آفتابنیوز : آفتاب: يک فرمانده بلندپايه نيروی دريايی بريتانيا در خليج فارس گفتهاست که اين کشور قصد دارد حضور نظامی خود در اين منطقه را تا سال ۲۰۰۸ ميلادی افزايش دهد تا به ادعای وی امکان پشتیبانی بهتر از عملیات نیروهای این کشور در عراق و افغانستان فراهم آید.
به گزارش خبرگزاری آلمانی «DPA»، ناخدا کيس وينستانلی معاون فرمانده نيروی دريايی بريتانيا در منطقه خليج فارس روز دوشنبه ۲۷ در گفتگو با این خبرگزاری خاطر نشان ساخت: «بريتانيا در گذشته نیز تعدادی زيردريايی، ناو هواپیمابر و ناوشکن به خلیج فارس اعزام کرده بود و با توجه به حضور واحدهای دیگر ارتش در عراق و افغانستان افزایش حضور نظامی در این منطقه در سال ۲۰۰۸ افزايش خواهد یافت».
وی با اشاره به استقرار چند کشتی مين روب در خليج فارس و در عين حال حضور دايمی دو ناوهواپیمابر آمریکایی از آبانکاه گذشته در خليج فارس افزود: «میتوان انتظار داشت که برای سال آينده کشتیهای مينروب بيشتری درمنطقه مستقر شوند».
اين افسر نيروی دريايی بريتانيا گفت: «شمار کشتیهای جنگی ما در منطقه تغيير خواهد کرد و ما چند کشتی نيز در اقيانوس هند مستقر خواهيم کرد تا با هندی ها و پاکستانی ها کار کنند. بنابراين همه آنها در اين منطقه باقی نخواهند ماند، اما هرگاه که لازم باشد میِتوانند برای حمایت از عمليات نيروهای ائتلاف به منطقه بازگردند».
در عین وی خاطرنشان ساخت که اتفاق بدی روی نداده است که افزايش حضور نظامی بريتانيا به آن مرتبط باشد.
ناخدا وينستانلی در ادامه منافع استراتژيک اقتصادی را دلیل حضور بريتانيا در منطقه دانست و مدعی شد: «حضور ناوگان دريايی بريتانيا در چهارچوب نيروهای ائتلاف و در حمايت از آزادی تردد در منطقه است».
اين افسر نيروی دريايی بريتانيا با اشاره به ادامه درگیریهای داخلی در عراق افزود که سياست کشورش، کاهش نيروها در آن کشور است «البته پس از آنکه نيروهای عراقی کاملا آموزش ببينند و بتوانند وظايفشان را انجام دهند».