آفتابنیوز : آفتاب: «عباسعلی کدخدایی» سخنگوی شورای نگهبان از انتخاب آیتالله جنتی دبیر این شورا به عنوان رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات مجلس هشتم خبر داد. به گزارش آفتاب، وی در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران همچنین اعلام کرد که از نظر اعضای این شورا، عضویت در شورای نگهبان قانون اساسی شغل محسوب نمیشود. با این حال وی از پاسخ دادن به پرسش خبرنگاری که به ردیف بودجه اعضای شورای نگهبان اشاره کرده بود، خودداری کرد و تنها به بیان این عبارت کفایت کرد: به هر حال بر اساس اصل 141 قانون اساسی این نظر شورای نگهبان است.
به گزارش آفتاب، «عباسعلی كدخدایی» در ابتدای نشست خبری این هفته با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان انقلاب دولت و تبریك هفته دولت به كارگزاران با بیان این كه اولین جلسه هیات مركزی نظارت با حضور كلیه اعضا برگزار شده گفت: از میان 5 نفر اعضا به اتفاق آرا آیتالله جنتی به عنوان رییس مركزی هیات نظارت انتخاب شدند و در این جلسه گزارش امور اجرایی ارایه شد و در نهایت اسامی برخی از افراد برای هیاتهای نظارت استانی انتخاب شد.
وی افزود: بیشترین وظیفه هیات مركزی نظارت در این مرحله تعیین هیات نظارت استانهاست كه تا اوایل مهرماه باید اعضای نظارت استانها را انتخاب و به وزارت كشور اعلام كنیم.
سخنگوی شورای نگهبان درباره مكانیزه شدن انتخابات در انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: در مورد رایانهی شدن انتخابات، قانون مجلس را داریم كه دولت را در این مورد ملزم كرده است اما لازم است زیرساختها و مسایل فنی و حتی سیاسی و اجتماعی مورد ملاحظه قرار گیرد.
وی در این باره با اشاره به اینكه تاكنون با وزارت كشور جلساتی را داشتهاند گفت: در آخرین جلسه كه با حضور وزیر كشور و معاونان وی در شورای نگهبان برگزار شد، بر كلیات رایانهی شدن انتخابات به توافق رسیدیم كه برای بررسی جزییات قرار شد كارشناسان با بررسیهای بیشتر جزییات این امر را به اطلاع ما برسانند و باز جلساتی را در این رابطه داشته باشیم.
معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان خاطرنشان كرد: كلیات رایانهی شدن را مورد تایید قرار دادیم اما اگر كارشناسان در مورد جزییات آن اطمینان دادند نتیجه نهایی را اعلام میكنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این كه اگر در مورد جزییات رایانهی برگزار شدن انتخابات، توافق حاصل شد آیا با كاهش ناظر مواجه نیستیم؟ گفت: شاید هم با افزایش آن مواجه باشیم این بحثی فنی است و اكنون هیچ اظهارنظری در رابطه با بحث فنی نمیكنم.
كدخدایی در پاسخ به این سوال كه با توجه به وجود احتمال انتخاب یكی از نظامیان مستعفی به عنوان معاون سیاسی وزیر كشور و نگرانیهای احزاب نسبت به این موضوع، دغدغه شورای نگهبان در این زمینه چیست؟ گفت: در این مورد هیچ اظهارنظری نخواهیم داشت.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره اظهارات آیتالله كعبی و دكتر اسماعیلی مبنی بر این كه در بررسی صلاحیتها در شورا، گاهی میان اعضا اختلاف دیدگاه وجود دارد، گفت: بنده چنین فكری نمیكنم.
كدخدایی خاطرنشان كرد: هفته گذشته با آیتالله كعبی و دكتر اسماعیلی صحبتهایی داشتیم، خوشبختانه وحدت نظر در مورد انتخابات و صلاحیتها وجود دارد؛ بیشتر برداشتهای رسانهها بود كه نتایج متفاوت جلوه میداد و هیچ اختلاف نظری در این مورد وجود ندارد.
وی تاكید كرد: كلیه پرونده داوطلبان در مرحله رسیدگی به صلاحیتها در شورای نگهبان مورد بررسی قرار میگیرد.
خبرنگاری با اشاره به اطلاعیه جامعه مدرسین در سال 1381 پس از اظهارات یك عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران سوال كرد كه آیا شورای نگهبان در بررسی صلاحیت نامزدهایی كه مورد حمایت این سازمان هستند در مورد این اطلاعیه شرایط خاصی را لحاظ كرد؟ كه كدخدایی گفت: اكنون در موقعیتی نیستم كه به سوال شما پاسخ دهم.
وی با بیان اینكه این امر نیازمند مشورت است ادامه داد: ما پرونده كلیه افراد را بررسی میكنیم و به صرف گزارشها و مطالب حاشیهی بسنده نمیكنیم و چون هنوز زمان بررسی صلاحیتها نیست بنده نمیتوانم جوابی بدهم و اگر در آنجا این اطلاعیه مورد استناد واقع شد، توضیح خواهم داد.
معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی بر این كه آیا مروجان سكولاریسم مورد تایید شورای نگهبان قرار میگیرند؟ گفت: شرایط ایجابی انتخابشوندگان در ماده 28 ذكر شده بنابراین اگر كسانی گفتار و رفتارشان ناقض این امر باشد، طبعا براساس مستندات در این قانون، نتیجه اعلام خواهد شد.
كدخدایی در پاسخ به سوالی درباره این كه نظر شورای نگهبان در مورد شغل نبودن عضویت در شورای نگهبان همان است كه در گذشته بوده؟ گفت: هر موقع كه درخواست تفسیر یا مصوبهای در شورا مطرح شود، باید دید نظر شورا در این باره چیست ولی شورای نگهبان عضویت در شورا را به عنوان شغل قلمداد نكرده است كه در پاسخ به سوال چندی پیش رییس مجلس شورای اسلامی این موضوع مطرح شد.
كدخدایی در پاسخ به سوال خبرنگاری كه به ردیف حقوقی مشخص اعضای شورای نگهبان اشاره كرد، با قرائت اصل 141 قانون اساسی گفت: وی درباره لایحه خدمات كشوری گفت: جلسهای با حضور آیتالله جنتی و برخی از اعضای شورای نگهبان، رییس مجلس و برخی از نمایندگان و رییسجمهور برگزار شد و قرار بر این شد كه طی چندهفته در این مورد اعلام نظر شود.
كدخدایی افزود: هنوز از سوی دولت و مجلس برای ما چیزی ارسال نشده است؛ آن جلسه نیز بیشتر به این دلیل بود كه به تصویب سریعتر و رفع اشكالات كمك كند و اگر به نتیجهای نرسیدند، دولت و مجلس دوباره جلسهای داشته باشند و چنانچه نیاز بود ما نیز حضور داشته باشیم.