آفتابنیوز : آفتاب: «الیاس نادران» عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با دفاع از طرح بخثانگیز صدور گاز ایران به هند، خبر از آن داد که این طرح بسیار بهتر و کارشناسیتر از طرح صدور گاز به ترکیه است.
نماینده تهران در خصوص صدور گاز ایران به هند به خبرنگار پارلمانی آفتاب گفت: بعد از اینکه آقای نژادحسینیان آن نامه را نوشت که ما خسارت زیادی را متحمل شدیم و این به ضرر منافع ملی کشور است، جلسهای مشترک با حضور کارشناسان نفت و مدیران نفت و وزیر برگزار کردیم و استدلالهای دوستان پاسخ خیلی از ابهامات را داد.
وی اظهار داشت: اینکه فاصلهها (هند-ایران) متفاوت است و دیگر اینکه صعبالعبور بودن و هزینه انتقال گاز به ترکیه نسبت به هند و دسترسی به بازارها، یعنی اینکه بازار گاز بازار بینالمللی نیست یک بازار محلی است و بسته به آن شرایط باید تثبیت کرد.
نادران تاکید کرد: سطح درآمدها و هزینههای انرژی در هند متفاوت از مسیر اروپا و ترکیه است. بنابراین، با مجموعه ملاحظات و توضیحات وزارت نفت و فرمولی که تنظیم شده به نظر من، وضعیت خط لوله انتقال گاز به هند پذیرفتنی بود.
وی در پاسخ به اینکه «آیا با 30 درصد تخفیف نیز موافق هستید؟»، اظهار داشت: 30 درصد تخفیف نبوده. اگر در اجزای هزینه که حساب شده برخی هزینه حمل و نقل، صعبالعبور بودن و بازارها را دخالت بدهند، فرمول خیلی نزدیکتر میشود.
رئیس کمیسیون اصل 44 همچنین در واکنش به اظهار نظر کمیسیون نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تعویق زمان بررسی لایحه اجرایی اصل 44 قانون اساسی در صحن علنی نماد قانونگذاری متذکر شد که مجلس تابع مجمع تشخیص مصلحت نیست.
نماینده تهران در خصوص خواست کمیسیون نظارتی مجمع تشخیص برای بررسی لایحه اصل 44 در مجمع به مجلس گفت: تعاملات غیررسمی و استماع نظرات کارشناسی به عنوان تعاملات مجلس و مجمع تشخیص مصلحت را قبول داریم ولی تبعیت مجلس از مجمع در صلاحیت مجمع نیست.
نادران تصریح کرد: همانگونه که تاکنون در رابطه با قوه مجریه و چه در رابطه با سایر نهادهای کشور سعی کردیم تعاملات سازنده داشته باشیم، تعاملات سازنده همچنان برقرار خواهد بود. ولی اینکه مجلس از مجمع تشخیص مصلحت دستور بگیرد به اینکه کاری را انجام دهد یا نه و یا بررسی لایحه را تاخیر بیندازد و یا تسریع کند نه در صلاحیت مجمع است که چنین دستوری بدهد و نه مجلس چنین دستوراتی را تمکین میکند.
رئیس کمیسیون اصل 44 تاکید کرد: مجلس فرایند تصمیمگیری خود را دارد و در عین حال تعاملات سازنده خود را در سطوح مختلف حفظ میکند.