شاخص کل بورس آلمان، قدرت نخست اتحادیه اروپا طی داد و ستدهای روز پنجشنبه ۹.۷۵ درصد کاهش یافت. شاخص ۴۰ شرکت برتر بورس پاریس هم ۱۰ درصد سقوط کرد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا چهارشنبه شب در یک نطق تلویزیونی زنده، ورود مسافران از اروپا (به استثناء بریتانیا) به آمریکا را از نیمه شب جمعه ۱۳ مارس (۲۳ اسفند) به مدت یک ماه ممنوع کرد. آقای ترامپ هدف از این اقدام را مقابله با شیوع ویروس کرونا در آمریکا اعلام کرد.
با وجود این که بریتانیا شامل این فرمان رئیس جمهوری آمریکا نمیشود ولی شاخص افتیاسای ۱۰۰ (FTSE 100) بورس لندن روز پنجشنبه ۹ درصد افت کرد و به پایینترین حد در ۴ سال گذشته رسید.
هر چند محدودیتهای اعلام شده از سوی دونالد ترامپ شامل تبادل کالا میان اروپا و آمریکا نمیشود ولی بازارهای مالی خارج از اروپا نیز با شروع معاملات روز پنجشنبه و در واکنش به فرمان ترامپ به روند نزولی شاخصها و قیمت سهام تن دادند.
به طوری که شاخص بورس ژاپن (نیکی) ۴ درصد و شاخص بورس کانادا نیز ۱۰ درصد کاهش یافت.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان نیز پیشتر احتمال داده بود که ۶۰ تا ۷۰ درصد جمعیت این کشور به ویروس کرونا مبتلا شوند. همزمان جوزپه کنته، نخست وزیر ایتالیا نیز محدودیتهای عمومی در کشورش را برای مقابله با شیوع شتابان بیماری کووید-۱۹ تشدید کرد.
در حال حاضر شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایتالیا به ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر نزدیک شده و در مجموع حدود ۱۸ درصد بیماران درگیر بیماری کووید-۱۹ در کشورهای اروپایی ساکن هستند. البته در آمریکا نیز تاکنون ۱۳۶۴ نفر به این ویروس مبتلا شدهاند که از میان آنها ۳۸ تن جان باختهاند.
نگرانی از تاثیر شیوع ویروس کرونا بر افزایش سطح رکود اقتصادی موجب شده تا طی دو هفته گذشته سیر نزولی شاخصهای سهام در سراسر جهان آغاز شود. همچنین قیمت هر بشکه نفت پایه برنت نیز به دلیل افزایش احتمال کاهش تقاضا، به ۳۳ دلار رسیده که پایینترین حد در ۴ سال گذشته محسوب میشود.
با وجود آغاز تلاش بانکهای مرکزی آمریکا و بریتانیا برای تزریق نقدینگی به بازارهای سهام، کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا روز پنجشنبه اعلام کرد که این بانک همچنین از سطح فعلی نرخ بهره حمایت میکند و فعلا قصد کاهش آن را ندارد.