آفتابنیوز : آفتاب: «اکبر اعلمی» و «اسماعیل جبارزاده» نمایندگان تبریز نسبت به قرائت نامههای استانداران پس از ایراد نطق نمایندگان در مجلس تذکر دادند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، اکبر اعلمی نماینده تبریز در تذکر آییننامهای خود با استفاده به ماده 76 آییننامه خطاب به حداد عادل گفت: عناصر تشکیل دهنده این ماده که منظور نظر قانونگذار برای ارائه پاسخ است، میگوید چنانچه نماینده به کسی نسبت ناروا داده باشد لذا نمایندگان در نطقهای خود خطاب به استانداران نه هتک حرمت کردهاند و نه به کسی نسبت ناروا دادهاند.
وی افزود: نمایندهای که در میان مردم است در پشت تریبون مجلس به بیان ناملایمات مردم میپردازد لذا هیات رییسه باید تشخیص دهد که چه چیزی حق و حقیقت است.
اعلمی خطاب به حداد عادل که گفته بود «کمیتهای حقوقی برای تشخیص و قضاوت تشکیل میدهیم»، تصریح کرد: این درست نیست و شما باید برای تشخیص نان صحبت و دلیل داشته باشید.
نماینده تبریز با بیان اینکه وقت مجلس تنگ است، گفت: نمیتوانیم نصف وقت خود را در اختیار دولت قرار دهیم، چرا که در آن صورت فقط باید به مداحی دولت بپردازیم.
حداد عادل در پاسخ به اعلمی و با اشاره به نطقهای با احساس وی، اظهار داشت: شما میخواهید بگویید که اگر به استانداری و دولتی نسبت ناروا داده شود، پاسخهای آنان شامل ماده 76 نمیشود؟
وی ادامه داد: شما میگویید که هیات رییسه باید تشخیص دهد ولی واقعا این کار ممکن نیست و ما همانگونه که به نمایندگان اعتماد داریم به مسئولان دولتی هم باید اعتماد داشته باشیم و نمیتوان همه چیز را سفید سفید و یا سیاه سیاه دید و یا گفت، نمایندگان از بهشت آمدهاند و دولتیها از جهنم!
رئیس مجلس هفتم با تاکید بر اینکه «من بر طبق آییننامه مجلس صحبت میکنم»، خطاب به اعلمی خاطرنشان کرد: شما معتقدید هر کسی مطلبی را عنوان کرد ما یک دادگاه ایجاد کنیم و تحقیق و تفحص و بررسی کنیم و سپس در آن خصوص حکم صادر کنیم.
وی گفت: در حال حاضر از سوی عدهای انتقاد به دولت زیاد شده و دولت هم به آنها پاسخ میدهد.
جبارزاده، نماینده تبریز نیز در ادامه در تذکر شفاهی خود خطاب به رئیس مجلس هفتم گفت: نطق برخی از نمایندگان، انتقاد از سفرهای استانی بوده است و هتک حرمت و یا نسبت ناروایی به شخصی از سوی نمایندگان مجلس صورت نگرفته است.
وی افزود: اینکه دوستان جواب نطق را با نطق میدهند، معقول و منطقی است اما اگر نمایندهای نطق کند و در نطق خود هتک حرمت و نسبت ناروایی به کسی بزند، دوستان میتوانند وقت بگیرند و پاسخ دهند.
جبارزاده قرائتنامه استانداران را در مجلس خلاف صریح آییننام مجلس ارزیابی کرد و اظهار داشت: لطفا به ماده 76 آییننامه عمل بفرمایید.
حداد عادل در پاسخ به وی گفت: ممکن است اختلاف نظری در استنباط نسبت ناروا با یکدیگر داشته باشیم.
وی با بیان اینکه «در نطقهی آقایان هتک حرکت دیده نمیشود»، گفت: چنانچه درصدی از مصوبات اجرایی شده باشد و یک نمایندهای آن را انکار کند و بگوید اجرایی نشده است آیا این موضوع نسبت ناروا محسوب میشود یا خیر، این موضوع باید بررسی شود که نسبت ناروا به چه معناست؟
حداد عادل ادامه داد: کمیتهای حقوقی در هیات رئیسه مجلس وجود دارد که اگر نسبت ناروا داده شود، آن کمیته این موضوع را بررسی میکند.
رئیس مجلس با تاکید بر اینکه این موضوع یک بحث حقوقی است، تصریح کرد: باید پاسخ متناسب داده شود و نباید به گزارش کار استانداران تبدیل شود اما اگر اصل قضیه انکار یک کار انجام شده باشد، آیا این نسبت ناروا است یا خیر؟ لذا باید یک تعریف متفقی برای نسبت ناروا پیدا شود.