آفتابنیوز : آفتاب: آنگونه که روابط عمومی وزارت نفت امروز شنبه اعلام کرد؛ «کارگروه ویژه مبارز با فساد و رشوه در وزارت نفت» که از سال قبل زیر نظر مستقیم وزیری هامانه تشکیل شده، تدابیر جدیدی را برای مبارزه قاطعانه با فساد مالی در صنعت نفت در دستور کار قرار داده است. این کارگروه 5نفره متشکل از رئیس سازمان حراست، مدیر کل بازرسی، مسئول هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری، بازرس ویژه وزیر نفت و مدیرکل بهرهوری و تحول اداری وزارت نفت است.
روز شنبه، «منصور معظمی» رئیس کار گروه مبارزه با رشوه و فساد وزارت نفت تاکید کرد با توجه به گستردگی تعاملات صنعت نفت با واحدهای مختلف اقتصادی، مدیریت صنعت نفت نسبت به فساد مالی و اداری در این بخش به شدت حساس است و در صورت اطلاع از هرگونه تخلف بدون درنگ و قاطعانه برخورد میکند.
معظمی گفت: با توجه به گستردگی تعاملات صنعت نفت با واحدهای مختلف اقتصادی داخل و خارج کشور، نمی توان منکر تخلفات احتمالی شد، اما به جرات میتوان گفت، امروز مدیریت صنعت نفت نسبت به فساد مالی و اداری در این بخش به شدت حساس است و در صورت اطلاع از هرگونه تخلف بدون درنگ و قاطعانه برخورد میکند.
رئیس کار گروه مبارزه با رشوه و فساد وزارت نفت با بیان این مطلب تاکید کرد: قاطعیت مدیریت جدید در مبارزه با رشوه و فساد صنعت نفت را به یکی از دستگاههای سالم اقتصادی دولت تبدیل کرده است.
وی با اشاره به فعالیت کار گروه ویژه مبارز با فساد و رشوه به دستور مستقیم وزیر نفت از سال گذشته افزود: این کار گروه به منظور سیاستگذاری و نظارت بر حسن انجام کار در واحدهای مختلف و جلوگیری از وقوع تخلفات اداری و مالی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کشور تشکیل شده و تاکنون 18 جلسه رسمی برای نظارت و پیگیری گزارشهای ارسالی و تدوین چارچوب و سیاستگذاری داشته است.
وی تصریح کرد: این کار گروه یک ستاد ویژه است که کار سیاستگذاری و نظارت را برعهده دارد و کار اجرایی باید توسط مدیران ارشد و هیاتهای مدیره از طریق بخشنامههای اداری و واحدهای حراست و بازرسی نفت پیگیری شود.
معاون وزیر نفت گفت: تمامی تلاشی ما بر این است که بتوانیم محیط صنعت نفت را از شبهات و فساد مالی مصون نگاه داریم، اما باید توجه دانست که این، کار بسیار مشکلی است و به همین جهت است که در تمامی دنیا شاهد سیستمهای پیچیدهای برای نظارت و برخورد با فساد مالی و اداری هستیم.
رئیس کار گروه مبارزه با رشوه و فساد وزارت نفت، گام اول این کار گروه را اطلاعرسانی و افزایش آگاهی مدیران و کارکنان صنعت نفت عنوان کرد و افزود: با مطالعهای که انجام شد مشخص شد که بیشتر تخلفات اداری و بعضی از تخلفات مالی در صنعت نفت کشور ناشی از عدم آگاهی مدیران یا کارکنان بوده است بنابراین در گام اول، کار گروه ویژه اقدام به اطلاعرسانی و آگاهی بخشی به این دسته از افراد کرد.
وی تشکیل جلسات متعدد با مدیران ارشد و اعضای هیات مدیره شرکتهای مرتبط با صنعت نفت و توجیه آنها، تشکیل کمیتهای برای دریافت دیدگاهها و پیشنهادهای کنارکنا و مدیران صنعت نفت درباره گلوگاههای مخاطرهآمیز برای برو تخلفات، انجام طرح پژوهشی و بررسی و اقدام عملی از طریق واحدهای واحدهای اجرایی مثل بازرسی، حراست و واحد رسیدگی به شکایات را از جمله فعالیتهای مهم کار گروه ویژه مبارزه با رشوه و فساد در وزارت نفت عنوان و تصریح کرد: وظیفه مدیران ارشد صنعت نفت این است که گلوگاهها و مظاهری را که موجب بروز فساد میشود شناسایی و با آن برخورد کنند.