جمعی از وزرا، معاونین رئیس جمهور و معاونین وزرای دولتهای نهم و دهم و برخی شخصیتهای سیاسی و نخبگان جوان در بیانیهای از ارائه لیست انتخاباتی با نام "ائتلاف مردم" خبر دادند.
متن بیانیه به شرح زیر است:
قُلْ إِنَّمَا أَعِظُکُمْ بِوَاحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَی وَفُرَادَی
ملت شریف و بزرگوار ایران،
چهل و یکمین سال پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران که فصل نوین و برگ زرینی در تاریخ کشور بزرگ ایران است بر شما مبارک باد. امید است با استعانت از خداوند متعال، همت مسئولین و تلاش ملت شاهد تحقق بیش از پیش اهداف انقلاب و پیشرفت روزافزون کشور باشیم.
به استحضار میرساند، در آستانه یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، جمعی از مدیران خدمتگزار شما در دولتهای نهم و دهم برآن شدند که تجارب موفق خود را اینبار در مجلس شورای اسلامی در خدمت به کشور و انقلاب به کار گرفته و با شکستن حلقه بسته مدیریتی از طریق تشکیل یک مجلس مردمی، پویا، کارآمد، فساد ستیز و عدالتخواه، آن را در جایگاه واقعی خود قرار دهند. بهگونهای که مجلس در راس امور کشور قرار گرفته و اراده ملت بر تمامی شئون اداره کشور حاکم گردد. با تحقق این مهم میتوان اقدامات اساسی در زمینه رفع فقر و محرومیت، کاهش فاصله طبقاتی، مبارزه همه جانبه با فساد، توسعه همهجانبه عدالت، رونق اقتصادی، رفع بیکاری، کاهش تورم، تقویت قدرت خرید مردم، افزایش نشاط و رفاه عمومی جامعه صورت داد.
مردم مجلس ضعیف و بدور از درک واقعی از مسائل و مشکلات کشور نمیخواهند. از این رو، شرایط کشور ایجاب میکند که در انتخابات پیش رو، مردم از حق قانونی و ذاتی خود به نحو شایسته و کامل استفاده کرده و به تشکیل یک مجلس قوی، برخاسته از ارزشهای والای انقلاب اسلامی و منبعث از اراده ملی اقدام نمایند.
خدمات ارزشمند دولتهای نهم و دهم بارها و به کرات در بیانات ارزشمند مقام معظم رهبری ذکر شده است. ایشان در دیدار با اعضای دولت دهم در تیرماه سال ۹۲ تاکید فرمودند:
۱- کاری که باید برآن همت بگمارید این است که رشته خدمت را رها نکنید. صحنه کشور،صحنه تلاش و کار است.
۲- این دولت توانست شعارهای انقلاب را سر دست بگیرد و به آن افتخارکند و آنها را در جامعه مطرح کند؛ این خیلی کار بزرگی بود.
۳- حجم کار بالا و تلاش خستگیناپذیر و اعراض از آسایشها و آسودگیها و امتیازاتی که معمولاً مسئولان کشورها در دنیا دارند؛ استراحت میکنند، تفریح میروند، امتیاز میگیرند؛ اینها را نخواستن و طلب نکردن، امتیاز بزرگی است که این دولت بحمدالله از این امتیاز برخوردار بود.
۴- همه فهمیدند که رئیس جمهور محترم و همکارانشان در دولت حجم کارشان بسیار بالا و پرشتاب نسبت به همهی دورههای دیگر بوده و هست؛ این نقطهی برجستهای است که نباید این را نادیده گرفت.
با توجه به مطالب ذکر شده و در راستای تحقق اهداف و آرمانهای والای انقلاب اسلامی، جمعی از خدمتگذاران شما در دولتهای نهم و دهم با رویکرد بهکارگیری تمامی تجارب خود و با شناخت کامل از ظرفیتهای کشور و توجه ویژه به منافع ملی، در جهت افزودن بر قدرت انتخاب مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام کردهاند. بدیهی است که حضور گسترده و پر شور مردم در انتخابات و با انتخاب افراد شایسته، مشکلات کشور بهتدریج حل شده و تداوم این روند سبب افزایش امید مردم به آینده، پشتگرمی مسئولین و یاس دشمنان ملت ایران خواهد شد.
ملت بزرگ ایران! این کشور متعلق به شما و فرزندان شماست، پدران و مادران همگی ما در این آب و خاک زندگی کردند و با هزاران امید آنرا به ما سپردهاند، ملت عزیز در صحنه انتخابات با تمام قوا حضور یابید و از حق قانونی و ذاتی خود در انتخاب افراد شایسته، خدوم و مردمی در جهت آبادانی و سرافرازی هر چه بیشتر کشور استفاده نمائید.
با توجه به اینکه گزینش افراد شایسته در دست اقدام و نهایی شدن است، انشاءالله بزودی نامزدهای پیشنهادی مجلس شورای اسلامی جهت انتخاب مردم شریف ایران معرفی میگردند.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
ائتلاف مردم (جمعی از مدیران دولتهای نهم و دهم)
جبههاصلاحطلبان ممکن است برای بستن لیست، تصمیم جدیدی بگیرد
اسماعیل گرامیمقدم، با اشاره به تصمیم شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان مبنی ارائه نکردن لیست ائتلافی از سوی برخی احزاب اصلاح طلب در تهران، اظهار کرد: تعدادی از افراد که تحت عنوان لیست تهران در فضای مجازی منتشر شده، حوزه انتخابیه خود را به شهرستانهای دیگر منتقل کردهاند و این نشان میدهد که لیستی توسط احزاب اصلاحطلب نهایی نشده است.
