آفتابنیوز : آفتاب: اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در واکنش به اعلام عدم تأمین سوخت نیروگاه بوشهر توسط روسیه دو راهکار متفاوت را پیشنهاد میکنند.
رشید جلالی جعفری عضو این کمیسیون علیرغم اینکه تأکید دارد که این نظر شخصی او به عنوان یک نماینده مجلس است تصریح میکند که باید تمامی تلاش خود را برای متقاعد کردن دولت به شکایت از روسیه در دادگاه لاهه به خرج دهیم. از سویی کاظم جلالی مخبر این کمیسیون این روش را مفید نمیداند و معتقد است که بهترین راهحل در این خصوص مذاکره است.
کاظم جلالی در گفتوگو با آفتاب موضوع شکایت از روسیه به دادگاه لاهه را نظر شخصی یک عضو کمیسیون میداند و معتقد است: «تکلیف نیروگاه بوشهر را مذاکره تعیین میکند. جمهوری اسلامی و روسیه هر دو آن قدر هشیار هستند که بتوانند مشکلات خود را در عرصه جهانی حل و فصل کنند و نیازی به مراجع بینالمللی نیست»
وی میافزاید: «آنچه یک نماینده در این خصوص گفته نظر شخصی اوست و به نظر من جمهوری اسلامی از آن میزان توانمندی دیپلماتیک برخوردار هست که این مسایل را در چارچوب روابط دو جانبه حل و فصل کند».
از سوی دیگر رشید جلالی نظر دیگری درباره تأمین منافع ملی در بحث نیروگاه بوشهر دارد.
وی به آفتاب میگوید: «در خصوص نیروگاه بوشهر همه تلاش خود را خواهیم کرد که دولت موضوع را به دادگاه لاهه بکشاند».
وی میافزاید: «هر چند هنوز از تصمیم نهایی دولت در زمینه برخورد با نقض قرارداد بوشهر اطلاع کافی نداریم اما آنچه مسلم است این است که موضوع نیروگاه بوشهر در دو دهه میان ایران و روسیه مطرح است. در این زمینه قراردادی منعقد شده که گام به گام پیش رفته و جمهوری اسلامی تمامی تعهدات خود را به ویژه در زمینه پرداخت وجوه انجام داده است».
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه میدهد: «روسیه نیز در خصوص نصب تجهیزات و نظارت بر پیشرفت فنی و انتقال سوخت و راهاندازی نیروگاه برای اتصال به شبکه سراسری برق کشور تعهداتی دارد و نحوه مراقبتهای لازم درباره سوخت هستهای نیروگاه و زباله به وجود آمده پیشبینیهای لازم صورت گرفته و به هیچ وجه این ماجرا مرتبط با پرونده هستهای ایران و تولید صنعتی و تحقیقات در این زمینه نمیباشد».
رشید جلالی جعفری میافزاید: «به عقیده این جانب باید جمهوری اسلامی این قرارداد را مستقلا پیگیری کرده و مطابق دیگر قراردادهای بینالمللی در صورت نقض از سوی طرف مقابل رسما شکایت کند».
وی در پایان میگوید: «البته این موضع بنده به عنوان یک نماینده مجلس است و موضع جمهوری اسلامی هنوز به طور شفاف اعلام نشده است».
به این ترتیب اکنون در میان اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دو دیدگاه وجود دارد که هر دو تلاش میکند منافع ملی ایران را استیفا نموده و جمهوری اسلامی را به حقوق حقه خود در زمینه نیروگاه بوشهر برساند.
دو دیدگاهی که در اختیار مسئولان دیپلماسی کشور است تا در کنار گزینههای دیگر آنها را بررسی نمایند.