آفتابنیوز : آفتاب: مقام معظم رهبری روز چهارشنبه در دیدار وزیر، معاونان و مدیران آموزش و پرورش سراسر کشور با اشاره به جایگاه و اهمیت بیبدیل آموزش و پرورش در شکلدهی رفتاری – اخلاقی و فکری افراد جامعه، تحول در نظام آموزش و پرورش کشور را نیازی اساسی و ضرورتی اجتنابناپذیر دانستند و تأکید کردند: آموزش و پرورش باید برای ایجاد تحول، با استفاده از نیروهای فکری، کارآمد و زبده کشور، فلسفه نظام تعلیم و تربیت را بر اساس هویت دینی و ملی تدوین کند و نظام آموزش و پرورش را بر مبنای آن تغییر دهد.
آیتالله خامنهای با اشاره به مباحث مطرح شده در آموزش و پرورش برای ایجاد تحول در نظام تعلیم و تربیت، وجود چنین ارادهای را بسیار مهم و ارزشمند خواندند و افزودند: اگر کشور و ملتی خواهان عزت مادی، سعادت معنوی، برتری سیاسی، پیشرفت علمی، و آبادانی است، باید به آموزش و پرورش به عنوان کاری بنیادی توجه جدی کند زیرا نیروی انسانی لازم برای تحقق این اهداف والا، محصول نظام آموزش و پرورش است.
ایشان با تأکید بر این که پایههای نظام آموزش و پرورش در سالهای پیش از انقلاب اسلامی بر اساس مبانی غیردینی و مغایر با هویت ملی شکل گرفته بود، خاطرنشان کردند: آموزش و پرورش در آن دوره، ضددین، ترجمهیی و مبتنی بر باورهای غربی، تقلیدی، و غیرمنطبق با نیازهای اساسی کشور بود.
آیتالله خامنهای با اشاره به اقدامات بسیار خوبی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در آموزش و پرورش انجام گرفته است، تأکید کردند: با وجود همه کارهای ارزشمندی که بر پایه مبانی اسلامی و ملی انجام شده، نظام آموزش و پرورش متحول نشده و پایه و اساس همان نظام قدیمی باقیست.
مقام معظم رهبری مجموعه کنونی حاضر در مسوولیتهای مهم کشور به ویژه آموزش و پرورش را مجموعهای با انگیزه و فعال خواندند و افزودند: این مجموعه توانایی ایجاد تحول در نظام تعلیم و تربیت کشور را دارد و باید با کارهای ریشهای، این تحول انجام شود.
ایشان وظیفه شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی آموزش و پرورش را برای ایجاد این تحول مهم ارزیابی و خاطرنشان کردند: باید همه نیروهای فکری، فرهنگی و خلاق دست به دست هم دهند تا این کار بزرگ انجام شود.
آیتالله خامنهای با اشاره به ویژگیهای آموزش و پرورش مطلوب و متحول افزودند: در چنین آموزش و پرورشی که بهترین دوران عمر انسانها در آن سپری میشود، باید افرادی شجاع، خوشخو، خیرخواه، امیدوار به آینده، بلندهمت، دارای نگرش مثبت در قضاوتها، خلاق، پرسشگر، اهل فکر و نوآوری، دارای جرأت برای ورود به میدانهای علمی ناشناخته، منضبط و قانونشناس تربیت شوند.
ایشان با اشاره به تأثیرگذاری عوامل دیگر از جمله خانواده و صدا و سیما در شکلگیری اخلاقی، روحی و رفتاری انسانها خاطرنشان کردند: آموزش و پرورش تحولیافته بر اساس مبانی دینی و هویت ملی، خانوادهها و صدا و سیما را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.
مقام معظم رهبری با تأکید بر لزوم برنامهریزی دقیق و زماندار برای ایجاد تحول در نظام تعلیم و تربیت افزودند: مسوولان آموزش و پرورش باید با همت و تلاش خود، پایه و زمینه این تحول را فراهم کنند تا در مدت زمان مشخص چندین ساله، امکان ایجاد تحول براساس آن پایه به وجود آید.
آیتالله خامنهای ضمن قدردانی از اقدامات انجامگرفته در سالهای اخیر در آموزش و پرورش تصریح کردند: یکی از کارهای خوب این دوره احیای معاونت پرورشی است .