مهدی حسینزاده، عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی به برخی سوالهای متداول در مورد انجام تمرینات و فعالیتهای بدنی در شرایط شیوع کووید-۱۹، پاسخ داد که در ادامه آورده شده است.
اگر در قرنطینه خانگی باشیم ولی به ویروس کرونا مبتلا نباشیم، آیا باید فعالیتهای بدنی خود را محدود کنیم؟
هیچگونه توصیهای مبنی بر محدود کردن فعالیتهای بدنی آن هم در زمانی که که هیچ علایمی حاکی از ابتلا به کووید-۱۹ در فرد دیده نمیشود، وجود ندارد و اگر سرفه کردید، تب داشتید یا دچار تنگی نفس شدید با پزشک معالج خود تماس بگیرید.
آیا انجام تمرینات ورزشی ما را از ابتلا به ویروس مصون میدارد؟
انجام فعالیتهای بدنی با شدت متوسط میتواند سیستم ایمنی شما را بهبود بخشد ولی انجام فعالیتهای بدنی با شدت و حجم بالا میتواند موجب کاهش عملکرد سیستم ایمنی شما به ویژه زمانی که عادت به انجام چنین فعالیتهایی ندارید، شود و حفظ تعادل در انجام برنامههای تمرین ورزشی بسیار مهم است.
در مورد کودکان به چه صورت است؟
انجام فعالیتهای بدنی و فعال بودن همراه با کودکان از خوشایندترین اتفاقهای ممکن است و فعالیتهایی را که میتوانید با یکدیگر انجام دهید پیدا کرده و به انجام بازیهای کامپیوتری فعال، بسکتبال با استفاده از ایجاد یک سبد ساده در منزل، پیاده روی در اطراف منزل و ... بپردازید.
آیا موارد احتیاطی وجود دارد که باید در نظر داشت؟
مهمترین استراتژی پیشگیری اجتناب از تماس با افراد مبتلا به کووید-۱۹ است.
اگر برخی علایم ابتلا به ویروس کرونا در فرد ظهور پیدا کند، چه اقدامی را باید مندنظر قرار دهد؟
اگر دچار برخی علایم ابتلا شدید، از دستوالعملهای تدارک دیده شده توسط CDC پیروی کند و از آن جا که این دستوالعملها به زودی تغییر کرده و بهروزرسانی میشوند به این نکته توجه داشته باشد.
اگر فردی در قرنطینه خانگی بوده و به ویروس کرونا مبتلا باشد، آیا باید فعالیتهای بدنی خود را محدود کند؟
افرادی که مبتلا هستند ولی تاکنون هیچ گونه علایمی را بروز ندادهاند میتوانند به انجام فعالیتهای بدنی با شدت متوسط ادامه دهند ولی باید از بروز علایم به عنوان یک راهنما استفاده کنند و به قرنطینه خود ادامه دهند تا از سرایت ویروس به دیگران جلوگیری شود و اگر دچار تب، سرفه یا تنگی نفس شدند، بلافاصله انجام فعالیتهای بدنی را متوقف کرده و به پزشک معالج خود مراجعه کنند.