ایالت کالیفرنیا پس از اعلام خبر درگذشت اولین بیمار در اثر ابتلا به ویروس کرونا که شمار قربانیان در آمریکا را به ۱۱ نفر می رساند وضعیت اضطراری اعلام کرده است.
مقام ها می گویند این مرد ۷۱ ساله که در بیمارستانی در نزدیکی ساکرامنتو درگذشت از قبل دچار مشکلات سلامتی بود و با کشتی تفریحی به سفر رفته بود.
درحال حاضر حداقل ۱۵۰ مورد ابتلا به کووید-۱۹ در ۱۶ ایالت آمریکا گزارش می شود.
روز چهارشنبه مجلس نمایندگان این کشور ۸ میلیارد دلار بودجه اضطراری را برای مبارزه با شیوع این ویروس تصویب کرد که انتظار می رود تا پایان هفته در سنا هم به تصویب برسد.
بنا بر گزارش ها، بیش از سه میلیارد دلار از این مبلغ به طرحهای تحقیقاتی مرتبط با کرونا از جمله تولید واکسن و کیتهای آزمایشی اختصاص خواهد یافت. همچنین گفته می شود که بیش از یک میلیارد دلار برای کمکهای بین المللی برای مبارزه با کرونا اختصاص داده خواهد شد.
مرکز کنترل بیماریهای این کشور پیشتر از کنگره خواسته بود که برای آمادگی در برابر یک همهگیری احتمالی طرح چند میلیارد دلاری این مرکز را با فوریت تصویب کند.
مقام ها تاکنون بیش از ۹۲ هزار مورد ابتلا در جهان را تایید کرده اند که بیش از ۸۰ هزار مورد آن مربوط به چین است. بیش از سه هزار بیمار هم در اطراف جهان مرده اند که اکثریت بزرگ آنها در چین بوده.
از ۱۱ مورد مرگ در آمریکا ۱۰ مورد در ایالت واشنگتن روی داده، اما بیماری اکنون در تگزاس و نبراسکا هم ظاهر شده است.
تصور می شود مردی که در کالیفرنیا درگذشت ماه پیش هنگام سفر با کشتی "پرینسس کروز" در معرض ویروس قرار گرفته باشد. آن کشتی از سانفرانسیسکو به مکزیک رفت و برگشت.
در لسآنجلس هم وضعیت اضطراری اعلام شده که بعد از رسیدن آمار ابتلا در این شهر به ۸ مورد است.
پیش از این دو ایالت واشنگتن و فلوریدا هم اعلام وضعیت اضطراری کرده بودند که دریافت کمک های فدرال را آسانتر می کند.
در ایالت واشنگتن مقامات روز چهارشنبه اعلام کردند که تعداد مبتلایان از ۲۷ مورد به ۳۹ مورد افزایش یافته است.
این ایالت واقع در شمال غرب آمریکا و هم مرز با استان بریتیش کلمبیا کاناداست. سیاتل بزرگترین شهر این ایالت است که در فاصله ۲ ساعتی ونکوور، بزرگترین شهر غرب کانادا است.
ایالت واشنگتن یکی از قطبهای اقتصاد آمریکا محسوب میشود. ابرشرکتهایی چون آمازون، بویینگ و کاسکو (کیرکلند) در این ایالت مستقرند.
همزمان کاخ سفید روز چهارشنبه محدودیت ها برای انجام تست کرونا را کم کرد و گفت کلیه بیماران می توانند با تشخیص پزشک تحت آزمایش قرار گیرند.
با این حال آزمایشگاه های عمومی می گویند ظرفیت آنها برای انجام این تست ها محدود است.
به علاوه مساله هزینه هم مطرح است چون گزارش می شود که افراد فاقد بیمه تا هزار دلار برای آن می پردازند.
چالشی که مقام ها برای مهار ویروس با آن روبرو هستند در یکی از محلات حومه شهر نیویورک خودنمایی می کند.
بعد از آنکه یک وکیل ۵۰ ساله مریض شد، همسر و دو فرزندش هم آلوده شدند. علاوه بر این یکی از همسایگان این مرد که او را با اتومبیل به بیمارستان برد و یکی دیگر از دوستانش، همسر او و سه فرزندنشان آلوده شده اند.
حالا حدود هزار نفر در بخش وسچستر که شهر نیو روشل، محل سکونت این وکیل، در آن قرار دارد خود را قرنطینه کرده اند.
از ماه فوریه تاکنون دولت آمریکا ورود شهروندان خارجی که در ۱۴ روز اخیر از چین بازدید کرده اند را منع کرده است. همین مقررات به تازگی در مورد ایران هم اعمال شده است.