کد خبر: ۶۴۱۲۶۶
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۹

سخت‌ترین دوران اقتصادی تاریخ معاصر ایران در پیش است

کرونا هر چقدر از لحاظ مبتلا کردن، دموکراتیک عمل کرد و همه اقشار جامعه (فقیر و ثروتمند) را مبتلا کرد اما از نظر پیامدهای اقتصادی به شدت طبقاتی و علیه فقیرترین اقشار جامعه عمل کرده است. شدت و ژرفای بحران کرونا از نظر اقتصادی بر روی طبقات فرودست و طبقه کارگر به خصوص کارگران خویش‌فرما و کارگران غیرمتشکل شهری است و این قشر، بیشترین آسیب را دیده‌اند.
آفتاب‌‌نیوز :

سعید لیلاز، فعال اقتصادی در یادداشتی نوشته است: وضعیت نفت طوری است که از سقوط قیمت نفت ناخرسند نیستم. کاهش قیمت نفت به ایران آسیب می‌زند ولی به سایر صادرکنندگان نفت بیشتر آسیب وارد می‌کند. ایران الان اصلاصادرکننده قابل اعتنایی نیست، چون بیشتر فرآورده و محصول پتروشیمی صادر می‌کنیم نه نفت خام. کاهش 20 دلاری قیمت نفت به ایران روزی 10 الی 12 میلیون دلار آسیب می‌زند ولی عربستان روزی 200 الی 250 میلیون دلار آسیب می‌بیند، یعنی 20 برابر ایران. عراق هم 8 الی 10 برابر ایران آسیب می‌بیند.

قطعا کاهش قیمت نفت فشار به ما را تشدید می‌کند اما فشار به عربستان، روسیه و عراق به مراتب بیشتر از ما است. کرونا 2 الی 3 درصد تولید ناخالص داخلی ایران را از بین می‌برد. معتقدم اقتصاد ایران بر اثر کرونا 20 الی 30 میلیارد دلار آسیب می‌بیند.

سخت‌ترین دوران اقتصادی تاریخ معاصر ایران در پیش است

آسیب کرونا به بخش خدمات ایران بسیار جدی است. سهم خرده‌فروشی و حمل و نقل و رستوران‌داری در GDP کشور بالاست و حدود یک چهارم اقتصاد ایران را تشکیل می‌دهد که در اثر کرونا آسیب جدی دیده‌اند. شاغلان در بخش خدمات، گردشگری، خرده‌فروشی، حمل و نقل و رستوران‌ها از فرودست‌ترین اقشار اجتماعی هستند که به دلیل کرونا در معرض بیکاری قرار دارند. کرونا هر چقدر از لحاظ مبتلا کردن، دموکراتیک عمل کرد و همه اقشار جامعه (فقیر و ثروتمند) را مبتلا کرد اما از نظر پیامدهای اقتصادی به شدت طبقاتی و علیه فقیرترین اقشار جامعه عمل کرده است. شدت و ژرفای بحران کرونا از نظر اقتصادی بر روی طبقات فرودست و طبقه کارگر به خصوص کارگران خویش‌فرما و کارگران غیرمتشکل شهری است و این قشر، بیشترین آسیب را دیده‌اند.

فشار بر روی این اقشار به قدری زیاد است که برای درک ابعادش نیاز به پژوهش‌های جدی دانشگاهی است و در حال حاضر نمی‌توان برآورد دقیقی از خسارت وارده به این اقشار داشت. باید ببینیم وضعیت کنونی تا چه زمانی ادامه پیدا می‌کند؟ اگر تا نیمه اردیبهشت فروکش نکند تبعات اقتصادی بسیار بدی خواهد داشت. بهار، فصل سنتی تورم در اقتصاد ایران است. صادرات نفت کشور هم به پایین‌ترین میزان در تاریخ معاصر رسیده است. صادرات غیرنفتی مثل صادرات لبنیات و مواد غذایی بسیار کم شده و در مجموع صادرات غیرنفتی ایران 20 درصد کاهش یافته است. هشدار می‌دهم که سخت‌ترین دوران اقتصادی تاریخ معاصر را در چند ماه آینده خواهیم داشت و حکومت باید سریعا به فکر اقدامی جدی باشد. اما رفتار دولت نشان دهنده عدم انسجام است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۳
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۳
0
0
کارگرانی که هر روز با مترو و اتوبوس سرکار می روند یا با مردم معاشرت دارند به هیچ عنوان با آقایانی که اوضاع اقتصادی بهتری دارند و کار را تعطیل کرده اند یا به پستوهای خود خزیده اند در برابر آلودگی و مرگ با کرونا برابر نیستند. چیزی که وحشتناک است همین رانت رسانه ایست. آنها ارزشمندتر تلقی می شوند پس رسانه ها پیگیر و جویا هستند و اطلاع رسانی می کنند ولی فقرا در سکوت و بی خبری جان می دهند.
....
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۳
0
0
... بر ان درس اقتصادی که تو خواندی اوباش
ناشناس
|
Germany
|
۲۱:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۶
0
1
چه کسی سخترین روزها را برای اقتصاد و مردم رقم زد؟
در جواب باید گفت که این خودشو اقتصاددان چپ معرفی میکنه که نیست بلکه راست،راسته و به نفع سرمایه دارها که پولشون هم از رانتهایی که برای خودشون و به نفع خودشون ایجاد کردند افرادی مثل این طرف که تاریخ خوانده ولی در مورد اقتصاد کشور نظر میده بعدش هم در ایران خودرو دیزل هم مشغول بوده البته باید گفت که ایشان با خصوصیات اخلاقی خاصی که دارد رابطه هایی ایجاد کرده که میتونه نظر بده برای سود کسانی که هواشو دارند چون به نفع آنها مینویسه و حرف میزنه اینها باعث ضررها و تصمیمات نابجا شدند که الان به این روز افتادیم و پولمان ارزش خود را از دست داده ناگفته نماند که دیگه حرفش خریدار نداره و تاریخ مصرفش هم خیلی وقته گذشته بهتره ساکت باشه و به ضرر مملکت و مردم نظر دهی نکنه دیگه بس است!!!!!!!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین