آفتابنیوز : آفتاب: سخنگوی وزارت امورخارجه میگوید ضرورتی برای ارتقای سطح مذاكره بین ایران و آمریكا درباره مسائل عراق احساس نمیشود. محمدعلی حسینی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سئوال كه آیا ایران پیشنهاد كرده است گفت وگوها با آمریكا در سطح بالاتری انجام شود، اظهار داشت: چنین پیشنهادی از سوی جمهوری اسلامی ایران مطرح نشده است.
سخنگوی وزارت امورخارجه تصریح كرد: اساسا افزایش سطح مذاكرات مطرح نیست.
حسینی در پاسخ به این سئوال که آیا صحت دارد وزیر خارجه عراق گفته است كه كارشناسان ایران و آمریكا در حال انجام گفتوگوهای دوجانبه هستند؟ گفت: گفت وگوی دوجانبهای مطرح نیست.
وی افزود: گفت وگوها با حضور مقامات عراقی صورت گرفته است و تشكیل كمیته امنیتی نیز مورد توافق سهطرف بود و اكنون پیرامون محورهای آن رایزنیهایی در حال انجام است.
حسینی درباره سفر «بان كی مون »دبیر كل سازمان ملل به تهران نیز گفت: دبیركل سازمان ملل برای سفر به تهران ابراز تمایل كرده است. وی افزود: فراهم كردن مقدمات این سفر نیازمند زمان است و سفیر ایران در سازمان ملل متحد در حال پیگیری این مسئله است.
خبرنگاری از حسینی سوال كرد ، آقای لاریجانی در مصاحبه اخیر خود طرح «تایم اوت» را پذیرفته است ، نظر شما چیست؟
سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ گفت: آقای لاریجانی طرح تایماوت را نپذیرفته است. وی فقط توضیحاتی درباره این طرح داده و گفتهاست چنانچه این طرح مورد نظرآقای البرادعی است میتواند در روند مذاكرات مطرحكند تا بررسی شود.
حسینی تاكید كرد: موضع جمهوری اسلامی ایران این است، محل بیان طرحهایی مانند «تایماوت» مذاكرات است.
خبرنگار دیگری نظر سخنگوی وزارت امورخارجه را در مورد این اظهارات لاریجانی مبنی بر این كه غنیسازی مثل نفس كشیدن است و طرح تایماوت، تعلیق نیست و این مسئله كه میشود درباره غنیسازی در مذاكرات بحث كرد ، پرسید.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ گفت: در مورد این مساله كه میشود در مورد غنیسازی بحث كرد چنین مطلبی را در مواضع آقای لاریجانی ندیدم اما در مورد این كه وی گفته است غنیسازی مثل نفس كشیدن است این مسئله همواره مورد تاكید ما بوده است.
حسینی افزود: در مورد طرح تایماوت نیز نظر ما این است كه این طرح میتواند در چارچوب مذاكرات مطرح شود.
خبرنگار دیگریاز سخنگوی وزارت امورخارجه درخصوص قطع همكاریهای بانكی سووال كرد و گفت: اكنون یك بانك آلمانی ایران را تحریم كرده و در اخبار بیان شده كه بانك سپه رو به ورشكستگی است. مكانیزمهای ایران برای این مسئله چیست؟
حسینیدر پاسخ گفت: ما مكانیزمهای مختلفی در اینباره اندیشیدهایم تا در كمیتههای فنی و اقتصادی كه در خصوص بررسی اثرات قطعنامهها تشكیل شده است بتوانیم آثار آن را جبرانكنیم یا كاهش دهیم.
وی در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص توافقات ایران و آژانس اظهارداشت: این توافقات منجر به تقویت روند منطقگرایی و واقعبینی در میان كشورهای گروه ۵+۱و كسانی كه گفت وگوهای ایران را دنبال میكنند، شده است.
سخنگوی وزارت خارجه تصریح كرد: در مذاكرات ایران و آژانس پیشرفتهایی حاصل شده است و كسانی كه دنبال حلوفصل موضوع هستهای ایران هستند ، روند توافقات ایران با آژانس برای آنها رغبت ایجاد میكند.
حسینی تاكید كرد: این در حالی است كه روند صدور قطعنامهها تنها تاثیرش پیچیدهتركردن و سیاسی كردن اوضاع و دور كردن راهحلهاست.
حسینی درخصوص زمان و مكان دور سوم مذاكرات لاریجانی و سولانا گفت:
رایزنیها درباره زمان و مكان برگزاری این دور از گفتوگوها همچنان ادامه دارد.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص مسئله كمك آمریكا به كشورهای منطقه نیز گفت: طرح این گونه اخبار در آستانه سفر وزرای دفاع و خارجه آمریكا به منطقه برای ایجاد ترس و نگرانی در كشورهای منطقه و تلاش آمریكا برای فروش تسلیحات خود و اعمال فشار به كشورهای منطقه صورت میگیرد.
وی تاكید كرد: منطقه نیازمند صلح، ثبات و امنیت است.