کد خبر: ۶۳۵۳۸۷
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۷

گزارش‌های ضد و نقیض از درگیری میان نیروهای ترکیه و سوریه در سراقب ادلب

در حالی که گزارش‌های اولیه در شامگاه چهارشنبه ۵ فوریه (۱۶ بهمن) از ورود نیروهای دولتی سوریه به شهرک سراقب در شمال غرب استان ادلب در این کشور حکایت دارند، اخبار تایید نشده می‌گویند نیروهای نظامی ترکیه اقدام به راکت‌باران مواضع نیروهای دولتی سوریه در این ناحیه کرده‌اند.
آفتاب‌‌نیوز :

دیدبان حقوق بشر سوریه در لندن و همچنین خبرگزاری رویترز پیشتر گزارش داده بودند که نیروهای دولتی سوریه وارد این شهرک شده‌اند. یک شاهد عینی به خبرگزاری رویترز گفته بود شورشیان از سراقب عقب‌نشینی کرده‌اند و نیروهای دولتی توانسته‌اند وارد این ناحیه شوند.

شهرک سراقب در ۱۵ کیلومتری شرق شهر ادلب قرار دارد و در تقاطع دو جاده راهبردی قرار می‌گیرد که نیروهای حکومت بشار اسد به همراه هم‌پیمانان‌شان در صدد تصرف کامل آن بوده‌اند. پیشتر تلویزیون دولتی سوریه در روز چهارشنبه گزارش کرده بود که این جاده‌ها در تیررس نیروهای خودی قرار گرفته‌اند.

گزارش‌های ضد و نقیض از درگیری میان نیروهای ترکیه و سوریه در سراقب ادلب

همزمان ۸ نهاد امدادرسانی فعال در منطقه با اعلام وضعیت ناگوار انسانی در پی‌ بمباران‌ها خواهان اعلام سریع آتش‌بس شده‌اند. حملات نیروهای ارتش سوریه تا کنون بیش از نیم میلیون نفر را در استان ادلب آواره کرده است.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌ جمهور ترکیه، روز چهارشنبه تهدید کرده بود که نیروهای دولتی سوریه را عقب خواهد زد مگر آنکه تا آخر ماه جاری به عملیات خود را متوقف کنند و به موقعیت پیشین بازگردند.

حضور نیروهای ترکیه در مناطق تحت کنترل شورشیان در استان ادلب بخشی از طرح کاهش تنش در این منطقه بود که از آن به عنوان آخرین پایگاه شبه نظامیان و مخالفان دولت سوریه نام برده می‌شود.

پس از آنکه هشت سرباز ترکیه در حملات نیروهای سوری به استان ادلب کشته شدند آنکارا روز دوشنبه مدعی شد در حمله‌ای تلافی جویانه به ۵۴ موضع در ادلب حمله کرده و ۷۶ سرباز سوریه را کشته است.

ترکیه و روسیه هر یک پشتیبان یکی از دو طرف رقیب در مناقشه سوریه هستند. روسیه از نیروهای بشار اسد حمایت می‌کند و ترکیه حامی شورشیان و شبه نظامیانی است که در مناطق شمال غرب سوریه سنگر گرفته و خواهان سرنگونی دولت مرکزی هستند.

آنکارا و مسکو پیشتر بارها برای کاستن از شدت تنش‌ها در منطقه ادلب تلاش کردند که حاصل آن توافقنامه‌های سوچی و آستانه بود. دولت بشار اسد اما به تازگی با نادیده گرفتن توافقنامه‌های آتش بس بر شدت حملات به مناطق تحت کنترل شورشان افزوده و با پشتیبانی هوایی نیروهای روسیه چند شهر مهم و راهبردی را نیز در استان ادلب به تصرف خود درآورده است.

ترکیه که بیش از ۳ میلیون و ششصد هزار پناهجوی سوری را در خاک خود پذیرفته نگران آن است که موج جدید آوارگان و افرادی که از حملات اخیر نیروهای سوریه می‌گریزند به سوی این کشور سرازیر شوند.

گزارش‌های ضد و نقیض از درگیری میان نیروهای ترکیه و سوریه در سراقب ادلب

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین