با پایان مهلت ثبت نام کاندیداهای انتخابات فدراسیون فوتبال، چهرههای نهایی تصدی پست ریاست و عضویت در هیات رییسه فدراسیون فوتبال مشخص شد. براساس لیست نهایی ثبتنامها، ۹ نفر برای کرسی ریاست در انتخابات فدراسیون فوتبال کاندیدا شدهاند که در این بین علاوه بر چهرههای فوتبالی افرادی خارج از فدراسیون فوتبال نیز خود را نامزد تصدی پست ریاست فدراسیون فوتبال کردهاند.
اسامی کاندیداهای تصدی پست ریاست و نواب رییس پیشنهادی این کاندیداها به این شرح است:
۱- حبیب کاشانی
نواب رئیس پیشنهادی: محمود اسلامیان، حیدر بهاروند و عبدالحسینی
۲- محمدحسین قریب
نواب رئیس پیشنهادی: منصور قنبرزاده، حیدر بهاروند و میترا نوری
۳- رضا جلالی
نواب رئیس پیشنهادی: حمیدرضا مهرعلی، علی خطیر و شهره موسوی
۴- مهدی محمدنبی
نواب رئیس پیشنهادی: محمود اسلامیان، حیدر بهاروند و پریا شهریاری
۵- محمدرضا کلایی
نواب رئیس پیشنهادی: حمیدرضا مهرعلی، حیدر بهاروند و پریا شهریاری
۶- هدایت ممبینی
نواب رئیس پیشنهادی: منصور قنبرزاده، حیدر بهاروند و فاطمه علیپور
۷- حیدر بهاروند
نواب رئیس پیشنهادی: محمود اسلامیان، منصور قنبرزاده و پریا شهریاری
۸- عباس صوفی
نواب رئیس پیشنهادی: جواد ششگلانی، حیدر بهاروند و پریا شهریاری
۹- امیرمسعود هراتیان
نواب رئیس پیشنهادی: محمود اسلامیان، حیدر بهاروند و فاطمه علیپور
مطابق قوانین و مقررات کشور و همچنین اساسنامه فدراسیون فوتبال، امکان حضور بازنشستهها و افراد بالای ۶۵ سال در انتخابات پیشرو وجود ندارد.
با نگاهی به لیست کاندیداهای ریاست و نواب رییس پیشنهادی میتوان به تکرار نام سرپرست بازنشسته کنونی فدراسیون فوتبال در اکثر لیستهای موجود پی برد. حیدر بهاروند که بازنشسته وزارت نیرو است و مطابق قانون حضورش حتی در پست نایب رییسی فدراسیون نیز غیرقانونی است، در لیست ۷ نفر از کاندیداهای ریاست به عنوان نایب رییس دوم حضور دارد. او علاوه بر اینها خودش کاندیدای ریاست فدراسیون فوتبال نیز شده است.
سوال این است که چرا سرپرست بازنشسته کنونی فدراسیون فوتبال در همه لیستها حضور دارد؟ آیا این حضور میتواند تهدیدی بالقوه برای انتخابات فدراسیون فوتبال تلقی شود؟
اگر حیدر بهاروند بدلیل بازنشستگی رد صلاحیت شود - که احتمال آن خیلی زیاد است - آیا این مهم بمعنای عدم برگزاری، تاخیر یا اخلال در برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال خواهد بود؟
حیدر بهاروند تنها در لیست رضا جلالی مسوول فرهنگی سابق فدراسیون فوتبال جایی ندارد. جلالی، حمیدرضا مهرعلی، علی خطیر و شهره موسوی را به عنوان نواب پیشنهادی ریاست فدراسیون انتخاب کرده است.
فوتبال ایران پس از نزدیک به دو سال بحران، اکنون در شرایطی است که نیاز به آرامش و ثبات مدیریتی و اقتصادی دارد و نباید هیچ حاشیهای را با اهدافی غیر از منافع ملی تحمل کرد. براین اساس ضرورت دارد کاندیداها با تکیه بر شرایط و مقررات حاکم بر انتخابات و عدم ایجاد تنش در فوتبال و پایبندی به منافع جمعی از مقررات انتخابات تبعیت کنند، موضوعی که با توجه به تجربه گذشته فوتبال ایران و منافع ملی از اهمیت دوچندانی برخوردار است.
امید است که تمامی کاندیداهای ثبت نامی بیش از هر موضوعی با تمکین از قانون و رعایت مقررات مانع بحرانسازی مجدد برای فوتبال ایران شوند تا فوتبال ایران در آرامش کامل بتواند رییس جدید خود رادر مجمعی قانونی انتخاب و معرفی کند.