آفتاب: محمود احمدینژاد، در واکنش به تهدیدات بوش گفت: آمریكا همان را كه در افغانستان و عراق زاییده بزرگش كند تا نوبت به ایران برسد. وی در ادامه خبر از آماده شدن زمینه برقراری ارتباط میان تهران و قاهره داد. روابط میان دو کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی به علت امضای معاهده سازش با رژیم صهیونیستی از سوی مصر، قطع شده است.
احمدی نژاد در پاسخ به سوال خبرنگار لس آنجلس تایمز درباره احتمال حمله نظامی به ایران تصریح كرد: اساس تحلیل شما از ملت ایران غلط و بی پایه و اساس است.وی افزود: در ایران اساسا چنین افرادی كه از حمله نظامی آمریكا نگران باشند و یا بترسند وجود ندارند و اگر هم باشند، آنقدر كم هستند كه در دریای ملت ایران گم هستند.
احمدی نژاد در عین حال تصریح كرد: حمله نظامی به ایران نیز در دستور كار مقامات آمریكایی نیست و بهتر است آمریكا مشكلات خود در عراق و افغانستان را حل كند تا بعد سراغ ایران بیاید.
وی در این رابطه به ضرب المثل معروف ایرانی اشاره كرد و خطاب به آمریكایی ها گفت: «فعلا همان را كه زاییدی بزرگ كن تا بعد».
خبرنگار لس آنجلس تایمز در ادامه دوباره پرسید، «ولی آمریكا وقتی هنوز افغانستان را زاییده بود و بزرگ نكرده بود به عراق حمله كرد» كه احمدی نژاد در پاسخ گفت: هر دوی آنها یك طرح بود و یك زایمان دوقلو.
هدف اصلی آمریكا چپاول ملت عراق است
محمود احمدی نژاد در ادامه این نشست به مدیریت ناصالح قدرت های زورگو در جهان اشاره كرد و گفت: مسئله عراق یكی از نمونه رفتارهای ناعادلانه و خودخواهانه این قدرت های زورگو است.
رئیس جمهور با بیان این كه اشغالگران به بهانه كشف سلاح كشتار جمعی و برخورد با صدام، عراق را به اشغال خود درآوردند افزود: امروز هیچ كدام از این دلایل و بهانه ها موجودیت ندارد اما 2 الی 3 كشور اشغالگر اصرار دارند كه در عراق بمانند اما دلیلی برای این كار ندارند.
احمدی نژاد گفت: هدف این ها از استمرار اشغال عراق فقط چپاول ملت عراق و بسط سلطه خود در منطقه بوده است و به همین دلیل سعی می كنند بین ملت های منطقه و شیعه و سنی و حتی شیعه و شیعه و كرد و غیركرد اختلاف ایجاد كنند.
آماده پر كردن خلأ قدرت در منطقهایم
وی خطاب به اشغالگران با بیان اینكه ما می دانیم شما راه فراری ندارید تصریح كرد: ما به شما نصیحت كردیم وارد عراق نشوید و كرامت ملت عراق را به رسمیت بشناسید و حتی برای برقراری امنیت و ختم غائله در عراق به شما كمك كردیم و اكنون نیز با بی توجهی به توصیه های ما در گرداب عراق گرفتار شده اید و راهی جز خروج ندارید.
احمدی نژاد با تاكید بر رو به اضمحلال بودن قدرت اشغالگران گفت: ما آمادگی داریم با كمك دوستان خود در منطقه خلأ قدرت عراق را به نفع ملت های منطقه پر كنیم.
اصرار نداریم كه منجی آمریكاییها باشیم
رئیس جمهور در پاسخ به خبرنگار نشریه دارالخلیج امارات درباره نجات آمریكا از باتلاق عراق گفت: ما هیچ اصراری نداریم آمریكایی ها را از باتلاق عراق نجات دهیم، ما به آن ها گفتیم حاضریم كمك كنیم تا از باتلاق عراق خارج شوند ولی آن ها به جای توجه به توصیه ما به بهانه دستگیری سه تروریست به یك محله مسكونی در عراق حمله و آنجا را بمباران كردند و مردم آن محله را كشتند آیا این كار بی شرمانه ترین و احمقانه ترین كاری نیست كه یك گروهی در دنیا انجام داده است.
وی در پاسخ به سوال مشابهی از سوی خبرنگار الكوثر به تجهیز گروه های تروریستی در عراق و حمایت علنی آمریكا از این گروه ها گفت: ما بین ملك عبدالله رئیس حكومت عربستان سعودی با كسانی كه از تروریست ها در عراق حمایت می كنند تفاوت قایلیم و من وقتی با خود ملك عبدالله صحبت كردم دیدم كه وی نیز از این وضعیت گله مند است و موافق ناامنی در عراق نیست.
تا هر موقع عراقیها بخواهند
خبرنگاری درباره موضع دولت آمریكا در عراق و مخالفت آمریكایی ها با دولت مالكی و براندازی دولت عراق و روند ادامه مذاكرات از احمدی نژاد سئوال كرد كه وی نیز در پاسخ گفت: ما به درخواست دولت عراق و دولت آمریكا وارد این مذاكرات شده ایم و تا زمانی كه این درخواست ها ادامه داشته باشد ما هم مذاكرات را ادامه می دهیم و امیدواریم كه نقش مثبتی در روند مذاكرات داشته باشیم.
دیگر پرونده هستهای نداریم
فعالیت هسته ای ایران و تلاش بی وقفه آمریكا برای به تعلیق كشاندن این فعالیت از دیگر بخش های مهمی بود كه خبرنگاران خارجی در این نشست خبری به آن پرداختند. اما رئیس جمهور پیش از طرح سؤالاتی در این باره در ابتدای جلسه با صراحت تمام تأكید كرد: از نظر ما موضوع پرونده هسته ای ایران خاتمه یافته است و ایران در مسیر كاملاً صلح آمیز در حال حركت است و در چارچوب مقررات حقوق خود را سازماندهی كرده است.
به جایگاه غیربازگشت رسیدهایم
خبرنگار NHK ژاپن نظر رئیس جمهور را درباره احتمال صدور قطعنامه جدید علیه ایران قبل از اجرای توافقات جدید ایران و آژانس پرسید و احمدی نژاد تصریح كرد: امروز هیچ نگرانی از جانب كشورهایی كه فراتر از جایگاه خود در دنیا می خواهند بین ایران و آژانس مانع تراشی كنند، نداریم.
وی به كشورهای مخالف روال طبیعی تعامل ایران و آژانس توصیه كرد كه خودشان را خسته نكنند چرا كه قطعنامه های جدید آن ها تأثیری در عزم و مسیر حركت ایران نخواهد داشت و ما به جایگاه غیر قابل بازگشت رسیده ایم و آن ها هم به جای مانع تراشی بیهوده در مسیر حركت ما به كار و زندگی خودشان برسند.
باز هم می گوییم، تهدید نكنید
احمدی نژاد در ادامه به تلاش های دشمنان برای جلوگیری از دستیابی ایران به حقوق هسته ای اشاره كرد و گفت: آن ها بار اول كه تأسیسات نطنز تعطیل شده بود به فكر زیاده خواهی افتادند و تهدید كردند كه پرونده را به شورای امنیت می برند ولی با ایستادگی ملت این تأسیسات راه اندازی شد.
وی افزود: آن ها دربار دوم تهدید كردند كه اگر تعلیق نكنیم قطعنامه علیه ما صادر خواهند كرد و ما گفتیم این كار را نكنید ولی توجهی نكردند و قطعنامه علیه ما صادر كردند كه ما هم در پاسخ وارد عرصه صنعتی شدن هسته ای كشور شدیم.
وی با بیان این كه از نظر ما موضوع پرونده هسته ای ایران خاتمه یافته است، گفت: آن زمانی كه فكر می كردند با برخوردهای سیاسی و اخم و تشر زدن می توانند ملت ایران را به عقب وا دارند، سپری شده است و آنها فهمیدند كه مسیر آنها اشتباه است.
احمدی نژاد با اشاره به استیفای حقوق هسته ای كشورمان با ایستادگی ملت ایران در برابر زورگویی های مخالفان هسته ای شدن ایران خطاب به آمریكایی ها گفت: این بار گذشت اما مراقب باشید تا با دیگر كشورها این رفتارها را نداشته باشید.
وی افزود: رفتار شما همه را بدبین كرده است، اگر قبول ندارید به كشورهای گوناگون بروید تا ببینید كه مردم چگونه از شما استقبال می كنند.
آماده شدن مقدمات ارتباط با مصر
محمود احمدی نژاد در پاسخ به خبرنگار خارجی در مورد رابطه ایران و مصر گفت: شما می دانید ایران و مصر دو ملت بزرگ و با تمدن غنی و دوست یكدیگرند. اما دشمن تلاش می كند كه دو ملت در كنار هم قرار نگیرند، بنده در سفری كه به امارات داشتم، گفتم اگر مصر بخواهد تا بعدازظهر سفیرمان را به آنجا اعزام می كنیم كه البته سفیر مصر نیز پاسخ مثبت به این صحبت داد، هم اكنون نیز رابطین دو كشور در حال مذاكره هستند و قرار بر این است كه وزرای خارجه با همدیگر ملاقات كنند و ان شاءالله مقدمات ارتباط را فراهم می كنیم.
سخنان ساركوزی فاقد ارزش سیاسی است
خبرنگاری با اشاره به سخنان ساركوزی گفت؛ آیا احتمال حمله نظامی به ایران وجود دارد؟ احمدی نژاد در پاسخ به این خبرنگار گفت: ایشان تازه آمدند و هنوز سرد و گرم این مسایل را نچشیده اند، این سخنان برای ما فاقد ارزش سیاسی است و ایشان برای نشان دادن خودشان این صحبت ها را می كنند.
البته ایشان در ادامه صحبت های خود گفته است كه می توانیم با مذاكره و گفتگو مسئله ایران را حل نماییم و ما نیز فكر می كنیم كه موضع گیری دوم وی صحیح تر باشد.
شایعه بسته شدن تنگه كار كارتلهاست
خبرنگار واحد مركزی خبر از احمدی نژاد در خصوص انتشار برخی اخبار از سوی بعضی محافل امنیتی در منطقه و نگرانی برخی كشو رهای حاشیه خلیج فارس در مورد بسته شدن تنگه هرمز در شرایط خاص از سوی ایران سؤال كرد كه وی در جواب با غیر مستند خواندن این اخبار، گفت: تشكیل تنش در دستور كار هیچ كس نیست. ملت ایران قادر است از منافع خود به طور قاطع دفاع كند. فكر می كنم پشت این اخبار كارتل های نفتی باشند كه سعی می كنند تا با طرح این مسائل، قیمت نفت بالا رفته تا آنها به منافع خود برسند.
وی افزود: این حرف های بی اساسی است كه می گویند و خیال می كنند باید حرفی بزنند كه انعكاس داشته باشد اما تمام این موارد مطرح شده بی پایه و اساس است.
رئیس جمهور مثل مربی یك تیم فوتبال است
رئیس جمهور در ادامه كنفرانس خبری در پاسخ به پرسشی مبنی بر این كه آیا تغییرات به همین شكل در كابینه شما تا پایان دوره ریاست جمهوری ادامه خواهد داشت؟ گفت: یكی از كارهای ما قالب شكنی است. قالب هایی كه منافع ملت را تامین نمی كند هیچ اصالتی ندارد و نباید اگر یك نفر حكمی گرفت لزوما چهار سال مسئول باشد.
وی افزود: رئیس جمهور مثل یك مربی است كه تیم را از بیرون می بیند و هرگاه لازم شد تعویض می كند، تاكتیك را تغییر می دهد و آرایش تیم را اصلاح می كند. اینها به معنای كم كاری یا بد بازی كردن تعویض ها نیست، بلكه نشان می دهد ما نیازمند تغییر تاكتیك هستیم. هر كسی را كه من بخواهم نمی توانم آزادانه بیاورم بلكه ملاحظات دیگری هم هست. فكر می كنم این كار خوبی است كه جا بیفتد و یك نفر وقتی حكم گرفت مطمئن باشد كه لزوما چهار سال مسئول نیست.