آفتابنیوز : آفتاب- طی پنج سال گذشته، استان گلستان هر سال شاهد وقوع سیلهایی است که ضمن بر جای گذاشتن خسارات بسیار، جان تعداد زیادی از هموطنانمان را نیز گرفتهاند. به تازگی عدهای از اهالی استان گلستان در برابر وزارت کشور دست به تجمع زده و نسبت به بیتوجهی مسئولین در این زمینه اعتراض کردند.
هرچند معترضین و اهالی منطقه قربانیان این وقایع را صدها تن عنوان کرده و از این جهت این سیلها را با توفان کاترینا مقایسه میکنند، اما «محمدقلی مارامی»، نماینده مردم گنبد کاووس در مجلس شورای اسلامی این تعداد را تنها چهار تن میخواند و میگوید: «آمار تلفات بالا درست نیست، امسال تنها در منطقه آزادشهر چهار نفر کشته و دو نفر مفقود شدند».
مارامی در گفت و گو با خبرنگار آفتاب، ضمن تاکید بسیار بر روی این نکته که امسال سیل در مناطق حوزه انتخابی وی تلفاتی بر جای نگذاشته است، میگوید: «هرچند که طی چند ساله گذشته همواره ما با مشکلات زیادی مواجه بودیم اما خوشبختانه امسال و با تدابیری که اندیشیده شد جلو تلفات در مناطق ما گرفته شد، اما در دیگر مناطق به ویژه آزادشهر خسارات زیادی به بار آمد، به نحوی که بر اساس گزاراشات رسیده، با تخریب سنگین جادهها و مراکز برق در این منطقه میزان خسارات چندین میلیارد تومان برآورد شده است».
وی تصریح میکند: «امسال و با توجه به تجربیات سالهعای گذشته ما آمادگی بسیاری برای مقابله با این حادثه داشتیم و با هماهنگیهایی که صورت گرفت از نیروهای انتظامی گرفته تا ستاد حوادث غیر مترقبه و استانداری و فرمانداری همه و همه برای جلوگیری از خسارت بسیج شدند که خوشبختانه باعث شد در منطقه ما مشکل جدی به وجود نیاید».
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هفتم در تشریح دلایل این حوادث میگوید: «به هر حال این منطقه با توجه به ویژگیهای خاص جغرافیایی دارای پتانسیل وقوع چنین حوادثی هست. این منطقه دارای کوهستانهای جنگلی است و در پایین آنها زمینهای کشاورزی قرار دارد. با توجه به آبهای فصلی که بر اثر بارش باران جاری میشوند زمینهای بسیار حاصلخیزی در منطقه وجود دارد که البته در معرض سیلابها هم واقع هستند».
اما معترضین بیش از هر نکته دیگری بر روی قطع بیرویه درختان جنگلی تاکید دارند. طی چند سال گذشته درختانی که به صورت طبیعی از بروز سیلاب جلوگیری میکردند به شدت مورد حمله قرار گرفتهاند و کار قطع آنها آنچنان وسیع صورت گرفته است که اهالی استان آن را مربوط به نوعی مافیای جنگلی میدانند.
مارامی نیز در این خصوص توضیح میدهد: «طی چند سال گذشته ما هر سال در روزهای 19،18 و 20مردادماه شاهد وقوع سیل هستیم که مهمترین دلیل وقوع آن قطع بیرویه درختان بوده است. در گذشته درختانی که در مناطق شیبدار وجود داشتند سبب جذب آب باران میشدند و هر بارشی به سیل تبدیل نمیشد اما در حال حاضر منطقه از این درختان عاری شده است و سیلاب خسارات بسیاری را ایجاد میکند».
وی در پاسخ به این پرسش که برای جلوگیری از این قطع بیرویه و جبران احتمالی این خسارات چه تدابیری اندیشیده شده است میگوید: «برای جلوگیری از قطع بیرویه درختان اقداماتی صورت گرفته و عدهای از متخلفین نیز بازداشت شدهاند، همچنین برای احیای درختان طرحارازی شیبدار در دست بررسی است که با اجرای آن این مشکل هم مرتفع میگردد».