روز جمعه گذشته پس از ۸ سال، مردم پایتخت نماز جمعه را به امامت رهبری اقامه کردند. جمعیت کثیری از ساعات اولیه صبح خودشان را به مصلای تهران رسانده بودند تا شانه به شانه و صف به صف، پشت سر ولی فقیه، نماز وحدتآفرین جمعه را برپا کنند و علاوه بر شنیدن بیانات رهبر معظم انقلاب، در شرایط حساس کشور، وحدت و همدلی مؤمنانه را به نمایش بگذارند.
طبیعی است که در چنین رویدادی همه مردم با گرایشهای سیاسی مختلف و فارغ از اینکه به چه کسی رأی داده یا نسبت به چه کسی منتقد باشند، حضور پیدا میکنند تا نشان دهند همه با هر گرایش و نظر سیاسی در شرایطی که با دشمنی خارجی مواجه باشیم، متحد هستیم و از وطن و آرمانهای انقلاب دفاع میکنیم. اما متاسفانه اتفاقی در برخی از اینگونه تجمعات تکرار میشود که با روح وحدت و همدلی منافات دارد و صفهای به هم پیوسته مردم را از هم میدرد.
این اتفاقات از تریبونهایی صورت میگیرد که نماد وحدت و همبستگی هستند و به خصوص در خطبه دیروز، بیش از هر زمان دیگری ضرورت این مسئله احساس می شد. اما به نظر می رسد برخی اساسا با وحدت سر ناسازگاری دارند و نمیتوانند میان منافع سیاسی و منافع ملی تمایزی قائل شوند.
سوء استفاده از یک تریبون عمومی
مصداق بارز این اتفاق را در مداحی پیش از خطبههای نماز جمعه روز گذشته دیدیم. مداح جوانی که این سالها به مدد تلویزیون و حمایت نهادهای خاص، مطرح شده است در اشعاری که تحت نام مداحی بر زبان آورد نه تنها وحدت آفرینی و بیطرفی نهاد نماز جمعه را زیر سؤال برد، بلکه تلویحا به رئیس جمهور کشور که با رأی اکثریت مردم انتخاب شده است، کنایه زد و انتخاب مردم را غلط و عامل فساد نامید. (ما علیه فساد جنگیدیم، باید این نکته را به یاد آورد؛ انقلاب امام سالم بود، انتخاب غلط فساد آورد) سید رضا نریمانی که از اعضای حلقه مداحان موسوم به انقلابی است، با اشعار خود انتخاب اکثریت مردم ایران را نیز زیر سؤال برد.
پیش از این هم میثم مطیعی در اشعاری که به عنوان مداحی در نماز عید فطر سال ۹۷ خوانده بود، موجب نارضایتی بسیاری از نمازگزاران شد و در بین مسئولان هم انتقاداتی را برانگیخت و بسیاری معتقد بودند که این اشعار با هدف اتحاد و همدلی مردم در مناسک عبادی منافات جدی دارد. گرچه مطیعی و تعدادی دیگر از مداحان جوانی که به عنوان مداحان انقلابی فعالیت میکنند، در هیئتهای خود و مراسمهای مختلف همان رویه را ادامه دادند اما در سال بعد، به جای او محمود کریمی مداح نماز عید فطر بود.
سابقه اظهار نظرهای سیاسی مداحان در قالب روضه و نوحه و شور به دوران دوم خرداد بازمیگردد که منصور ارضی و برخی از مداحان اطرافش با هدایت حسین اللهکرم تلاش کردند در مجالس خود دولت را نقد کنند اما گاهی این نقدها به جملات خارج از ادب رسید. البته عملکرد منصور ارضی و حلقه اطرافش در دوران محمود احمدینژاد هم در نوع خود جالب است که باید در جای خودش مورد بررسی قرار بگیرد.
