کد خبر: ۶۴۴۰۲۳
تاریخ انتشار : ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۱

یافته‌های دلگرم‌کننده در بحبوحه شیوع کرونا و تاکید بر اقدامات ایمنی

در حالی که شمار مبتلایان و قربانیان بیماری کووید-۱۹ هم‌چنان رو به افزایش و آمارهای جهانی نیز بسیار زیاد است، احساس غرق‌شدن در موجی از اخبار و اطلاعات منفی طبیعی است؛ اما نباید فراموش کرد که متخصصان در سراسر جهان در تلاش برای یافتن راه‌های درمان و کنترل این همه‌گیری هستند.
آفتاب‌‌نیوز :

شمار جهانی مبتلایان به کروناویروس جدید تاکنون به حدود ۶۷۸ هزار نفر رسیده که از این میان حدود ۳۲ هزار نفر جان باخته‌اند. این اعداد و آمارها می‌توانند بی‌قراری و نگرانی را به افراد القا کنند.

در حالی که اهمیت اقدامات احتیاطی و ایمن ماندن در طول این همه‌گیری را نمی‌توان منکر شد، نباید فراموش کرد که تحقیقات نوظهور می‌توانند منجر به ایجاد روش‌هایی شوند که برای معالجه و پیشگیری از این بیماری در آینده به‌کار رود.

یافته‌های دلگرم‌کننده در بحبوحه شیوع کرونا و تاکید بر اقدامات ایمنی

در این مقاله به نقل از سایت تخصصی مدیکال نیوز تودی، برخی از شواهد و تحقیقات پزشکی امیدوارکننده‌ای که در ارتباط با شیوع کروناویروس بدست آمده، آورده شده است:

- اقدامات مناسب در کنترل عفونت در جلوگیری از ابتلای کادر درمان موثرند

محققان در هنگ کنگ در یک مطالعه تأثیر شیوع این بیماری در ۴۳ بیمارستان عمومی آنجا را ارزیابی کرده‌اند. نتایج این مطالعه نشان داد که در نتیجه‌ی اجرای بهترین روش‌های کنترل عفونت، هیچ یک از کارکنان بهداشت و درمان طی دوره مطالعه به این ویروس مبتلا نشدند. علاوه بر این، هیچ عفونتی ناشی از خود محیط بیمارستان رخ نداد.

متخصصان نتیجه گرفتند اقدامات مناسب جهت کنترل عفونت در بیمارستان‌ها می‌تواند از انتقال کروناویروس جدید به کادر درمان جلوگیری کند. توجه به بهداشت دست‌ها، پوشیدن ماسک‌های جراحی در بیمارستان و استفاده مناسب از تجهیزات محافظ شخصی در مراقبت از بیمار نیز از اقدامات کلیدی کنترل عفونت برای جلوگیری از انتقال ویروس در بیمارستان‌ها محسوب می‌شوند.

- ابتلا به کروناویروس احتمالا مصونیت در برابر عفونت مجدد ایجاد می‌کند

مطالعات صورت گرفته روی میمون‌ها نشان داد که ابتلا به کروناویروس جدید به احتمال زیاد فرد را از ابتلای مجدد به این ویروس محافظت می‌کند.

محققان دو میمون از چهار میمون مورد مطالعه را ۲۸ روز پس از ابتلای اولیه به کروناویروس دوباره در معرض این ویروس قرار دادند اما نتایج آزمایش‌ها نشان داد این حیوانات مجدد به کرونا مبتلا نشده و در برابر ابتلا مصون شده‌اند. در واقع می‌توان امیدوار بود که پاسخ پادتن‌های سیستم ایمنی بدن به این ویروس برای مدتی طولانی دوام خواهد آورد. هرچند برای دستیابی به نتایج قطعی انجام آزمایشات بیشتر در این زمینه ضرورت دارد.

با این حال گفته می‌شود در صورتی که این ویروس وارد بدن فردی شود اما به غدد لنفاوی نرسد، در واقع نمی‌توان گفت که فرد بیمار شده و تنها ناقل این ویروس است، از آن رو در این شرایط واکنش پادتنی صورت نگرفته و احتمال ابتلای مجدد وجود دارد.

