کد خبر: ۶۴۵۰۲۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۴

مقاومت صدا و سیما برای آزادسازی فرکانس

معاون رگولاتوری در واکنش به آزاد نشدن فرکانس‌هایی که در اختیار صدا و سیماست، گفت: چطور ممکن است در حالی‌که امروزه کمتر از ۱۵ درصد از این پهنای باند توسط سازمان صدا و سیما استفاده می‌شود، همچنان آزادسازی آن با اما و اگر همراه باشد.
آفتاب‌‌نیوز :

پس از شیوع بحران کرونا، سرعت و کیفیت اینترنت بیش از هر زمان دیگری به مطالبه جدی مردم از وزارت ارتباطات تبدیل شد. برای کندی سرعت اینترنت ثابت می‌توان اقداماتی را انجام داد اما اینترنت همراه به گفته وزیر ارتباطات نیاز به باند فرکانسی دارد که فعلا در اختیار صدا و سیماست. این نهاد تنها از ۱۵ درصد فرکانسی که برای توسعه فناوری به آن نیاز داریم استفاده می‌کند، اما همچنان میلی به آزادسازی آن ندارد.

«نسترن محسنی» معاون رگولاتوری در توییتر خود برای چندمین مرتبه به ضرورت باند فرکانسی ۷۰۰-۸۰۰ تاکید و گفت: مطالب و گفتمان‌های چند روز گذشته در رابطه با باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز به یادآوری نکات قابل تاملی منجر می‌شود. مواردی که طی این سال‌ها همیشه گفته شده است اما اجرایی نشدن آن، امروز ما رو در ارایه سرویس تلفن همراه با سختی‌ها و اشباع باندها همراه کرده است.

مقاومت صدا و سیما برای آزادسازی فرکانس

محسنی افزود: چطور ممکن است در حالی‌که امروزه کمتر از ۱۵ درصد از این پهنای باند توسط سازمان صدا و سیما استفاده می‌شود، همچنان تخلیه و آزادسازی آن با اما و اگر همراه باشد؟ مگر غیر از این است که همه سوار یک کشتی هستیم، پس این نگاه‌های متفرق از چه چیزی حکایت می کند؟

معاون رگولاتوری اضافه کرد: حتی به فرض قبول صحت برخی ادعاها، مگر غیر از این است که به روز رسانی قوانین و مقررات برای ایجاد فرصت استفاده حداکثری از منابع موجود و در جهت صرفه و صلاح کشورها، همیشه باید مد نظر باشد؟ دنیا به سمت قرارگیری هرچه بیشتر محتواها و البته محتوای تلویزیونی بر بستر اینترنت و فضای مجازی پیش می‌رود، پس آیا غیر این است که فرکانس‌ها باید از طریق متولی اصلی خود برای توسعه پهن‌باند کشور به کار گرفته شود، تا به این ترتیب امکان روز آمدی پخش‌های تلویزیونی را هم شاهد باشیم؟

‌او با اشاره به این‌که طبق حکم قانون، آزادسازی و واگذاری باندهای فرکانسی کشور باید از طریق مدیریت طیف فرکانس کشور صورت بگیرد، اضافه کرد: در حالی که در بسیاری از نقاط دنیا واگذاری تکه باندهای پایین تر (نظیر باند ۶۹۴-۶۱۴ مگاهرتز) برای موبایل و ۵G مدنظر قرار گرفته شده، ما هنوز در تکه بالای باند( ۸۶۲-۷۹۱ مگاهرتز) آنهم با کمترین درصد از بهره برداری صدا و سیما هنوز باید مباحثه کنیم.

او در پایان گفت: ‌امیدوارم فراموش نکنیم همه دغدغه‌مند یک کشور و یک آب و خاک هستیم و اگرچه بحث و گفتمان مابین صاحبان ایده‌های مختلف برای رشد و غنای کارها لازم است اما اجازه ندهیم هزینه فرصت از دست رفته، آنقدر بالا باشد که دستاورد حاصل از گفتگوها در قبال آن به چشم نیاید.

معاون رگولاتوری پیش‌تر در مصاحبه با ایرنا به ضرورت آزادسازی باندفرکانسی ۸۰۰-۷۰۰ اشاره کرد و گفت: هر چه میزان ترافیک، مصرف داده و حتی وُیس در کشور بالا رود، نیاز است که منابع در اختیار اپراتورها نیز به تناسب آن افزایش پیدا کند. برای این کار می‌توان از یک سری تکنیک‌ها استفاده کرد تا با همان میزان فرکانس قبلی که در اختیارشان است تا حدودی بتوان افزایش ترافیک را مدیریت کرد. اما این فقط تا حدی مقدور است. از یک حدی به بعد باید با اختصاص باند فرکانسی این مشکل را رفع کرد. نکته‌ای که وجود دارد این است که صدا و سیما از بخش اندکی از باند فرکانسی ۸۰۰-۷۰۰ که در اختیار دارد استفاده می‌کند و بقیه آن قابل آزادسازی است.

او افزود: هر چقدر باند فرکانسی پایین باشد (مانند باند ۷۰۰ -۸۰۰) کارایی آن نسبت به باندهای بالا مانند ۲۱۰۰ و ۲۶۰۰ بیشتر است. مشخصه باند فرکانسی پایین این است که پوشش‌دهی بسیار بالا دارد. این باند فرکانسی می‌تواند سایت اپراتورها را تا ۸-۷ کیلومتر پوشش دهد، اما باندهای فرکانسی بالاتر، پوشش‌دهی کمتر از این میزان دارند و این اتفاق هزینه نصب سایت برای اپراتورها را بالا می‌برد. ظرف پولی اپراتور، یک مخزن ثابت است. می‌توان به جای این که اپراتور دو سایت اضافه‌تر خریداری کند تا در روستاها پوشش‌دهی داشته باشند، آن پول را صرف سرمایه‌گذاری در خدمات نوین کند.

محسنی در ادامه با اشاره به این که باندهای فرکانسی پایین پوشش داخل بنا (IN DOOR) دارند. زمانی که کاربر داخل منزل یا ساختمان است اگر اپراتور برای ارائه خدمات به او از باندهای فرکانسی پایین استفاده کند، امکان این که گوشی در طبقه‌های منفی آنتن بدهد امکان‌پذیر است.

مشکلی که در این بین به وجود می‌آید این است که وقتی پوشش ( IN DOOR) وجود ندارد، کاربر به جای این که برای برطرف کردن مشکل از اپراتور مربوطه در این خصوص کمک بگیرد تا برای او ریپیتر (تقویت‌کننده) نصب کند، خودش از دستفروشی که می‌شناسد یک تجهیز غیر استاندارد و ارزان خریداری و نصب می‌کند.

شاید به ظاهر همه چیز خوب پیش برود اما یک‌دفعه از داخل ساختمان صدا بلند می‌شود که مشترکان اپراتور دیگری که در آن ساختمان هستند، با مشکل مواجه شده و آنتن خود را از دست می‌دهند.

او اشاره کرد: علاوه بر مشکلی که برای کاربر پیش می‌آید، سازمان تنظیم مقررات باید برای پایش علت این مشکل، هزینه زیادی متقبل شود تا در نهایت کشف کند تقویت‌کننده سیگنال غیر مجاز داخل ساختمان نصب شده و طیف اپراتور دیگر را با مشکل مواجه کرده است. تقویت فرکانس اگر از مسیر اپراتور اتفاق بیفتد چنین مشکلاتی رقم نمی‌خورد چون آن‌ها بازه فرکانسی خود و اپراتورهای دیگر را به خوبی می‌دانند و اختلالی در اپراتورهای دیگر ایجاد نمی‌کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
0
1
اسم صدا و سیما عوض شده.. سازمان همه بدن ما خوبیم
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین