کد خبر: ۶۳۸۰۳
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۸۶ - ۱۸:۵۴
وزیر اقتصاد:

تصمیم دولت برای ادغام شورا‌ها جدی نیست

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره ادغام شوراهای زیرمجموعه‌ای دولت گفت:‌ در این زمینه هنوز تصمیم جدی اتخاذ نشده و قرار است این موضوع در جلسه‌ای با حضور معاون اول رییس جمهور مورد بررسی قرار گرفته و نتایج آن در دولت اعلام شود.

داوود دانش‌جعفری، در حاشیه‌ مراسم اعطای نخستین جایزه‌ سرآمدی كشورهای اسلامی درباره‌ ایجاد و تاسیس بانك قرض الحسنه گفت: در جلسه شورای پول و اعتبار موادی از آیین نامه جدید تصویب شده است (چهار ماده از چهل ماده) كه البته با تصویب چهل ماده آیین نامه‌ مذكور ایجاد این بانك‌ها به شكل قانونی میسر خواهد شد.

وی با اشاره به مطرح شدن درخواست‌های بسیار برای تاسیس بانك‌های قرض الحسنه در بانك مركزی اظهار داشت: درخواست‌های مطرح شده در چارچوب آیین‌نامه‌ جدید مورد بررسی قرار گرفته و مجوز تاسیس بانك قرض الحسنه برای متقاضیان جدید نیز صادر خواهد شد.

وزیر اقتصاد در ادامه در پاسخ به این سوال كه آیا ایران برای ریاست صندوق بین المللی پول نامزدی معرفی می‌كند یا خیر؟ گفت: ساختار نهادهای بین‌المللی از قبیل بانك جهانی و صندوق بین المللی پول بر اساس میزان سهام كشورهای عضو تنظیم شده و هر كشوری كه سهم بیشتری داشته باشد صاحب قدرت بالاتری است.

به گفته وی كشورها بر اساس میزان سرمایه در مدیریت صندوق بین المللی پول نقش دارند و انتخاب مدیر در این صندوق همانند سازمان ملل متحد نیست.

دانش جعفری اظهار داشت: امریكا، ژاپن و اروپا حدود 85 درصد این سازمان را در اختیار دارند و این كشورها قدرت را بین خود تقسیم كرده‌اند به طوری كه اداره‌ بانك جهانی را به آمریكا سپرده و متقابلا اداره صندوق بین‌المللی پول در اختیار اروپایی‌ها قرار داده‌اند بنابراین امكان حضور ایران در مدیریت این صندوق وجود ندارد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین در پاسخ به سوالی درباره‌ دلایل افزایش سرمایه‌ اولیه‌ مورد نیاز برای تاسیس بانك‌ها گفت: معتقدیم كه هرچه میزان سرمایه اولیه‌ بانك در زمان تاسیس بالا باشد قدرت مانور بانك نیز افزیش می‌یابد به همین دلیل نیز سرمایه‌ تاسیس بانك از پنج میلیارد تومان به 20 و 100 میلیارد و نهایتا 350 میلیارد تومان افزایش یافت.

وی درباره‌ دلایل افزایش سرمایه‌ اولیه‌ بانك‌ها نیز توضیح داد: یكی از دلایل اصلی تاسیس بانك‌هایی با توانایی بالا در امر تسهیلات دهی و نیز كم سطح بودن سرمایه بانك‌های داخلی با بانك‌های مشابه ‌خارجی است بنابراین با توجه به اهدافی كه در مورد فعالیت‌ رقابتی بانك‌ها وجود دارد باید توجه داشت كه سرمایه‌ بانك‌های ایرانی از بانك‌های خارجی كمتر نباشد تا با قدرت كافی وارد مدیریت عرصه‌های بین‌المللی شوند.

دانش جعفری در ادامه از تشكیل بانك‌های استانی با سرمایه‌ كمتر در شورای پول و اعتبار خبر داد و گفت: بانك‌هایی كه در سطح ملی فعالیت دارند باید از سرمایه اولیه‌ 350 میلیارد تومانی برخوردار باشند ولی بانك‌های استانی كه در آینده در دستور كار قرار می‌گیرند سرمایه‌ اولیه‌ كمتری نیاز خواهند داشت.


دانش جعفری در باره‌ دلیل تشكیل بانك سكه نیز عنوان كرد: این بانك با دریافت سكه و طلای مردم این سكه‌ها را به كسانی كه نیاز داشته باشند قرض خواهد داد كه البته این عده می توانند از كسانی باشند كه در صنعت طلا فعالیت دارند.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال كه چرا سود در نظر گرفته شده برای بانك طلا و سكه اندك است گفت: جذابیت فعالیت این بانك تنها سود آن نیست بلكه مردم به مسائلی غیر از سوددهی سپردن سكه‌ خود به بانك نیز فكر می‌كنند و بررسی‌ها نشان می‌دهد كه 50 درصد موجودی حساب‌های بانكی به صورت سپرد‌ه‌های قرض الحسنه است.

به گفته وی یكی از مهمترین مزایای تشكیل بانك طلا تاثیر امنیتی آن است و از آنجایی كه بانك طلا تنها سكه و طلای استاندارد را می‌پذیرد ایجاد این بانك در جلوگیری از تولید طلای غیر استاندارد نیز موثر خواهد بود.

دانش جعفری در پاسخ به سوالی درباره‌ی تصمیم دولت برای اخذ مالیات از صادر كنندگان محصولات پتروشیمی نیز بیان كرد: هنوز تصمیم نهایی در این زمینه اتخاذ نشده و فعالیت صادر كنندگان فرآورده‌های پتروشیمی به روال گذشته ادامه دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین