد گزارش شده است علاوه بر آن استاندارد حد مجاز آفلاتوکسین در کشورهای مختلف در محصولات مختلف متفاوت هست.

بنابر اعلام وبدا، جهانپور در پایان گفت: در هر حال سازمان غذا و دارو در این زمینه تلاش لازم را کرده است و البته کاهش آلودگی به آفلاتوکسین مستلزم ورود جدی و مشارکت بین بخشی سایر نهادهای متولی تولید غذا و محصولات کشاورزی و دامی و ساماندهی و شناسه دار شدن مزارع و حلقه‌های اولیه زنجیره تولید است علاوه بر آن امروزه تکنیک‌های حذف یا کاهش آفلاتوکسین در فرآیند تولید نیز به مرحله صنعتی شدن رسیده و چشم انداز مثبتی در این زمینه فرا روی صنایع غذایی متصور است.

به گزارش ایسنا امروز در برنامه سلام صبح بخیر شبکه سه یک کارشناس بهداشت و ایمنی مواد غذایی گفت که لبنیات توزیعی در استان‌های مختلف کشور آلوده به سم آفلاتوکسین است که میزان آلودگی در استان‌های مختلف، متفاوت است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۸
کیان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۸
0
3
لبنیات ممکن بطور غیر مستقیم در مسمومیت مردم با افلاتوکسین موثر باشد ولی پسته های موجود در بازار به احتمال با در صد بالا به این سم خطرناک آلوده بوده و بهمین دلیل بار ها پس از صدور ، توسط کشور های وارد کننده مرجوع و یا معدوم شده است
وحید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۸
0
6
آقای سخنگو وجود سم افلاتوکسین در لبنیات را رد نکردفقط گفت این موضوع جدیدی نیست واز قبل وجود داشته وگفت چرا بازرس مذکور با طرح آن افکار عمومی را بمباران میکند! ظاهرا در این کشور در بیخبری نگه داشتن مردم از مشکلات و اتفاقات عرف شده است.فکر میکنند اگر حقیقت را نگویند بمعنی صحیح بودن همه امور جاری مملکت است و اگر کسی هم اطلاع رسانی کند به او تهمت سیاه نمایی و تشویش افکار عمومی میزنند.آقای مسئول عزیز: اینکه دیگر آمریکا و صهیونیسم نبود،کارشناس رسمی بهداشت ومواد غذایی کشور خودمان در تلویزیون رسمی کشور بود.
ناشناس
|
Canada
|
۰۳:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
0
4
چرا مواردی که این آقای دکتر ادعا می کند سالهاست مورد بحث جهان است با ملت در میان نگذاشته اند. حال که یک نفر مطرح میکند در پاسخ میگویند جدید نیست؟ همه چیز باید مخفی باشد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
0
2
این کار علمی است و باید متخصصین قارچ شناسی پزشکی نظر بدند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
0
7
مصاحبه دکتر جهانپور دیروز نشان داد که هیچ اطلاعی از موضوع ندارد و دائم تلاش می کرد که بگوید موضوع جدیدی نیست. من از طریق خواهرم که در سازمان غذا و داروی تهران کار می کند می دانم که سم آفلاتوکسین M1 در محصولات لبنی به هیچ عنوان اندازه گیری نمی شود، در حالیکه یکی از خطرناک ترین سموم موجود در لبنیات است.
منصوری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
0
5
متاسفانه سازمان غذا و دارو به ویژه در حوزه آزمایشگاه های غذا به شدت بحران زده و مبتلا به فساد عمیق مدیریتی است، این را از به حاشیه رانده شدن نیروهای متخصصش در چند سال اخیر به راحتی می توان فهمید.

در سال های اخیر اعضای هیئت علمی سازمان غذا و دارو مافیایی تشکیل داده‌اند که هیچ گونه انتقادی را نسبت به ضعف های خود بر نمی تابند و به همین دلیل بسیاری از کارشناسان متخصص امور غذا یا دارو دیگر در سر کار های خود نیستند که بتوانند آزمونهای تخصصی را انجام دهند.
دهقانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
0
5
حدود سه سال است که وقتی برای معرفی دستگاه های جدید مان به آزمایشگاه سازمان غذا و دارو می رویم هر بار ما را به افراد تازه کار جدیدی ارجاع می دهند و بعد می فهمیم که نیروهای فنی و کاربلد قدیمی را به قسمت های نامرتبط دیگر جابجا کرده اند!
سارا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
0
4
قطعا همینطوره. تک تک افراد جامعه قربانیان بی صدای بی تدبیری و بی عرضگی مدیران در حوزه سلامت غذا هستند به خصوص کودکان عزیزمان.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین