آفتابنیوز : استعفای دو وزیر دولت نهم و ابهام در مورد علل آن باعث رایزنیهای گوناگونی شده است. در شرایطی که در برخی محافل اخبار حاکی از «برکناری» یا «ایجاد شرایط برای کنارهگیری» آنهاست، سخنان دو تن از نزدیکان رییسجمهوریهم به این باور دامن زده است. این باور زمانی قوت میگیرد که سخن از بهکارگیری دو وزیر مستعفی در سایر پستهای کابینه از سوی نزدیکان احمدینژاد بیان میشود.
به گزارش آفتاب، مجتبیثمره هاشمی، مشاور ارشد رییسجمهوری در مورد خبر استعفای وزرای نفت و صنایع میگوید: در مجموعه دولت هر كدام از وزرا مسوولیتی دارند و با توجه به این مسوولیت به مردم خدمت میكنند، حال ممكن است كه مسوولیتها جابهجا شود و كسی كه امروز در یك سمت كار میكرد فردا در جای دیگر كار كند.
ثمره هاشمی در ادامه میگوید: تیم دولت یك تیم واحد و منسجم است و بسته به اینكه هر زمان هر فرد دركجا مفیدتر است، دولت در این مورد تصمیمگیری میكند.
سخنان این سیاستمدار نزدیک به احمدینژاد را میتوان به نوعی تایید اخباری دانست که حاکی از تغییر و یا برکناری این افراد بودهاند. پیشتر برخی محافل و حتی نمایندگان مجلس خبر از آن داده بودند که تغییرات صورت گرفته بر اساس خواست رییسجمهوری بوده و دو وزیر مزبور مجاب به استعفا شدهاند. ثمرههاشمی نیز با تاکید بر اینکه «دولت تصمیمگیریمیکند هر فرد دركجا مفیدتر است» به این باور دامن میزند.
علی اکبر جوانفکر، مشاور مطبوعاتی رییسجمهور هم در این مورد اظهار نظری تقریبا مشابه کرده است. او میگویدپذیرش استعفای وزیران محترم نفت و صنایع از سوی رییسجمهور بر اساس «ضرورت» انجام شده است و این امر نشان از زنده بودن، پویایی و حركت رو به جلوی دولت نهم دارد و افراد جدید با انرژی مضاعف در جهت تحقق اهداف دولت تلاش خواهند كرد.
جوانفکر در مورد ضرورتی که باعث پذیرش این دو استعفا در یک بازه زمانی کوتاه شده توضیح بیشتری نداده و به ذکر این نکته اکتفا میکند که «دولت نهم دولت تحول و نوگرایی در جهت اصلاح امور به نفع مردم است و تغییراتی از این دست، امری طبیعی و قابل پیشبینی است. »
مشاور مطبوعاتی احمدینژاد هم بدین ترتیب خبر از «تغییراتی طبیعی و قابل پیشبینی» در راستای تحول و نوگرایی در دولت میدهد. هماهنگی میان این دو استعفا با نوگرایی و تحول و البته قابل پیشبینی بودن آن به نوبه خود میتواند به تصور برکناری وزرای مزبور دامن بزند.
نکته جالب دیگر در سخنان این دو سیاستمدار نزدیک به احمدینژاد، تاکید بر استفاده از تجارب وزاری مستعفی در پستهای دیگر و به نوعی تغییر سمت آنان در داخل کابینه است. امری که اگر استعفای این وزرا را «خودخواسته» و «ارادی» تلقی کنیم، اگر نه بینشیر که حداقل کم نظیر است چرا که به طور معمول وزیر مستعفی در ترکیب کابینه جایی دیگر نمییابد.
مجتبی ثمره هاشمی در این باره به صراحت میگوید: مفهوم این دو استعفا این نیست كه استعفا دهندگان از مسوولیت معاف شدهاند و دیگر با تیم دولت همكاری نخواهند كرد، بلكه این افراد مسوولیتهای جدیدی را خواهند پذیرفت در این مسوولیتهای جدید فعالیت خواهند كرد. وی حتی مورد سمت جدید وزیرقبلی صنایع نیز میگوید: درمورد مسوولیت جدید ایشان مشورتهای لازم در حال صورت گرفتن است!
جوانفکر هم رویکرد مشابهی را دنبال کرده و با همان لحن خبر از باقیماندن وزاری مستعفی در دولت می دهد. مشاور مطبوعاتی رییسجمهوری میگوید: همه اعضای دولت نهم، با هدف خدمت به مردم و تلاش در جهت اعتلای مادی و معنوی كشور وارد این عرصه شدهاند. بنابراین كسانی كه مسوولیتها را به افراد جدیدتر واگذار میكنند، همچنان عضوی از پیكره دولت خدمتگزار باقی خواهند ماند و از خدمات آنها در جای دیگر استفاده بهینه خواهد شد!