هوای پایتخت طی اسفند ماه امسال پس از شیوع بیماری کرونا، تعطیلی مدارس و دانشگاهها و کاهش ساعات اداری، چهار روز در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار داشت. هوای نامطلوب پایتخت این سوال را به وجود آورده است که چرا در روزهایی که با کاهش تردد افراد و خودروها در شهر مواجه هستیم هوا همچنان آلوده است؟
محمد رستگاری در گفت و گو با ایسنا با تاکید بر اینکه بر اساس آخرین سیاهه انتشار شهر تهران خودروهای سواری ۱۳.۹ درصد در تولید ذرات معلق اثر گذارند، اظهار کرد: تحت هر شرایطی، پایداری هوا و عدم وزش باد موثر سبب آلودگی هوا میشود. در شرایطی که با پایداری هوا مواجه باشیم این امکان وجود دارد که طی۳ تا ۴ ساعت کیفیت هوا از شرایط سالم به ناسالم تغییر کند اما اگر منابع آلاینده در شرایط پایداری هوا به صورت گسترده فعال نباشد سرعت آلوده شدن هوا کمتر خواهد شد.
معاون نظارت و پایش اداره محیط زیست استان تهران با تاکید بر اینکه منابع آلاینده از جمله خودروها بر شدت آلودگی آلودگی هوا موثر هستند، گفت: نباید انتظار داشته باشیم که چون تردد خودروها کم شده است آلودگی هوا نداشته باشیم.
رستگاری افزود: باید توجه کنیم که در حال حاضر سایر منابع آلاینده ما از جمله موتورسیکلتها، خودروهای دیزلی، نیروگاهها و ... در حال فعالیت و تولید آلودگی هستند.
وی در پایان تاکید کرد: واحدهای بزرگ مقیاس و آلاینده در تهران از جمله نیروگاهها به صورت روزانه توسط محیط زیست پایش میشوند و نمیتوان گفت که این واحدها علت آلودگی هوای روزهای اخیر بودهاند.