آفتابنیوز : آفتاب: کمیته روابط خارجی پارلمان بریتانیا و نخست وزیر ایتالیا خواستار از سرگیری تماس با گروه های حماس، حزب الله لبنان و اخوان المسلمین و همچنین نرمش در برابر ایران و سوریه شدند.
در گزارشی که روز دوشنبه، ازسوی قانونگذاران عضو کميته روابط خارجی پارلمان بريتانيا منتشر شده، آمده است که «دولت انگليس در مناسبات خارجی خود، در قبال خاورميانه نمیتواند از قدرت و نفوذ سازمان های اسلامگرای حماس درسرزمينهای فلسطينی، حزب الله در لبنان و اخوان المسلمين در مصر چشم پوشی کند.»
اين کمیته همچنين خواهان نرمش بيشتری در مناسبات خارجی بريتانيا در قبال حکومتهای ايران و سوريه شده است و بر نقش آنها در خاورميانه تاکيد نهاده است.
کمیته روابط خارجی پارلمان بریتانیا نظر داده که سياست های زمان تونی بلر در قبال عراق، افغانستان و فلسطينی ها به موقعيت بريتانيا در اين مناطق و اصولا در جهان عربی و اسلامی لطمه جدی وارد کرده و روی کارآمدن دولت جديد در لندن، زمان مناسبی برای اوج گيری مجدد نفوذ انگليس در اين سرزمين هاست.
گزارش اين کمیته به دولت جديد بريتانيا به نخست وزيری گوردون براون توصيه میکند سياست هایی در پيش گيرد که به نفوذ مجدد انگليس در جهان اسلام و عرب بينجامد و «خدشه ای را – که بنا به ارزيابی اين کميسيون- در نتيجه سياست های زمان نخست وزيری تونی بلر به وجهه بريتانيا در افکارعمومی اعراب و مسلمانان وارد شد، برطرف کند.»
کمیته مناسبات خارجی مجلس عوام تاکيد دارد، تحريم سازمان حماس که پيروز انتخابات پارلمانی ژانويه سال ۲۰۰۶ در سرزمين های فلسطينی بود، در فروپاشی دولتی که با مشارکت حماس و جنبش فتح در بهار گذشته سرکار آمد، نقش داشته است و شايد لغو تحريم ها میتوانست به ادامه کار دولت وحدت ملی فلسطينی کمک کند و از وقوع بحرانی که در يک ماه و نيم اخير دامن گير سرزمين های فلسطينی شد، جلوگيری کند.
کميته روابط خارجی پارلمان بريتانيا در اين گزارش به انجام تماس و گفت وگو با عوامل ميانه روی درون حماس توصيه کرده و چنين گفت وگوهایی را برای کمک به آشتی داخلی فلسطينی و تشکيل مجدد دولت وحدت ملی فلسطينی موثر تشخيص داده است.
گزارش اين کمیته به تونی بلر، نماينده ويژه کميسيون چهار جانبه حامی صلح خاورميانه و نخست وزير پيشين بريتانيا، توصيه می کند که در تلاشهای خود برای حل نزاع فلسطينی ها واسراييلی ها ، گفت وگو با حماس را مد نظر داشته باشد .
اين گزارش از دولت لندن میخواهد در تماسهای خود با محمود عباس، رهبر تشکيلات خودگردان فلسطینی، وی را به آشتی دوباره با حماس تشويق کند.
اين توصیه در حالی صورت می گیرد که محمود عباس در روزهای اخير نيز بارها تاکيد کرده که در شرایط کنونی، آشتی با حماس که به ادعای او «جنايات متعدد عليه برادران فلسطينی خود دست زده» امکان پذير نيست.
تونی بلر در سفر اخير خود به منطقه، در مقام نماينده ويژه کميسيون چهار جانبه از هر گونه تماس با سازمان حماس خودداری کرد .
قانونگذاران بريتانيایی، غافل شدن دولت انگليس از اوضاع در غزه را نادرست تشخيص داده و خواهان آن شده اند که لندن – همانگونه که برای برقراری تماس با دولت فتح در کرانه باختری اولويت قائل است – حاکميت حماس در غزه را هم مدنظر داشته باشد .
رومانو پرودی، نخست وزيرايتاليا، که ماه گذشته به سرزمين های فلسطينی سفر کرد، خواهان از سرگيری تماس های اروپاییان با حماس شد و گفت: نمی توان وجود این گروه را ناديده گرفت. اين کمیته خواهان تلاش برای در پيش گرفتن فرمول هایی جديد برای حل نزاع ديرينه اعراب و اسراييل شده است.
اين در حالی است که پرودی نيز در سفر روزهای اخير خود به منطقه از ديدار با مقامات حماس خودداری کرد. اما وی با حمايت از اظهارنظرهای وزير امور خارجه دولت خود، که خواهان گفت وگو با سازمان حماس شده بود، موجب تنش در مناسبات رم با اسراييل شد.
به اعتقاد پرودی، دور کردن حماس از مذاکرات درست نيست.
کميسيون مناسبات خارجی پارلمان بريتانيا و نخست وزيرايتاليا در حالی خواهان تماس با حماس شدهاند که اتحاديه اروپا، يکی از اعضای کميسيون چهار جانبه صلح خاورمیانه، برای حماس شرط تعيين کرده که بايد موجوديت اسراييل را به رسميت بشناسد اما سران حماس گفتهاند که اين شرط را اجابت نخواهند کرد.