چه کسی مداح را انتخاب میکند؟
حالا سوال اصلی اینجاست که چه کسی مداح مراسمهای مهم مانند نماز عید فطر و نماز جمعه مقام معظم رهبری را انتخاب میکند و آیا اشعاری که قرار است خوانده شود کنترل میشوند یا خیر؟
پیگیریهای خبرنگار ایرناپلاس از شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و ستاد نماز جمعه تهران، نشان میدهد که انتخاب مداح مراسم دیروز، از دایره اختیار این دو مجموعه نیز خارج بوده و کسانی در نهادهای دیگر، برنامه نماز جمعه رهبر معظم انقلاب و انتخاب مداح آن را بر عهده داشتهاند.
مصونیت آهنین مداحان
حاشیه سازی مداحان در سالهای اخیر پایانی ندارد. پیش از اینها توهین یک مداح به مقدسات اهلسنت روی آنتن زنده جنجال آفرید و مدیر شبکه پنج برکنار شد ولی هنوز از حکم قضایی آن مداح خبری منتشر نشده است. قبل از آن هم شایعاتی درباره مداحان نفوذی و ارتباط برخی مداحان با جاسوسان انگلیسی منتشر شد و تعدادی از این افراد بازداشت شدند، اما بدون اعلام حکم نهایی دوباره بازگشتند و برنامههای خود را از سر گرفتند. قبل از اینها هم برخی از مداحان متهم به ارتباط با مفسدان اقتصادی شده بودند که از پیگیری قضایی آنها هم خبری در دست نیست. به هر حال به نظر میرسد روند کنونی بیش از آن که مفید باشد، مضر است و موجب تفرقه و دوقطبی شدن جامعه خواهد شد و یا در بهترین حالت به حضور مردم در این نوع مراسمها ضربه میزند.
البته توقع میرود با نزدیکتر شدن به انتخابات مجلس و ریاست جمهوری، این گروه از مداحان بیشتر فعال شوند و بخواهند نقش سیاسی موثری ایفا کنند اما معلوم نیست، مردم تا چه اندازه به سلیقه و نظر این گروه توجه کنند.
دستور و خط می گیرند !!!!!
اگر اینطوره، باید گفت اشتباه رو امثال شما سال 84 کردند....
افسوس که نمی شود ثابت کرد که اگر روحانی انتخاب نمی شد تندروها چه خواب شومی برای مملکت دیده بودند و چه اوضاعی درست می شد.
عجیب است که همان عده تندرو خودخواهی که فقط خودشان را حق می دانند و بقیه را باطل، با همه فاجعه ای که 8 سال این ملت را به تباهی و ویرانی برد، ....و حرف می زنند و ادعا می کنند. در حال حاضر دو تن از نمادهای تفکر این آقایان پرونده ای قطور و قابل تامل دارند که اگر دادگاهی تشکیل شود، سری برای بلند کردن نخواهند داشت.
من واقعا تاسف می خورم که امروز اکثریت دلسوزان نسل اول انقلاب یا کنار کشیده اند و یا ب
بدا به حال این مردم، چه بد روزگاری داریم.
هدف تندروهایی که الان در هر جایی که بتوانند از هیچ تحقیر و توهینی علیه رئیس جمهور دست و پا و دهان بسته، دریغ نمی کنند، چیست؟! این چه اوضاعیست که عده ای اقلیت به مردم می گویند که شما اشتباه کردید!!! من در تمام عرصه های کشور از انقلاب تا دفاع مقدس و سیاست خارجی و ... حضور داشته ام، به حضرت عباس قسم می خورم که مدعیانی که برای مردم تعیین تکلیف می کنند و بیشتر آنها هم اکنون کینه ای آتشین علیه روحانی دارند، غرق در اشتباهی هستند که در بین آنها عده ای هستند که قطعا این مسیر اشتباه را عالمانه و عامدانه انتخاب کرده اند و مطئنم که برخی از آنها خودی نیستند.
در کجای دنیا به رئیس جمهور رسمی یک کشور که با همه محدودیت ها و فشارها و اعمال نظر و...با رای اکثریت مردم انتخاب شده، توهین می کنند و آب از آب تکان نمی خورد و توهین کننده به جای محاکمه و زندان، تشویق و تقدیر هم می شود. آیا اجازه می دهند من انتقاداتم به رقیب روحانی را بنویسم؟!
رئیس جمهوری که هیچ قدرتی برای دفاع از خود در مقابل یک مداح جوان ندارد، چه رئیس جمهوریست؟! او چه اختیاری دارد جز اینکه هر چه خراب شد او را مقصر بدانند و هر چه خوب بود، دیگران خوب باشند و دیگران کرده باشند!!!
مدعیان چه سند و مدرک و شاهدی دارند که خودشان درست می گویند و طرفداران روحانی اشتباه می کنند. من مطمئنم که آنها غرق در خطاهایی مهلک هستند.
فقط باید متاسف باشیم از این اوضاعی که میکروفون و قدرت دست یک اقلیت مورد حمایت قدرت پنهان است و شکایت به خدا باید برد و بس.
برجام به اون شکلی
بنزین به این شکلی وهزاران مورد دیکه
اصلا شما فکر می کنین تصمیم گیر این مسایل روحانی یا هر رییس جمهور دیگس!؟؟؟
اینکه مداحی به مذاق نویسنده خوش نیامده دلیل تفرقه افکنانه بودنش نیست!
دوباره گوش کنه صدای تایید مردم رو بشنوه
در عید فطر هم خیلیها ایراد گرفتن به میثم مطیعی ولی رهبری حمایت فرمودن.
نظریات شخصیتون رو به اسم مردم مطرح نکنین!
این را شما هم بدانید.
#سید_رضا_نریمانی
اساسا انتخاب افراد لیبرال مسلک و خود باخته، نه تنها موجب فساد میشود، بلکه، عاقبت ملت را نیز ختم به شر خواهد کرد
صحبت های ذاکرین اهل بیت از جمله، آقای نریمانی و آقای مطیعی روشنگری محض می باشد
عملکرد دولت آشکار می کند که فساد ایجاد کرده یا خیر
آبو بریز همون جا که میسوزه
کامنت را لطفا حذف نکنید
تفرقه افکن همونه که ۶ ساله با تصمیمات غلطش جامعه رو نه تنها دچار دو دستگی بلکه چند دستگی کرده
حرف وعمل يكي نيست
دروغ ورياونفاق بيداد ميكنه
وارزشها عوض شده ان چون................
وضع موجوددرجامعه، فشاراقتصادی به مردم، به دلیل انتخاب اشتباهشون بوده
مگه غیراز این بوده؟
ما علیه فساد جنگیدیم، باید این نکته را به یاد آورد؛ انقلاب امام سالم بود، انتخاب غلط فساد آورد
این جمله شامل تمام افرادی است که یا از اول غلط انتخاب شده اند یا بعداً فاسد شدند
شما از کجا متوجه شدی که حتما روحانی رو گفته
اما سوال اینجاس فساد فقط در شیش سال بوجود میاد؟؟
فساد فقط در دولت و مجلس هست؟
.....
نظر نویسنده این مقاله اینست که این مداح بزرگ اشعاری بخوانند که زمینه وحدت مردم با آن چند صد ارازل و اوباشی باشد که هیچ خط قرمزی ندار ند وحتی به عکس ولینعمت امنیت خود نیز متعرض میشوند.
همه کشورهای دنیا رو به انواع لقبها صدا می کنیم...
واسه همین که اگه یک روز نیام تو این سایت فحش ... نکنم شب خوابم نمیبره احساس میکنم دینم را نسبت بهت انجام ندادم.
نمیدونم چرا بهتون بر خورده؟
نه تو این شعر و نه او شعرهای مطیعی اصلأ اسم شخص آورده نشده ، اما راست میگن ضمیر مرجع خودشو پیدا میکنه!
و اما وحدت ...
هرکجا که پای انتقاد از دولت روحانی و اعوان و انصارش باشه ، میشه تفرقه افکنی ، اما هرکجا که روحانی به منتقدین و سپاه و برخی علما و انقلابی ها و ... اهانت کنه و تفرقه افکنی کنه ، اسمش میشه انتقاد برای اصلاح جامعه ؟!
الحق که انتخاب غلط فساد آورد جمله ی درستی بود . خودزنی به روش مداحان بی سواد