بنابر گزارش ایرنا، سخنگوی حزب اعتماد ملی در واکنش به اظهارات «مصطفی کواکبیان» رییس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات مبنی بر ارائه لیست انتخاباتی با هماهنگی احزاب اصلاحطلب، افزود: آقای کواکبیان حق دارند نظر شخصی خود را بیان کنند، هرچند حزب متبوع وی (حزب مردمسالاری) از همان ابتدا هم عضو شورایعالی سیاستگذاری جبهه اصلاحطلبان نبود.
گرامی مقدم خاطرنشان کرد: در راهبرد و تصمیم شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان آمده است که احزاب عضو میتوانند تنها با نام، عنوان و برند خود اقدام به تبلیغات و تهیه لیست کنند نه اینکه از عنوان و برچسب اصلاحطلبان استفاده کنند. مثلا حزب مردمسالاری، اعتماد ملی و دیگر احزاب میتوانند با هویت مستقل حزبی خود در انتخابات ورود کنند.
وی اظهار کرد: به نظرم این احزاب اعتبار خود را می سوزانند، مگر اینکه شورایعالی سیاستگذاری متناسب با شرایط بعدی تصمیم جدیدی را اعلام کند. اگرچه به یکی از رسانه گفتم اگر تایید صلاحیتها ادامه پیدا کند، به طوری که در تهران امکان بستن لیست را داشته باشیم، ممکن است شورای عالی سیاستگذاری مصوبه خود را عوض کند.
تلاش اصلاح طلبان برای معرفی مجید انصاری به عنوان سرلسیت احتمالی ائتلاف احزاب
عیسی چمبر، نماینده حزب ندای ایرانیان، در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با اشاره به راهبرد انتخاباتی حزب متبوعش گفت: پس از اینکه شورای سیاستگذاری اعلام کرد که اصلاحطلبان در قالب این شورا لیستی در تهران ارائه نمیکنند، حزب ندا به همراه چند حزب دیگر اصلاحطلب با برگزاری جلساتی مشترک در تلاشاند در نهایت به ائتلافی برای انتخابات پیشرو برسند.
بنابر گزارش تسنیم، چمبر تصریح کرد: حضور منسجم و یکپارچه اصلاحطلبان در انتخابات هدف مدنظر احزب عضو ائتلاف است.
وی درباره مصاحبه روز گذشته محمدرضا عارف که گفته بود هیچ یک از احزاب و گروههای اصلاحطلب نباید ائتلاف انتخاباتی داشته باشند، گفت: منظور آقای عارف این بوده که در ائتلاف انتخاباتی از لوگوی شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان استفاده نشود و ما نیز قصد چنین کاری را نداریم.
عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان درباره زمان ارائه لیست ائتلافی اصلاحطلبان گفت: با توجه به اظهارات اخیر آقای کدخدایی مبنی بر احتمال افزایش افراد تایید صلاحیت شده تا پیش از ۲۴ بهمن ماه، ما نیز زمان اعلام لیست نهایی ائتلاف اصلاحطلبان را به همان زمان موکول کردهایم تا در صورت تایید صلاحیت چهرههای جدید بتوانیم از آنها در بستن لیست استفاده کنیم.
چمبر درباره سرلیست ائتلاف اصلاحطلبان نیز تصریح کرد: چهرههای شاخص در تهران مشخص هستند از جمله آقای مجید انصاری که تلاشها در راستای این است که ایشان به عنوان سرلیست انتخاب شود.
احزاب و گروهها جدیتر در انتخابات لیست بدهند
حمید ملانوری، مدیرکل سیاسی وزارت کشور، درباره رایزنی وزارت کشور با شورای نگهبان درخصوص تایید صلاحیت نامزدهای انتخاباتی، گفت: برای اینکه گروههای سیاسی و فعالان علاقهمند برای حضور در انتخابات رقابتهای جدیتری داشته باشند، وزارت کشور از طریق شورای نگهبان پیگیریهایی داشته است و گروههای سیاسی و احزاب هم خودشان به دنبال این موضوع بودهاند.
بنابر گزارش ایرنا، دبیرکمیسیون ماده ۱۰ قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی اضافه کرد: موعد اعلام نهایی تایید صلاحیت شدهها از سوی شورای نگهبان ۲۲ بهمن است که البته افراد زیادی در این چند روز گذشته تایید شدهاند و با این وجود امیدواریم رقابت خوبی را در انتخابات، شاهد باشیم.
ملانوری درباره ردصلاحیت مستقلین و اصلاح طلبان در برخی حوزههای انتخاباتی و اینکه احزاب چگونه میتوانند لیست ارائه کنند، گفت: شاید برخی گروههای سیاسی و احزاب توقعاتی داشته باشند مثلا داوطلب شاخصی از حزب متبوع که برای انتخابات ثبتنام کرده مورد تایید قرار نگرفته است اما با همه این شرایط، امکان رقابت در اکثر حوزهها وجود دارد اگر چه این احتمال هم است که رقابت با گرایش سیاسی در برخی حوزهها کمتر باشد.