آفتابنیوز : 
آفتاب: جو لیبرمن سناتور متنفذ و سرشناس آمریکایی اذعان کردهاست که این کشور هیچگاه نخواهد توانست دلایلی منطقی و عملی دولت هند را برای قطع روابط تجاری خود با ایران تحت فشار قرار دهد، با این وجود با تکرار ادعاهای گذشته گفتهاست که دهلی نو باید از روابط خود با ایران استفاده کرده و آن کشور را متقاعد سازد که به حمایت از شبهنظامیان شیعه در عراق خاتمه دهد.
به گزارش روزنامه هندی OUTLOOK، سناتور لیبرمن که روز یکشنبه پس از دیدار با مانموهان سینگ نخست وزیر هند با خبرنگاران سخن میگفت با اشاره به اظهارت برخی مقامات آمریکایی که خواستار کاهش سطح روابط دهلینو با تهران شدهاند خاطرنشان ساخت: «هیچکس نمیتواند به شکلی منطقی و عملی از هند بخواهد که تجارت با ایران را کنار گذارد، هرچند ممکن است احساس ما نسبت به رفتارهای تهران بسیار منفی باشد».
لیبرمن با اشاره به این موضوع که دامنه روابط تجاری دهلینو با تهران هنوز محدوده تحریمهای شورای امنیت علیه ایران را نقض نکرده یادآور شد: «برخی متحدان نزدیک آمریکا در اروپا نیز روابط اقتصادی خوبی با ایران دارند».
سناتور سرشناس امریکایی با اشاره به این که دولت هند در هر دو رایگیری شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران رای دادهاست گفت: «باید به این موضوع بسیار مهم توجه کنیم که میتوان از ظرفیتهای بالای دیپلماسی هند و روابط این کشور با ایران جهت متقاعد ساختن تهران به قطع حمایتهای مالی و تسلیحاتی به شورشیان عراق استفاده کرد».
به گفته سناتور لیبرمن مخالفتهای نمایندگان جمهوریخواه و دموکرات با روابط تجاری هند و ایران باعث نخواهد شد که اجرای قرارداد همکاری های هستهای دهلی نو و واشنگتن متوقف شود: «قطعا در هر دو کشور بحثها و مخالفتها ادامه خواهد یافت، اما قرارداد نهایتا اجرایی میشود». وی خاطرنشان ساخت که مخالفان اجرای این قراداد در کنگره عمدتا بر روی سه موضوع حق بازفرآوری(پلوتونیوم)، انجام آزمایشهای هستهای اعلام نشده و نیز روابط دهلی با تهران متمرکز شدهاند.
لیبرمن با اشاره به اینکه اجرای قراداد همکاریهای هستهای آمریکا و هند باعث آغاز یک تحول چشمگیر در نوع و سطح روابط دو کشور خواهد شد گفت: «رفع موانع موجود بر سر اجرای این توافق، هند و آمریکا را به شرکای استراتژیک یکدیگر مبدل میکند».
گفتنی است سناتور لیبرمن در جریان دیدار سهروزه خود از هند با رهبران احزاب مخالف دولت در پارلمان که با اجرای این توافق موافق نیستند نیز دیدار و گفتوگو کرد و این مذاکرات را ثمربخش نامید.