این یافته‌ها برای طراحی و ساخت واکسن کروناویروس اهمیت بسیاری دارد.

- یک واکسن کروناویروس تحت آزمایش قرار گرفته است

در حال حاضر یک واکسن بالقوه کووید-۱۹ برای اولین بار بر روی انسان مورد آزمایش قرار گرفته است.

تامین مالی این آزمایش که در یک مؤسسه تحقیقاتی بهداشت در سیاتل صورت گرفته، توسط موسسه ملی بهداشت آمریکا (NIH) انجام شده است.

در این کارآزمایی، ۴۵ داوطلب سالم واکسنی را دریافت می‌کنند که حاوی بخشی از کد ژنتیکی است که از ویروس SARS-CoV-۲ (کروناویروس جدید) کپی شده است. از آنجایی که این واکسن حاوی ویروس واقعی نیست، احتمال ابتلا در داوطلبان وجود ندارد.

مقامات دولتی آمریکا اعلام کرده‌اند که ممکن است ۱۲ تا ۱۸ ماه زمان ببرد تا این واکسن به بازار برسد و توضیح داده‌اند که هدف اصلی آزمایش کنونی اطمینان از این موضوع است که عوارض جانبی جدی وجود ندارد.

با این حال، تلاش‌های زیادی برای تهیه واکسن‌های جدید نیز در حال انجام است.

- یک روش قدیمی می‌تواند با کووید-۱۹ مبارزه کند

پزشکان ممکن است بتوانند از یک روش قدیمی تحت عنوان "پادتن درمانی غیرفعال" برای معالجه کووید-۱۹ استفاده کنند.

محققانی که این مقاله را تألیف کرده‌اند می‌گویند "گسترش این گزینه نیازی به تحقیق و توسعه ندارد"، زیرا این روش از دهه ۱۹۳۰ میلادی آغاز شده است.

این روش شامل گرفتن خون از فردی است که ویروس را داشته و از آن بهبود یافته است. محققان امیدوارند بتوانند با استفاده از سرم خون، بخشی که حاوی پادتن‌های ضد عفونت است و تزریق آن به افراد دیگر هم از بروز این بیماری در آن‌ها جلوگیری کرده و هم در صورت ابتلا به مقابله با آن کمک کنند.

به گفته متخصصان این روش کاملا قابل اجراست و تنها به تلاش، سازماندهی، منابع ... و افرادی که از این بیماری بهبود یافته و می‌توانند خون اهدا کنند، نیاز است.

- سیستم ایمنی بدن می‌تواند کروناویروس را از بین ببرد

یک مطالعه به بررسی یکی از موارد ابتلا که طی چند روز بهبود یافته پرداخته و آن را مستند کرده است. این بیمار زنی ۴۷ ساله بود که در ووهان چین به ویروس مبتلا شده بود و محققان پاسخ ایمنی‌اش را در تلاش برای فهم نحوه بهبودی او بررسی کردند.

محققان افزایش ایمونوگلوبولین G، شایع‌ترین نوع پادتن را در نمونه‌های خون این زن مشاهده کردند. علاوه بر این، آن‌ها افزایش ایمونوگلوبولین M را نیز در خون او یافتند. محققان هم‌چنین ۷ تا ۹ روز پس از شروع علائم، تعداد زیادی سلول ایمنی کلیدی مانند سلول‌های تخصصی یاور T، سلول‌های T قاتل و سلول‌های B را کشف کردند.

به گفته متخصصان، این یک قدم باورنکردنی رو به جلو برای درک آنچه باعث بهبودی بیماران کووید-۱۹ می‌شود، است. از این نتایج می‌توان برای درک پاسخ‌های ایمنی در افراد مبتلا به کووید-۱۹ و به‌کارگیری آن‌ها در مقیاس‌های بزرگ‌تر برای درمان این بیماران استفاده کرد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین