روز گذشته (سهشنبه 17 مارس، 27 اسفندماه)، انتخابات درون حزبی دموکراتها و جمهوریخواهان در سه ایالت «آریزونا»، «فلوریدا» و «ایلینوی» برگزار شد و علیرغم آنکه قرار بود این انتخابات درون حزبی در ایالت «اوهایو» نیز برگزار شود، «مایک دیواین» فرماندار این ایالت اواخر دوشنبه شب هفته جاری در پیامی توییتری اعلام کرد که انتخابات درون حزبی این ایالت به واسطه جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس «کرونا»، لغو خواهد شد.
نتایج این انتخابات حاکی از آن است که «جو بایدن» معاون «باراک اوباما» رئیسجمهور با کسب ۲۲۷ موکل انتخاباتی جدید در سه ایالت فلوریدا، آریزونا و ایلینوی پیروز شد و «برنی سندرز» با کسب ۸۱ موکل انتخاباتی جدید در جایگاه دوم این رقابتها قرار گرفت.
تا به امروز، انتخابات درون حزبی دموکراتها در 27 ایالت «آیووا»، «نیوهمپشایر»، «نووادا»، «کارولینای جنوبی»، «آلاباما»، «آرکانزاس»، «کالیفرنیا»، «کلرادو»، «مین»، «ماساچوست»، «مینهسوتا»، «کارولینای شمالی»، «اوکلاهما»، «تنسی»، «تگزاس»، «ورمونت»، «ویرجینیا»، «یوتا»، «آیداهو»، «میشیگان»، «میسیسیپی»، «میسوری»، «داکوتای شمالی»، «واشنگتن»، «آریزونا» و «ایلینوی» و «فلوریدا» برگزار شده است.
«پیت بوتهجج» در ایالت آیووا به پیروزی دست یافت و سندرز پیروز ایالت نیوهمپشایر و نووادا شد و بایدن در این سه ایالت عملکرد ضعیفی داشت و پس از آن ورق به نفع معاون رئیسجمهور پیشین آمریکا برگشت و موفق شد علیرغم شروع ضعیف خود، پیشتاز شود و هماکنون در مجموع با کسب ۱۱۴۷ موکل انتخاباتی، صدرنشین نامزدهای دموکرات انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ آمریکا شده است و سندرز با کسب مجموع ۸۶۱ موکل انتخاباتی جایگاه دوم رقابتهای دموکراتها را به خود تخصیص داده است.
بنا به گزارش خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتدپرس»، تاکنون مجموع دو هزار و ۱۷۶ موکل انتخاباتی اعلام شده است که بایدن یکهزار و ۱۴۷ موکل انتخاباتی را از آن خود کرده است و هر نامزد برای پیروزی نهایی در کارزار مقدماتی ریاست جمهوری آمریکا به ۱۹۹۱ موکل انتخاباتی نیاز دارد.
با شمارش 70 درصد از آراء انتخابات درون حزبی در ایالت «آریزونا»، «جو بایدن» با کسب 42 درصد آراء و 26 موکل انتخاباتی از مجموع 67 موکل انتخاباتی این ایالت، جایگاه نخست رقابتهای دموکراتها در این ایالت را به خود اختصاص داد. برنی سندرز نیز با کسب 30 درصد از آراء انتخاباتی و 22 موکل انتخاباتی در جایگاه دوم این ایالت قرار گرفت.
با شمارش 94 درصد از آراء انتخابات درون حزبی ایالت «فلوریدا» با مجموع 219 موکل انتخاباتی، «جو بایدن» با کسب 62 درصد آراء و 137 موکل انتخاباتی در جایگاه نخست قرار گرفت و «برنی سندرز» نیز با کسب 23 درصد از آراء انتخاباتی و 32 موکل انتخاباتی جایگاه دوم رقابتها را به خود تخصیص داد.
با شمارش 95 درصد از آراء انتخابات درون حزبی آمریکا در ایالت «ایلینوی»، بایدن با کسب 59.5 درصد از آراء و 93 موکل انتخاباتی از مجموع 155 موکل انتخاباتی این ایالت، پیروز شد و سندرز با کسب 36.1 درصد از آراء و 46 موکل انتخاباتی، جایگاه دوم را به دست آورد.
در حالی که قرار بود طبق برنامه قبلی امروز سه شنبه انتخابات مقدماتی و درون حزبی نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا در ایالت «اوهایو» برگزار شود، این انتخابات به علت ترس از شیوع ویروس کرونا لغو و به زمان دیگری موکول شد.
فرماندار جمهوریخواه ایالت اوهایو اواخر وقت شامگاه دوشنبه (به وقت محلی) اعلام کرد، در نتیجه شیوع ویروس کرونا انتخابات مقدماتی نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا در این ایالت برگزار نخواهد شد و به زمان دیگری موکول میشود.
مرحله بعدی رقابتهای انتخابات درون حزبی دموکراتها قرار بود در تاریخ 24 ماه مارس (پنجم فروردین ماه) در ایالت «جورجیا» با مجموع 105 موکل انتخاباتی برگزار شود اما مقامهای این ایالت نیز از بیم شیوع ویروس مرگبار «کووید-19»، انتخابات مقدماتی را به تعویق انداخته و به زمان دیگری موکول کرده اند.
تسریع شیوع ویروس کرونا در آمریکا، موجی از نگرانی را در میان مردم و مقامهای این کشور به همراه داشته است و بسیاری از رخدادهای سیاسی به ویژه رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را نیز تحت الشعاع قرار داده است.
از طرف دیگر، «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا سه شنبه شب به وقت تهران از ابتلای برخی کارکنان خود به ویروس مهلک کرونا خبر داد و گفت که آزمایش کرونای تعدادی از اعضای این وزارتخانه در اقصی نقاط جهان مثبت بوده است.
شبکه خبری «سی ان ان» با استناد به آمار مسئولان امور بهداشت و درمان در ایالتهای مختلف گزارش کرد که شمار افرادی که بر اثر ابتلا به بیماری «کووید-۱۹» در این کشور جان باختهاند به ۱۰۰ نفر رسیده است.
کرونای جدید یکی از ۷ نوع ویروس شناخته شده «کرونا» است که باعث ایجاد بیماری در انسان میشود. ۴ گونه از این نوع ویروسها علائمی شبیه سرماخوردگی خفیف ایجاد میکنند و سه گونه دیگر باعث ایجاد بیماریهای حاد تنفسی میشوند که در مواردی به مرگ منجر میشود.