آفتاب _ رییس خانه احزاب ایران، گفت: «شورای نگهبان هم الفبای فقهی را باید بداند، هم الفبای حقوقی را. عدهای بحثهایی را مطرح كردهاند مبنی بر این كه كسانی كه در مجالس گذشته رد صلاحیت شدهاند را نمیپذیریم مگر آن كه ثابت شود مجرم نیستند، در حالی كه تشخیص مجرم و ثابت كردن مجرمیت زمانی است كه بخواهیم مجازات كنیم».
حجتالاسلام والمسلمین «سید حسین موسوی تبریزی»، در مراسم آغازین یازدهمین كنگره سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران با اشاره به سخنان اخیر برخی از اعضای شورای نگهبان تصریح کرد: «آیا آقایان این حكومت را از آن خود میدانند یا از آن مردم. اگر از نظر فقهی حكومت را از آن خود میدانند و میگویند كه قانون اساسی را قبول دارند باید طبق اصل 56 قانون اساسی كه گفته حاكمیت از آن خداست و او است كه انسان را به سرنوشت خویش حاكم ساخته عمل كنند؛ اما اگر قانون اساسی را قبول ندارند، نباید در شورای نگهبان باشند. طبق قانون اساسی مردم حاكمند و طبق شرع نیز چنین است».
وی ادامه داد: «به آقایان میگویم وقتی میگویید قانون اساسی را قبول دارید، باید بدانید كه مردم حق دارند رای بدهند یا كاندیدا شوند و در رابطه با اصل 56 قانون اساسی نیز در آن زمان كه تصویب شد، 40 تن از فقها آن را تایید كردند و هیچ یك به آن اعتراض نكردند، بنابراین باید این اصل را محترم شمرد. پس حق نداریم هم قانون اساسی را قبول نكنیم و هم در شورای نگهبان بمانیم».
موسوی تبریزی با بیان این كه یكی از مجازاتهای اسلامی این است كه جلوی حق مردم را بگیریم، خاطر نشان كرد: «این كه اموال مردم را توقیف كنیم یا آنها را ممنوعالخروج كرده و یا بگوییم نمیتوانید از خانههای خود خارج شوید و یا حق رای ندادن مطرح شود، مجازات است و هیچ كس حق ندارد احدی را بدون حكم دادگاه محاكمه كند».
وی با تاكید بر این كه اصل برائت یكی از اصول مسلم انسانی محسوب میشود، گفت: «اگر اصل برائت نباشد سنگ بر روی سنگ بند نمیشود. این موضوع روشن و از اصول فقهی ماست و در قانون اساسی نیز آمده است كه اصل بر برائت است و حتی احكامی كه حضرت امام (ره) به بزرگان شورای نگهبان دادند مگر غیر از اصل بر برائت بوده است»؟
وی افزود: «اینكه جلوی حق مردم گرفته شود كه نباید كاندیدا شوید مجازات است. یكی از فقهای شورای نگبهان سالها قبل میگفت وقتی میبینم برخی بزرگان رد صلاحیت شدهاند ناراحت میشوم و ایشان در نماز جمعه نیز گفتند در این كه رد صلاحیت شدگان انسانهای دارای صلاحیتی هستند، شكی نیست؛ اما صلاحیت آنها بر ما محرز نشده است. خوب این حرف نادرست است. من حاضرم بر اساس شرع و قانون اساسی با تمامی فقهای شورای نگهبان صحبت كنم حتی صحبت فقهی».
رییس خانه احزاب ایران با بیان این كه «هیچ گروه یا شخص خاصی حق ندارد بر خلاف قانون بگوید صلاحیت فلان شخص برای ما محرز نیست» ادامه داد: «از آقای خاتمی خواهشمندم در فعالیتهای سیاسی خود از محبوبیتی كه دارند استفاده كرده و از حق مردم دفاع كنند. مردم حق دارند پس از دردسرهایی كه از جنگ، جانبازی و اسارت دیدهاند دولتی برخاسته از خودشان داشته باشند و این گونه نباشد كه تكلیف 190 نماینده به قول برخی از آقایان از قبل مشخص شده باشد. ما میخواهیم انتخاباتی آزاد، عادلانه و سالم برگزار شود و هیچ مشكلی برای كاندید شدن و كاندیدا كردن وجود نداشته باشد».