کد خبر: ۶۳۸۷۸۴
تعداد نظرات: ۴۸ نظر
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۹:۴۶
اعتراض به تصمیم شورای تامین استان برای ضدعفونی کردن حرم

مدیریت آستان حضرت معصومه: نقره‌های ضریح، آنتی‌باکتریال است

سایت آستان حضرت معصومه(س) در پاسخی صریح، تصمیم شورای تامین استان مبنی بر ضدعفونی کردن حرم و تعطیلی نماز جماعت را تخطئه کرد.
آفتاب‌‌نیوز :

پایگاه خبری حرم حضرت معصومه(س) با انتشار یادداشتی، مصوبه اخیر شورای تامین استان قم مبنی بر تعطیلی موقت نمازجماعت در این مکان مقدس با هدف پیشگیری از شیوع بیماری کرونا را اقدامی اشتباه و غیر ایمانی و بی تاثیر دانسته و آن را ناشی از ضعف شناخت ساختارهای دینی جهان اسلام ارزیابی کرده است.

این یادداشت که روز چهارشنبه در پایگاه اطلاع رسمی تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) در قم منتشر شده، به تفصیل در خصوص مواردی چون ریشه و اهداف پشت پرده شیوع کرونا و همچنین ویژگی های آنتی باکتریایی سازه های حرم مطهر و دیگر موضوعات مطرح شده در خصوص مصوبه اخیر شورای تامین استان در عدم برگزاری اجتماعات مطالبی بیان کرده است.

در این یادداشت آمده است: آرامش و سکینه عمومی تنها واکسن شناخته شده برای مقابله با یک اپیدمی عنوان و بیان شده معماری ایمانی حریم فاطمی سد پولادین مبارزه با اپیدمی کرونا می باشد.

ویروس کرونا(corona) ویروسی میکروسکوپی اما با اهدافی سلطه جویانه! پزشکان او را ویروس تاج دار می نامند و یک تاج ذاتی این ویروس بسیار ضعیف خانواده ویروس های عفونی را به یک سلبیریتی سیاسی بدل کرده است؛ ویروسی که از واژه اپیدمی(به معنای همه گیری) را به یک کلید واژه مستعد برای جنگ ترکیبی(هیبریدی) در زمین ملل و گونه های زبانی شرقی ایجاد کرده است، آیا مواجهه ما در برابر این ملکه ضعیف عاقلانه و از منظر اطبا هوشمندانه بوده است؟ سؤالی که برای پاسخ به آن باید ساختار حریم فاطمی را باری دیگر بازشناسی کرد.

کرونا ویروسی ضعیف که الگوی فراگیری سریع و چابکی دارد، همین ویژگی توانسته ظرف کمتر از ۳ ماه بدنه ای عظیم از ساختارهای اقتصادی دنیا را به سقوط و انحطاط مواجه کند! اما چگونه ملکه‌ی کوچکی توانست چنین ضربه‌ای به ساختارهای هوشمند اقتصادی ملل وارد کند که این روزها(این کشورها) به نوعی در بلوک تقابل آمریکا قرار گرفته‌اند.

رسانه‌ها نقش کلیدی توسعه و بسترهای مستعدی برای همه گیری و سرعت شیوع این ویروس بوده و هستند، این در حالی است که مواجهه ساختاری برای تقابل با این ویروس از راهکارهای عقلایی جهان سیاست است؛ اما سوال مهم و حیاتی در این بستر این است که آیا اقدمات ساختاری همچون اقدام‌ تقابلی شورای تامین تاکنون چنین مولفه ای داشته و یا دارد؟

در این یادداشت آمده است: در پاسخی تلخ باید برای تاریخ چنین نوشت؛ اقدام‌ شورای تامین عموما از اقدمات مدیریت بحران بوده و حاشیه این اقدام‌ها می‌تواند زمین مستعدی برای نشر و گسترش هدف اصلی این اپیدمی باشد، باید توجه داشت که کرونا در پنجره جمعیتی یک میلیارد و ۳۸۶ میلیون نفری چین توانسته تنها حدود ۲ هزار و ۵ نفر قربانی چینی بگیرد در حالی بر اساس گزارش منتشر شده از سوی نیویورک پست در پنجره جمعیتی ۳۲۷ میلیون نفری آمریکا آنفلوانزا توانسته از مهر امسال تاکنون بین ۱۶ تا ۴۱ هزار نفر قربانی بگیرد.

این تفاوت چشم گیر نشان می‌دهد که اپیدمی کرونا با آرامش و سکینه عمومی جوامع انسانی هدف قابل حل است، به این معنا که دومینوی کرونا با آرامش ملی کشورهای مبتلا می‌تواند متوقف شده و شبه بحران سیاسی اقتصادی کرونا برای همیشه به تاریخ بپیوندند.

در یادداشت پایگاه اطلاع رسانی حرم حضرت معصومه (س) آمده است: اما آنچه که شورای تأمین در مصوبه خود به تاریخ ۵ اسفند ماه برای آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها تجویز کرد، تعطیلی نماز جماعت و ضدعفونی کردن مضجع شریف و اماکن مقدسه حرم بود! اقدام و تجویزی که ناشی از عدم شناخت دقیق ساختارهای اصیل ایمانی تمدنی جهان اسلام است، ساختارهایی که از چند ده قرن گذشته از سوی عالمان و فقهای خاصه شیعه برای تطهیر و حراست از بیماری‌های واگیردار در اعتاب مقدسه بکار گرفته شده است.

در اینجا هشیاری مردم بصیر قم مانع اجرای این کار اشتباه و غیر ایمانی شد؛ همانطور که آیت الله سعیدی، نماینده ولی فقیه در استان قم و تولیت حرم کریمه اهل بیت(س) بیان داشت: «ما این حرم مقدس را دارالشفا می دانیم، دارالشفا یعنی مردم بیایند و از امراض روحی و جسمی شفا بگیرند. بنابراین باید اینجا باز باشد، باید با قوت مردم بیایند؛ البته ما احتیاط را هم شرط می دانیم و مسائل بهداشتی را هم رعایت می کنیم».

در این یادداشت آمده است: در آستان(ورودی) حرم که قرار می‌گیری بابی بزرگ با پاشنه های نقره ای تو را به سوی مضجع شریف می‌خواند آرامش و سکینه ای ماندگار در قلبت ایجاد می‌شود، گویا جهان در اختیار توست، حالا به سوی ضریح مطهر به حرکت می‌کنی و می‌بینی هرچند ازدحام بیشتر می‌شود اطراف تو را سازه های نقره ای بیشتر حراست کرده‌اند؛ تا آنکه رخ در رخ ضریح شریف بر حریم فاطمی تکیه می‌زنی و گویا آرامشی الهی قلب و ضمیر دردها و تنهایی هایت را پر کرده و انگار دیگر تنها نیستی و موفق تر از تو نیست؛ گویا آرامش عالم را به حریم قلبت هدیه داده‌اند.

شاید مروری مختصر در متن مقالات عصر حاضر بتواند گوشه‌ای از اسرار این ساختار و منش عقلایی معماری ایمانی حریم اهل بیت را برای ما نمایان سازد.

در ادامه یادداشت پایگاه اطلاع رسانی حرم حضرت معصومه (س) آمده است: خاصیت قلیایی و ضد باکتری نقره را از جست‌وجو گر های تحت وب جویا شدیم تا جایی که لیست طولانی مقالات در این باره اولین مقاله را محیای یک مرور مختصر می‌کرد قلم های دانش پژوه در این مقاله چنین ابعاد تطهیری نقره را توصیف کرده بودند که«اثرات ضدباکتریایی نانوذرات نقره توسط بسیاری از محققان مورد بررسی قرار گرفت و پتانسیل مؤثر آنها بر علیه طیف گسترده ای از میکروب ها از جمله باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک ها به اثبات رسیده است.

همچنین زئولیت نقره یک مجموعه متشکل از گروه فلزات قلیایی خاکی و آلومینات سیلیکات کریستالی است که بخشی از آن توسط یون های نقره و از طریق پدیده تبادل یونی جایگزین شده است.خواص ضدباکتریایی دارند و در حفظ مواد غذایی، ضدعفونی محصولات پزشکی و آلودگی زدایی استفاده میشوند؛ بنابراین .نانو ذرات نقره با اندازه بین ۱۸ تا ۱۸۸ نانومتر پتانسیل ضد باکتریایی قوی بر علیه هر دو باکتری های گرم مثبت و گرم منفی دارند.بر همین اساس نانوذرات نقره پتانسیل ضد باکتریایی قوی ای دارند و به عنوان سلاح های قدرتمند بر علیه باکتری های عفونی محسوب می شوند۱»

ساختارهای شناختی معماری حرم مطهر نشان می‌دهد که علاوه بر الگوی حقیقی تقابل با کرونا که همان آرامش و سکینه عمومی است، سازه های حرم مطهر نیز در بالاترین سطح آنتی باکتریایی بوده و مانع از شیوع عمومی بیماری‌های واگیر دار و سد محکمی برای اپیدمی کرونا است.

در این یادداشت آمده است: الگوی شناختی کرونا نشان می‌دهد بیمار و یا شهر آلوده به این ویروس قبل از آنکه نیازمند پزشک معالج ماهر باشد نیازمند حکیم هدایتگر و آرامش بخش است حکیمی که علاوه بر شناخت ساختار ویروس ساختار معماری اصیل را بشناسد و برای امکان گوناگون الگوی متناسب و شناختی دقیقی را تجویز کند، حکیمی که بجای رفتارهای رعب آمیز به قلوب مردم خود آرامش و سکینه ببخشد در حالی که تجویز شورای تأمین بیشتر به نقطه تقابلی چنین منطقی شباهت دارد، تا جایی که عدول از یک تصمیم عادی خط قرمز رسانه‌های ملکه‌ی ملکه تاج دار کرونا می‌شود!

اینجا آستان مقدس حضرت معصومه(س)، حریمی امن با منطقی عقلایی برای مقابله با کرونا…

اینجا منطق، عقل سلیم، آرامش و سکینه را محیای یک تاریخ دیگر کرده است.

یادداشت پایگاه اطلاع رسانی حرم حضرت معصومه (س) در مخالفت با مصوبات اخیر شورای تامین استان در حالی است که در پی شیوع نسبی بیماری کرونا در قم مسوولان استان و دانشگاه علوم پزشکی با همکاری سایر نهادها و ارگان ها سلسله اقداماتی را برای مهار این بیماری و مقابله با تبعات بهداشتی، روانی و اقتصادی آن در دستور کار قرار دادند.

از جمله این اقدامات مصوبه شورای تامین مبنی بر توقف موقت نمازجماعت و آیین های جمعی در حرم حضرت معصومه و مسجد جمکران بوده است اما گزارش خبرنگار ایرنا حاکی است که این آیین ها همچنان طبق روال سابق هر چند با استقبال بسیار کم مردم و زائران برگزار می شود و حتی برخی مسوولان حرم نیز در آن حضور می یابند

این اختلاف دیدگاه ها در حالی است که بسیاری از علما، مراجع و آیات عظام از جمله آیات ناصر مکارم شیرازی، جعفر سبحانی، موسی شبیری زنجانی، یوسف صانعی، بیات زنجانی و علیدوست پیش از این در پیام های جداگانه بر ضرورت و حتی وجوب شرعی از رعایت ضوابط بهداشتی و پزشکی و توصیه مقامات پزشکی از جمله عدم حضور در اجتماعات و مراکز و اماکن عمومی تاکید کرده اند.

ویروس کرونا تاکنون به ۱۸ استان کشور سرایت و ۱۳۹ تن را مبتلا نموده که از این بین ۱۹ تن جان خود را از دست داده و 30 بیمار نیز در قم نیز بعد از گذراندن دوره بیماری، از بیمارستان مرخص شده اند.

قم تاکنون با مثبت بودن آزمایش قطعی ۶۳ فرد مبتلا به بیماری کرونا بیشترین دربرگیری این ویروس را در سطح کشور دارد و ۱۶ تن نیز فوت کرده اند.

