کد خبر: ۶۳۹۴۰
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۳۸۶ - ۱۶:۳۵

سقوط بازارهای مالی جهان

آفتاب‌‌نیوز : پس از توقف نسبی روند سریع کاهش بهای سهام در اول هفته جاری، سقوط ارزش سهام در بورس های عمده جهان ادامه یافته است. 

به گزارش بی بی سی روز پنجشنبه و در واکنش نسبت به ادامه نگرانی درباره وضعیت بخش مالی و آینده اقتصاد آمریکا و تنزل ارزش سهام در معاملات روز چهارشنبه بورس نیویورک، شاخص بهای سهام در اکثر بازارهای مهم اروپا و آسیا به شکل قابل توجهی کاهش یافت.

با آغاز معاملات در صبح روز پنجشنبه، شاخص سهام در بورس لندن بیش از 2 درصد از ارزش خود را از دست داد.

بازارهای مالی آلمان و فرانسه نیز با شرایط مشابه مواجه بودند و کاهش شاخص سهام در بورس های فرانکفورت و پاریس در آغاز معاملات روز پنجشنبه به ترتیب 1.8 درصد و 2.2 درصد گزارش شده است.

پیش از آن نیز کاهش سریع بهای سهام در بازارهای آسیایی زیان هنگفتی را برای سهامداران در پی آورده بود.

در ساعات اولیه آغاز به کار بورس کره جنوبی در صبح پنجشنبه، سقوط سریع بهای سهام باعث شد معاملات در این بازار برای مدتی به حالت تعلیق در آید و در بازار توکیو، شاخص بهای سهام در آغاز معاملات حدود 2.7 درصد تنزل کرد.

هنگ سنگ، شاخص بهای سهام در بورس هنگ کنک نیز با کاهشی بیش از 4 درصد مواجه شد و شاخص ارزش سهام در بورس سنگاپور 3.5 درصد تنزل کرد و در دقایق اول آغاز به کار بورس بمبئی در هند، سهام معامله شده در این بازار 3.4 درصد ارزش خود را از دست داد.

کارشناسان بازار سهام نگرانی در مورد بحران وام های مسکن درجه دو در ایالات متحده را عامل اصلی بی اعتمادی سرمایه گذاران نسبت به ادامه رونق اقتصاد جهان و شرایط بازارهای مالی عنوان کرده اند.

در روز چهارشنبه، شاخص ارزش سهام در بورس نیویورک حدود 1.3 درصد کاهش پیدا کرد و باعث شد تا شاخص داو جونز برای اولین بار از اواخر ماه آوریل سال جاری به زیر سیزده هزار واحد سقوط کند.

شاخص بهای سهام در سایر بازارهای سهام در ایالات متحده نیز با وضعیت مشابهی مواجه شدند و به اضطراب بین المللی در مورد شرایط بازارهای مالی و در نتیجه وضع اقتصادی ایالات متحده دامن زدند.

سقوط بهای سهام در اکثر بازارهای بورس جهان از اواخر هفته گذشته و در واکنش نسبت به گزارش های حاکی از بروز دشواری در مورد فعالیت موسسات اعطای وام درجه دو مسکن در آمریکا آغاز شد.

فعالیت اصلی این موسسات شامل اعطای وام مسکن با نرخی بالاتر از معمول به کسانی است که وام گیرندگان با ریسک بیشتر محسوب می شوند و در نتیجه، به وام های معمولی مسکن دسترسی ندارند.

افزایش نرخ بهره در ایالات متحده ظاهرا رونق بازار مسکن را به مخاطره انداخته و به خصوص باعث شده است که تعداد بیشتری از دریافت کنندگان وام درجه دو توانایی پرداخت اقساط این وام ها را نداشته باشند.

این وضعیت به نگرانی در این مورد منجر شده است که ممکن است موسسات وام دهنده و نهادهای مالی حامی آنها با مشکلات جدی تری مواجه شوند و بخش مالی ایالات متحده و احتمالا رشد اقتصادی این کشور را به مخاطره اندازند.

برخی از کارشناسان از "به خطر افتادن" حدود سیصد میلیارد دلار وام مسکن سخن گفته اند اما فقدان اطلاعات دقیق در مورد ابعاد این بحران به نوبه خود باعث اضطراب سرمایه گذاران شده است.

با توجه به بزرگی اقتصاد آمریکا و وابستگی اقتصادی جهانی به آن، سهامداران در کشورهای مختلف بیم آن دارند که کاهش رشد اقتصاد ایالات متحده باعث رکود اقتصادی در جهان شود.

اقدام بانک های مرکزی کشورهای مختلف در تزریق نقدینگی به نظام بانکی به نشانه عزم آنها در جلوگیری از کمبود منابع اعتباری و ابراز اطمینان مقامات آمریکایی در مورد استحکام اقتصاد این کشور نیز نتوانسته است اعتماد سهامداران را جلب کند.

به خصوص اینکه روز چهارشنبه، موسسه مالی مریل لینچ در آمریکا به مشتریان خود توصیه کرد که سهام یکی از شرکت های فعال در زمینه اعطای وام مسکن را به فروش برسانند.

همزمان، گزارش مالی فروشگاه زنجیره ای میسیز در آمریکا نیز انتشار یافت که در آن کاهش قابل توجه سود شرکت در چهار ماهه گذشته به "شرایط نامساعد بازار" نسبت داده شده است.

برای سهامداران، چنین گزارش هایی می تواند به معنی تضعیف قدرت خرید مصرف کننده آمریکایی و در نتیجه، کاهش تقاضا در بازار این کشور برای انواع کالاهای تولید داخل یا وارداتی باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین