کد خبر: ۶۴۴۳
تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۳۸۴ - ۰۹:۵۹

نگرانی ژاپن از انتقال فناوری موشک کروز به کره شمالی

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش رویترز این روزنامه به نقل از منابع دولتی و حزب حاکم نوشت: موضوع مورد بحث فناوری استفاده شده در موشک‌های کروز به نام kh-55 است که اوکراین در سال 2001 در زمان ریاست جمهوری لئونید کوچما رییس جمهور پیشین این کشور به ایران منتقل شده است.

روزنامه سانکی از قول یک منبع وزارت دفاع که درباره ایران و کره شمالی سخن می‌گفت نوشت: دو کشور ایران و کره شمالی درباره مسایل مربوط به تولید سلاح کشتار جمعی با یکدیگر ارتباط دارند.

این روزنامه محافظه‌کار نوشت: این اطلاعات توسط سازمان اطلاعات آمریکا به ژاپن منتقل شده بود.

موشک‌های kh-55 در اواخر سال 1970 در اتحاد جماهیر شوروی سابق ساخته شده که بردی به مسافت 3000 کیلومتر دارد که این برد کافی است تا در موقع حمله هر قسمت از خاک ژاپن توسط کره شمالی مورد اصابت قرار گیرد.

اوکراین گفته بود که موشک‌های کروز دارای قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای از این کشور به ایران قاچاق شده است اما گزارش صادر کردن آنها با مجوز دولتی را انکار کرد.

روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز به نقل از ویاتوسلاو پیسکون نوشت: تعداد 18 موشک کروز x55 که به نام‌های kh-55 یا AS15 نیز شناخته شده‌اند در سال 2001 به ایران و چین صادر شده بود اما هیچکدام با کلاهک هسته‌ای صادر نشده‌اند.

روزنامه ژاپنی سانکی نوشت: ژاپن با اوکراین مکاتبه کرده و نگرانی خود را از انتقال احتمالی فناوری موشک به ایران ابراز کرده است و خواستار تسلیم نکردن چنین موشک‌هایی به کره شمالی شده و تنها پاسخی که تاکنون از دولت‌های اوکراین و ایران دریافت کرده آنست که مسئله در حال بررسی از سوی مقامات است.

ژاپن از زمان اعلام کره شمالی مبنی بر داشتن سلاح هسته‌ای به شدت از برنامه‌های هسته‌ای و موشکی کره شمالی نگران است.

این نگرانی‌ها در سال 1998 پس از پرتاب یک موشک بالستیک به ژاپن توسط کره شمالی که تعجب جهانیان را برانگیخت افزایش یافت که منجر به تصمیم ژاپن در سال 2003 برای خرید سیستم دفاع موشکی از آمریکا شد. انتظار می‌رود از سال 2007 به تدریج گسترده شود.

این سیستم‌های دفاع موشکی به هر حال برای موشک‌های بالستیک است و برای موشک‌های برد کوتاه کروز طراحی نشده است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین