آفتابنیوز : آفتاب: رییسجمهور در دومین فرمان خود برای ایجاد تحول اساسی در كاركردها و مأموریتهای نظام بانكی كشور، به ابوالحسن داوودی مأموریت داد شورای «بازنگری در قوانین نظام بانكی كشور» را تشكیل دهد.
محمود احمدینژاد هفته گذشته در اولین فرمان، معاون اول خود را مأمور تشكیل كارگروه «تحول رفتاری نظام بانكی كشور» كرده بود تا تغییرات كوتاهمدت را در كاركرد بانكهای دولتی و خصوصی كشور ساماندهی كنند و حداكثر تا دو ماه آینده نتایج طراحیها و اصلاحات را به اطلاع مردم برساند.
بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند، توزیع عادلانه تسهیلات و رفع محرومیت در جامعه و تأمین نیازهای ضروری مردم که رئیس جمهور به عنوان یکی از محورهای اصلاح نظام بانکی بر آن تاکید دارد وظیفه بانکها نیست بلکه بانکها به عنوان یک نماد سرمایهداری وظیفه دارند تا منابع مالی را پس از جمعآوری به اشخاصی بپردازند که قدرت سرمایهگذاری، سودآوری و بازپرداخت تسهیلات را داشته باشند.
متن فرمان رییسجمهور به داوودی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دكتر داوودی
معاون اول محترم رییس جمهوری اسلامی ایران
مستحضرید كه كارآمدی نظام بانكی نقش اول را در تحولات اقتصادی ایفا میكند و شرایط موجود فاقد ظرفیت لازم برای تحقق اهداف برنامه و حركت به سمت چشمانداز است. ضروریست با هدف تحول در نظام اقتصادی و افزایش ثروت ملی و توزیع عادلانه آن و رفع محرومیت در جامعه اسلامی و نیل به اهداف مهم دولت، شورای «بازنگری در قوانین نظام بانكی كشور» با مسوولیت جنابعالی و عضویت آقایان دانشجعفری وزیر امور اقتصادی و دارایی، شیبانی رییس كل بانك مركزی، دیواندری مدیرعامل بانك ملت، هاشمی مدیرعامل بانك سرمایه، معاون بانكی وزیر امور اقتصادی و دارایی و آقای طالبی و با دعوت از یك حقوقدان و یك فقیه از اعضای محترم شورای نگهبان و یك نماینده محترم مجلس شورای اسلامی تشكیل شود و با در نظر گرفتن جهتگیریهای راهبردی ذیل نسبت به بازنگری در قانون عملیات بانكی بدون ربا، بازنگری در قوانین پولی و بانكی كشور و بازنگری در مأموریتها و كاركردهای بانك مركزی و بانكهای دولتی و خصوصی اقدام نمایید و نتایج كار را در قالب پیشنویس لوایح و مصوبههای مورد نیاز و سند راهبردی تحول نظام بانكی حداكثر ظرف شش ماه به اطلاع ملت شریف و اینجانب برسانید تا با طی مراحل تصویب مقدمات، تحول اساسی مورد نیاز در نظام بانكی كشور فراهم شود. استفاده از نظرات كارشناسان، صاحبنظران و دلسوزان، به غنا و استحكام كار میافزاید.
جهتگیریهای راهبردی شورای بازنگری:
1ـ زمینهسازی لازم برای اجرای سهلتر احكام نورانی اسلام در بخش بانكی و پولی
2ـ تأمین نیازهای ضروری مردم به صورت قرضالحسنه و ترویج فرهنگ مترقی قرضالحسنه در مراودات معمولی و جاری مردم
3ـ ایجاد تمهیدات لازم به منظور حذف سود تسهیلات بانكی
4ـ تفكیك خدمات بانكی از سرمایهگذاری و ارتقای نقش بانك به واسطهگر و نه سرمایهگذار و رقیب مردم و دادن فرصت فعالیت و تلاش مشترك در قالب عقود اسلامی به مردم و فراهم كردن امكان نظارت و دخالت مردم در كارهای اقتصادی
5ـ ایجاد شفافیت در فعالیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری كشور و ارتقای سلامت نظام پولی و بانكی كشور
6ـ ارتقای نقش عملیات بانكداری به عنوان پشتیبان اقتصاد و حلال مشكلات كشور و افزایش ثروت ملی و توزیع عادلانه آن بین اقشار و مناطق مختلف كشور.
از خدای متعال توفیق انجام این مأموریت خطیر را برای جنابعالی و همكاران مسألت دارم.