محمدرضا صائینی در رابطه با سرطان، اظهار کرد: سرطان، رشد غیرطبیعی و خارج از کنترل بخشی از سلولهای بدن است و غالبا سلولهای سرطانی تشکیل تومور میدهند. سلولهای سرطانی برخلاف سلولهای طبیعی نمیمیرند و به رشد و تکثیر و تقسیم بیرویه خود ادامه میدهند. این سلولها عملکرد مفیدی در بدن نداشته و زندگی فرد را تهدید میکنند.
وی در رابطه با پیشگیری از سرطان و با اشاره به اینکه مراجعه به هنگام سبب تشخیص زودرس و در نهایت درمانپذیری میشود، افزود: طبق اسناد سازمان جهانی بهداشت، ۴۰ درصد سرطانها قابل پیشگیری بوده و موارد دیگر نیز در سایه خودمراقبتی، نگاه امیدوارانه به اثربخشی روشهای تشخیصی - درمانی و به مراکز تشخیصی، درمانپذیرتر هستند.
این مسئول، با اشاره به نکاتی در رابطه با پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان، تصریح کرد: افراد با رعایت اصول ایمنی در منزل و محیط کار، استعمال نکردن دخانیات، مراقبت از پوست، تغذیه سالم، پیشگیری از چاقی، داشتن فعالیت بدنی منظم، دوری از تنش و اضطراب، میتوانند پیشگیری کرده و در صورت وجود علائم هشداردهنده سرطان به پزشک مراجعه کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علومپزشکی زنجان با اشاره به اینکه امروز یکی از عوامل نگرانکننده در سلامت بانوان، سرطان پستان بوده و این سرطان شایعترین سرطان در زنان اکثر کشورهای دنیا است، گفت: سرطان پستان (برست) بیماری است که در آن سلولهای بدخیم در بافت پستان ایجاد میشوند.
صائینی در رابطه با عوامل خطرزا و علائم هشداردهنده سرطان پستان، اظهار کرد: چاقی، مصرف الکل، سن بالای مادر در زمان اولین تولد، قرصهای ضدبارداری خوراکی، قرار گرفتن در معرض اشعه و سابقه ژنتیکی و وراثت، از جمله عوامل خطرزای سرطان سینه بوده و وجود تودهای بدون درد در پستان، متورم شدن زیر بغل، تغییر در اندازه و شکل پستان، تغییرات پوستی مانند پوسته پوسته شدن و پوست پرتقالی و تغییر در ترشحات پستان (خونی و چرکی)، از جمله علائم هشداردهنده سرطان پستان است.
وی در رابطه با پیشگیری از سرطان پستان، افزود: پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب، سرخ کرده، نمک زیاد و آماده، مصرف روزانه سبزیجات، غلات و گوشت ماهی، فعالیت ورزشی و داشتن وزن متعادل، پرهیز از مصرف الکل و سیگار، شیردهی از پستان برای فرزند شیرخوار خود، انجام خودآزمایی به صورت ماهانه پس از اتمام قاعدگی، از جمله راههای پیشگیری از سرطان پستان است.
این مسئول در رابطه با سرطان گردن رحم (سرویکس)، تصریح کرد: سرطان گردن رحم، سرطانی است که در بافت دهانه رحم ایجاد میشود و معمولا رشد آهسته داشته و ممکن است بدون علامت باشد. در سطح جهان، بیش از ۹۰ درصد از موارد سرطان گردن رحم در اثر آلوده شدن به ویروس پاپیلوم انسانی (HPV) است.
معاون بهداشت دانشگاه علومپزشکی زنجان با اشاره به اینکه سرطان دهانه رحم، چهارمین سرطان شایع زنان در جهان است، در رابطه با علائم هشداردهنده این سرطان، ادامه داد: خونریزی پس از یائسگی، ترشح غیرعادی از واژن، خونریزی مهبل در فاصله بین دورههای قاعدگی و خونریزی یا احساس درد هنگام نزدیکی جنسی، از جمله علائم هشداردهنده سرطان گردن رحم است.
صائینی در رابطه با عوامل خطر سرطان گردن رحم، خاطرنشان کرد: ابتلا به ویروس پاپیلوم انسانی (HPV)، سیگار، تعداد زایمان در طول زندگی، شروع فعالیت جنسی در سنین پایین، شرکای جنسی متعدد و قرصهای ضدبارداری خوراکی از جمله عوامل خطر سرطان گردن رحم است.