آفتاب: در پی اظهارات وزیر اقتصاد و نیز رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس مبنی بر کسربودجه گسترده دولت در سال جاری، دکتر «بهمن آرمان» اقتصاددان گفت: ریشه اصلی کسری بودجه تنها مربوط به دولت فعلی نیست بلکه به سیاستهایی برمیگردد که از گذشته داشتهایم که همان بزرگ شدن بیش از حد دولت است.
این اقتصاددان در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب درباره رابطه این کسر بودجه با شعارهای اقتصادی دولت گفت: آقای احمدینژاد هم در شعارهایی تبلیغاتیاش به مردم قول سازندگی نداد و نگفت که برای آنها سد، آزادراه و ... میسازد و تکیهاش تنها برروی تقسیم ثروت و دلارهای نفتی و عدالت اجتماعی بود. احمدینژاد فکر میکرد که با توزیع دلارهای نفتی، توزیع عادلانه ثروت محقق خواهد شد اما بعدا متوجه شد که این کار خود موجب وارد کردن فشارهای بیشتر برروی قشرهای آسیبپذیر خواهد شد و بازندگان اصلی همین قشر آسیبپذیر هستند که از طریق افزایش نرخ تورم به آنها آسیب وارد میشود.
به اعتقاد دکتر آرمان، «احمدینژاد دو سال پیش با احمدینژاد امروز خیلی متفاوت است. امروز احمدینژاد بیشتر راجع به توسعه اقتصادی، سازندگی و سرمایهگذاری صحبت میکند؛ ولی در نهایت خود رئیس جمهوری هم از قدرت کافی برخوردار نیست».
وی تاکید کرد: در طول 28 سال که از پیروزی انقلاب میگذرد، گروههای رانتخوار در همه بخشها به وجود آمدند از شکر گرفته تا آهن و برنج.
آرمان گفت: این روزها میبینیم که انجمن تولیدکنندگان شکر، آهن و برنج سر و صدایشان بلند شده که چرا این میزان واردات داشتیم و حتی دیدیم که دولت را همین گروه رانتخوار وادار کرد که مصوبه قانونی مبنی بر آزادسازی قیمت محصولات پتروشیمی را به حالت تعلیق درآورد.
به گفته وی، دولت هر چند با به حالت تعلیق درآوردن آزادسازی قیمت محصولات پتروشیمی 5 هزار میلیارد ریال از درآمد خود را از دست میدهد اما ناچار شد از آزادسازی قیمت محصولات پتروشیمی بگذرد، که این امر خود یکی از عوامل کسری بودجه دولت است.
این اقتصاددان تصریح کرد: مساله دیگری که موجب کسری بودجه دولت است افزایش یارانههاست که به منظور راضی کردن مصنوعی مردم برای دولت هزینه دارد. این هزینه به صورت تورم، کسر بودجه و در نهایت کندی رشد اقتصادی و بیکاری خود را نشان میدهد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: دولت احمدینژاد به هر حال دولت توسعهای نیست و ادعا هم نکرده که دولت توسعهای است و میخواهد مانند هاشمی رفسنجانی دولت را اداره کند و به همین دلیل همواره طرف تقاضا را افزایش داده نه تولید و این مساله موجب افزایش نرخ تورم شده که قربانیان آن هم همین مردم آسیبپذیر هستند.