بسیاری از کارشناسان برغم تاکید بر بی دلیل بودن ترس و وحشت از این بیماری، بر ضرورت رعایت دقیق توصیه های پزشکی پافشاری کرده و از احتمال شیوع فاجعه آمیز این بیماری در قم و سایر نقاط کشور در صورت عدم توجه به این توصیه ها بویژه پرهیز از حضور در مراکز عمومی و اجتماعات سخن می گویند. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۴۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
2
155
آنتی باکتریال بودن مشخصه خیلی خوبیه ولی کرونا بیماری مسری ویروسی است
پاسخ ها
پرویز
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
50 سال درس میخونید اخرش میشه اینکه اب مضاف رو از اب کر تشخیص بدید در اموری که تخصص ندارید اظهار نظر نکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
5
155
به ایشان جایزه پزشکی سال را بدهید
پاسخ ها
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
....سالانه هزاران بیمار در این مکانهای مقدس رفت و امد میکنند ولی کوچکترین مشکلی پیش نمی ایید دقیقا درست گفته مگر نامه انجمن روانشناسان ایران را نخواندی مردم به ارامش نیاز دارند....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
3
141
خب باکتری چه ربطی به ویروس داره؟؟؟
ناشناس
|
United States of America
|
۲۰:۲۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
4
135
رونوشت:
ثبت در تاریخ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
3
127
بگو ...انتی باکتریال فقط باکتری میکشه نه ویروس!
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
عجب
ناشناس
|
Germany
|
۲۱:۱۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
3
146
شما هنوز فرق بین باکتری و ویروس رو نمی دونید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
1
9
واقعا که! نقره آنتی باکتریال است، اما تو حاضری قسم بخوری آنتی ویروس هم هست!؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
2
11
جز تاسف و تاثر به حال وعلم ودانش چیزی نمیشود گفت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
2
14
جالب در همه چیز سر رشته دارند!؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
2
3
یه چیزی در مورد باکتری و انتی باکتریال هست ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
2
7
نباید رفت خود مردم به فکر خودشون باشند کسی دلش به حال ما نسوخته همه به فکر منافع و جیب خود هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
2
7
ضمن عرض ارادت به حرم حضرت معصومه
ایشان از قوانین بشری و انسانیت اطلاعی ندارند
شاید میترسه به مسئولیتش لطمه بخوره
ناشناس
|
Germany
|
۰۷:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
0
5
خدایا به کجا پناه ببریم .چقدر دروغ
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
1
8
تولد دوباره کلیسای قرون وسطی را به همگان تبریک میگویم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
0
7
چرا اینقدر در مسائلی که بشماها مربوط نیست دخالت میکنید ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
0
4
خودمون باید دست بکار بشیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
0
4
مردم باید عاقل باشند
نهلاتنل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
0
4
فکر کنم نویسنده خیلی فیلمهای هالیوودی نگاه میکنه .معمولا تو این فیلمها ارواح خبیثه و اجنه و زامبیها به اماکن مقدسه وارد نمیشن...خوب میشه همه مردم قم رو تو اماکن متبرکه ببریم تا بهبودی حاصل بشه...از اون طرف وقتی کسی تو شهر نباشه این ویروس میره جایی دیگه... تو همه شهرها هم از اماکن زیاده
میرقاسمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
1
10
بابت اطلاعات کم مرا ببخشید .یعنی اگر حرم مطهر از نقره نبود حرم را متولیانش تعطیل می کردند؟
ال طا ها
|
United States of America
|
۰۹:۴۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
1
2
اگر یک نوع عینک بود که وبروس ها دیده می شدند .
خیلی تجمعات....... مرکز تامین و توزیع ویروس با خسارات جانی و مالی و معنوی جبران ناپذیر است .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
0
4
فكر كنم اين متن ها را هم براي اينها كسي ديگري مينويسد و حتي سواد نوشتن هم ندارند.
ويروس كجا باكتري كجا؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
0
8
باورم نمیشد این خبر درست باشه تا رفتم داخل سایت خبری آستان مقدس حضرت معصومه که دقیقا همین مطالب اشاره شده بود. باور نکردنی است . نویسنده سعی کرده با تعابیر علمی ثابت کنه نباید حرم بسته بشه که کلا دلایل اشتباه است. از طرفی با فرض درست بودن در متن اشاره شده خواص ضد باکتری نقره جلوی اپیدمی رو میگیره. کرونا ویروس است نه باکتری
ناشناس
|
Kuwait
|
۱۰:۱۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
0
4
خدایا خودت فکر بحال مردم بفرما
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
1
4
چرا نظریات بقیه نمی ذارید!! من خودم پیام گذاشتم که نگذاشتید، یعنی این 95 نفری که آمدن و لایک کردن هیچ کدوم نظر جدیدی نداشتن؟!
ممد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
1
3
باکتری با ویروس فرق داره بزرگوار لطفا با جان مردم سیاسی بازی نکنید
بیدل
|
United States of America
|
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
0
2
ایکاش هر کس در حوزه تخصصی خود در امور مداخله نماید......
ناشناس
|
Spain
|
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
0
16
والا آدم مونده چی بگه به این افکار خلایق هر چی لایق البته مقصر اینها نیستند مقصران اصلی مردم هستند که به این افراد گوش می دهند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
2
11
تنهاضریح که نیست پس نفس آدما را و محیط اطراف راچه می کنیددست برداریدازحرکت های قرون وسطی
ن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
2
9
مردم بیگناه و ساده رو بازیچه قرار نده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
3
13
آخه این همه تعصب و لجلاجت تا به کی
همون اول اگه قم قرنطینه میشد این همه خسارات به بار نمیاورد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
1
7
اونایی که دم از مردم میزنن معلوم شد الکی میگن.مردم فقط موقعی مهم هستن که براشون نفع دارن
متین
|
Germany
|
۱۶:۱۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
12
0
به داشمندایی ک کامنت گذاشتن که این ویروسه و باکتری نیست و تو ویکی پدیا میخونید:

منشأ ویروس‌ها مشخص نیست:
بعضی از آنها ممکن است از پلاسمیدها (قطعات دی‌ان‌ای که می‌توانند بین جابجا شوند) تکامل یافته باشند، در حالی که برخی دیگر ممکن است از باکتری‌ها تکامل یافته باشند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۹
پس چرا آنتی بیوتیک رو باکتری اثر مناسب داره رو ویروس نداره؟
به استاد !
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۰
اگه منشا برخی ویروسها باکتری باشه، منشا سایر ویروسها که نیست و بعلاوه منشا همون ویروسها باکتریه نه خود اون ویروسها .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۰
عزیزن که بقیه رو به تمسخر دانشمند خطاب کردی، ویکی پدیا رفرانس نیست. اینو جای دیگه نگی
فاطمه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
1
10
باورم نمیشه انگار دارم خواب می بینم این حرفها چیه؟ خدا بازخواست میکنه این افرادی رو که اینطور جان یک ملت رو به بازی می گیرن
ارومیه کیا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۹
2
12
عوام فر یبی ظلم نا بخشودنی ....
ناشناس
|
Austria
|
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۰
0
8
حتما مدیریت با تبریزیان .!!!!!
کامران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۰
0
4
مهم اینه که هرکس راجب تخصصی که داره اظهار نظر کنه .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۲
0
3
فرق باکتری را با ویروس نمی فهمن تقصیری هم ندارن همش سرشون تو درس بوده خب
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۲
0
5
من از رفتار و ترویج خرافه توسط آقایان باصطلاح علمای اینگونه تعجب نمیکنم ، 41 سال خرافات تحویل مردم دادند و کاسبی میکنند و چه بهتر که شیوع کرونا بتواند رونق بیشتری به کاسبی شان بدهد؟! با جاهل منطقی صحبت کردن حتی در چارچوب اعتقاداتشان بیهوده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۴
0
4
باکتری با ویروس فرق داره .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۵
0
1
تفاوت باکتری با ویروس مثل تفاوت قطار با روروک هست در ضمن اینکه اعلام میشه نقره ضد باکتری هست از نظر علمی به اثبات کامل نرسیده
gabet
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
0
2
پس چرا روحانیون قم به شهرهای دیگه رفتند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۹
0
0
یکی نیست بگه که کرونا ویروسه... باکتری نیست
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین