آفتابنیوز : آفتاب _ عضو شورای شهر تهران با انتقاد از لایحه اصلاحیه قانون شوراها گفت: «نگاهی كه در مجموعه دولت و مجلس به شورایاریها وجود دارد قابل انتقاد است و با این روند تقویت شورایاریها رخ نخواهد داد».
رییس كمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با تاكید بر این كه تضعیف شورایاریها خلاف مصالح نظام است، گفت: «قانون اساسی به صراحت به تشكیل این شوراها اشاره كرده است».
«احمد مسجد جامعی» با اشاره به این كه «در قانون اساسی به صراحت تشكیل شورایاریها و شورای محلات مورد تاكید قرار گرفته است»، تصریح كرد: «حذف شورایاریها خلاف مصلحت نظام و حتی خلاف خواست قانون اساسی است و در متن قانون اساسی به صراحت به معنا، مفهوم و كلمه شورای محله اشاره شده است».
وی افزود: «بر این اساس از آنجایی كه تمام قوانین نظام ذیل قانون اساسی است، باید موجودیت این شوراها تبیین شده و به رسمیت شناخته شود».
مسجدجامعی گفت: «شكلگیری شورای شهر در صورت كلان محصول شكلگیری شورایاریهای محلات است و از شكلگیری شورایارییها به شورای كلانشهری میرسیم».
رییس كمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با بیان این كه «در بندهای مختلف قانون شوراها بر فعالیت شورایاریها تاكید شده است»، یادآور شد: «ارتباط بین مدیریت اجرایی شهر، شورای شهر و شورایاریها یكی از راهكارهای برای پاسخگویی به قانون شوراهاست و شورایاریها میتوانند در حوزه سیاستگذاری، نظارت و اجرا مشاركت داشته باشند».
وی در ادامه با اشاره به این كه «در لایحه اصلاحیه قانون شوراها مستقیما به حذف شورایاریها اشاره شده است»، گفت: «شورایاریها دارای اساسنامه مستقل هستند و ضرورتهای اجرایی در كلانشهری مانند تهران، مدیریت شهری را به سمت ایجاد چنین ارگانی میبرد».
این عضو شورای شهر تهران افزود: «شورایاری یك مجموعه بروكراتیك اداری نیست و از دل مردم میجوشد و نیازهای مناطق و مردم را بیان و روابط قابل اعتمادی بین دستگاههای اجرایی و مردم ایجاد میكند».
وی اظهار كرد: «حتی اگر قانونی برای ایجاد شورایاریها نداشتیم، با توجه به وضعیت اجرایی موجود باید به سمت ایجاد این نهاد پیش میرفتیم، چنان كه در قانون بر وجود شهرداران مناطق اشاره نشده و فقط به وجود شهردار تهران اشاره شده است، اما بر اساس ضرورتها شهرداران مناطق نیز در تهران مشغول فعالیت هستند».
مسجدجامعی گفت: «علاوه بر این كه شورایاریها در قانون اساسی مورد تاكید قرار گرفته و دارای اساسنامه مستقل هستند، شورای شهر نیز زمانی معنا پیدا میكند كه شورایاریها فعال باشند و توفیق نگاه اجرایی شهر در گرو فعال بودن شورایاریها در سیاستگذاریها است».
وی افزود: «نگاهی كه در مجموعه دولت و مجلس به شورایاریها وجود دارد قابل انتقاد است و با این روند تقویت شورایاریها رخ نخواهد داد».
مسجدجامعی با بیان این كه «طبق قانون زمان فعالیت شورایاریها تا پایان 28 اردیبهشت 87 است»، گفت: «برای افزایش دوره فعالیت شورایاریها، قصد اصلاح اساسنامه را داریم، تا در همین چارچوب فعالیت شورایاریها استمرار یابد».
وی درباره دلایل وجود مخالفتها برای وجود شورایاریها گفت: «علت برخی مخالفتها به دلیل سابقه رقابت بین شهرداریها و دستگاههای اجرایی بوده و ریشه آن نبود شناخت درست از ظرفیتهای شورایاریها است».