کد خبر: ۶۴۱۱۷
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۳۸۶ - ۱۹:۵۸

شیبانی هم رفت؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: منابع آگاه با اعلام استعفای ابراهیم شیبانی از شکل‌گیری هفتمین تغییر در کابینه دولت نهم با رفتن وی از بانک مرکزی خبر دادند.  

خبرگزاری مهر گزارش داد، ابراهیم شیبانی رئیس کل بانک مرکزی عصر روز چهارشنبه استعفای خود را تقدیم وزیر امور اقتصادی و دارایی کرده است. 

او هفتمین عضو کابینه فعلی است که طی دو سال گذشته از بدنه دولت جدا می‌شود. 

بر اساس این گزارش تا کنون از پرویز داوودی معاون اول رئیس‌ جمهوری، طهماسب مظاهری مدیرعامل بانک توسعه صادرات و علی دیواندری مدیرعامل بانک ملت به عنوان مهمترین گزینه‌های رئیس‌ جمهوری برای تصدی ریاست بانک مرکزی نام برده شده است.

در حالی که سایت‌های وابسته و حامی دولت خبر از حذف ابراهیم شیبانی رئیس کل بانک مرکزی می‌دهند، برخی از مسئولان همچنان با شدت بر غیرواقعی بودن این اخبار تأکید دارند. 

برخی از تحلیلگران معتقدند این تناقض در رفتار و اخبار بیانگر آن است که حامیان دولت در مخالفت با شیبانی پیش قدم شده و نقشه برکناری او را در سر می‌پرورانند. 

پیش از این نیز تجربه در خصوص عزل و نصب‌های دولتی نشان داده است که هر چند اخبار حامیان دولت در برکناری مدیرانی چون هامانه در ابتدا مورد تکذیب شدید قرار ‌می‌گرفت، اما بعد از مدتی در فرایندی عجیب این اخبار به حقیقت مبدل شده است. 

از آنجا که برخی از تحلیلگران همواره از نفوذ «دولت سایه» در تصمیمات دولت خبر می‌دهند، مسائل مطرح شده درباره برکناری شیبانی را نیز با وجود تکذیب‌های رسمی نمی‌توان کاملا بی‌اساس دانست. 

مرتضی تمدن عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره احتمال برکناری شیبیانی به خبرنگار اقتصادی آفتاب می‌گوید: «حقیقت این مسأله را از پرویز داوودی، معاون اول رئیس جمهوری پیگیری کردم اما او با قاطعیت تمام خبر برکناری شیبانی را تکذیب کرد». 

تمدن به نقل از داوودی می‌افزاید: «در حال حاضر هیچ بحثی در خصوص برکناری یا تعیین جانشین برای وی در دولت مطرح نشده با این حال چنین تصمیمی از اختیارات رئیس جمهور است و اگر او بخواهد می‌تواند این کار را انجام دهد»! 

این نماینده مجلس خبر برکناری شیبانی و حتی دانش جعفری را اخباری حاشیه‌ای تغییر دو وزیر نفت و صنایع می‌داند و می‌گوید: «نمی‌توان این مسائل را به عنوان واقعیت مطرح کرد چرا که در حال حاضر دولت برنامه‌ای برای تغییرات بیشتر در کابینه ندارد». 

عضو فراکسیون اکثریت مجلس درباره عملکرد شیبانی نیز می‌گوید: «شیبانی تاکنون در جهت سیاست‌های بانکی دولت گام برداشته و خلاف این موضوع برای ما ثابت نشده است بنابراین دولت انگیزه‌ای برای تغییر شیبانی ندارد». 

سخنگوی دولت نیز درباره‌ اخبار پذیرش استعفای رییس كل بانك مركزی از سوی رییس‌جمهور می‌گوید: «خبر تایید شده‌ای در این زمینه ندارم. آقای شیبانی فعلا رییس بانك مركزی هستند و مجمع عمومی بانك مركزی ـ كه در آینده تشكیل خواهد شد ـ در صورت لزوم تصمیم لازم در مورد ریاست كل بانك مركزی اتخاذ می‌شود».

در همین حال منابع نزدیک به دولت در بانک مرکزی خبر از آن می‌دهند که محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور، استعفای ابراهیم شیبانی رئیس کل بانک مرکزی را پذیرفته است. 

در صورت تایید رسمی خبر فوق، این سومین تغییر در هیات دولت پس از استعفا و برکناری وزرای نفت و صنایع و معادن در هفته گذشته خواهد بود. این منابع دلیل استعفای شیبانی را وعده احمدی‌نژاد برای «دگرگون ساختن نظام بانکی کشور» می‌دانند. 

پیش از این یك مقام مسوول در سیستم بانكی اعلام كرده بود كه رییس كل بانك مركزی در همایش بانكداری اسلامی كه روزهای 13 و 14 شهریور ماه به مناسبت روز بانكداری اسلامی (10 شهریور ماه) برگزار می‌شود، رسما معرفی خواهد شد. 

ایسنا با اعلام این مطلب می‌افزاید، بدین ترتیب در زمان برگزاری این همایش مشخص می‌شود كه شخص ابراهیم شیبانی، رییس كل كنونی بانك مركزی، در سمت خود ابقا و یا فرد دیگری از سوی رییس جمهور معرفی و برای تكیه زدن بر این كرسی برگزیده خواهد شد.

همایش بانكداری اسلامی هر ساله همزمان با روزی كه به این نام نهاده شده است برگزار شده و معمولا وزیر امور اقتصادی و دارایی و رییس كل بانك مركزی جزو سخنرانان اصلی آن هستند. 
 
از سوی دیگر علی‌اکبر جوانفکر مشاور مطبوعاتی رییس جمهور در گفت وگو با آفتاب حاضر به تائید و یا تکذیب خبر استعفای شیبانی نشد. وی اظهار داشت: برای کسب اطلاع در این مورد با سخنگوی دولت و یا دفتر رییس‌جمهور تماس بگیرید.  
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین