آفتابنیوز : وزير دفاع آمريكا ضمن اعلام آن كه نيروهاي آمريكايي خود را براي وقوع درگيري و خشونتهاي بيشتري در عراق آماده كردهاند، اذعان داشت كه آشوبها در عراق ميتواند سالهاي متمادي ادامه داشته باشد.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، دونالد رامسفلد وزير دفاع آمريكا، اظهار داشت: با به دست گرفتن زمام امور توسط نيروهاي امنيتي عراق بدون حضور نيروهاي آمريكايي و سربازان خارجي، غلبه بر آشوبها در عراق ممكن است تا 12 سال ادامه داشته باشد.
اين در حالي است كه آخرين نظرسنجي خبرگزاري آسوشيتدپرس حاكي از آن است كه ترديدها در خصوص جنگ در عراق به نقطهي بحراني خود رسيده است. بيش از نيمي از مردم، حمله به عراق را يك اشتباه ميدانند.
در همين حال، ژنرال جان ابي زيد فرماندهي ارشد نيروهاي آمريكايي در خاورميانه، خواستار حمايت عمومي از عملياتها و سربازان آمريكايي حاضر در عراق شد. وي در برنامهي Late Edition شبكهي خبري سي.ان.ان اظهار داشت: ما نبايد با نگاه به عقب و با نگراني در خصوص حمايت از كشور خود به جنگ بپردازيم.
اين در حالي است كه طبق آمار و ارقام انتشار يافته توسط خبرگزاري فرانسه، نيروهاي آمريكايي در هفتهاي خونبار شاهد حملهاي ناگهاني در مسير كاروان سربازان زن نيروهاي ائتلاف بودند كه طي اين حمله چهار تفنگدار نيروهاي دريايي آمريكا شامل يك زن كشته شدند.
دست كم 1735 تن از نظاميان آمريكايي از آغاز جنگ در ماه مارس سال 2003 تاكنون كشته شدهاند. روز گذشته در موصل نيز چند بمبگذاري 38 كشته برجاي گذاشت.
رامسفلد در گفتوگوهاي روز يكشنبهاش با شبكههاي تلويزيوني آمريكا همچنين بيان داشت: شبه نظاميان درصددند تا در روند تغيير و دگرگوني دموكراتيك در عراق همزمان با تهيهي پيش نويس قانون اساسي و برگزاري انتخابات در ماه دسامبر خلل وارد آورند.
وزير دفاع آمريكا و رييس پنتاگون در گفتوگو با شبكهي خبري ان.بي.سي، خاطرنشان ساخت: گمان ميكنم كه از مقطع كنوني تا انتخابات در ماه دسامبر شاهد بروز خشونتهاي فزاينده در عراق باشيم و پس از آن مدت بسياري طول خواهد كشيد تا شبه نظاميان را از خاك عراق وادار به عقب نشيني و خروج كرد.
رامسفلد در شبكهي خبري فاكس نيوز نيز اظهار داشت: آشوبها ميتواند تا پنج، شش، هشت يا حتي 10 يا 12 سال به درازا بيانجامد.
وي در ادامه تصريح كرد: نيروهاي ائتلاف و نيروهاي خارجي قصد ندارند خود جلوي آشوبها را بگيرند. ما درصدديم تا جوي ايجاد كنيم تا خود مردم عراق و نيروهاي امنيتي اين كشور بر اين آشوبها چيره شوند.
روزنامهي انگليسي ساندي تايمز، روز گذشته از ديدار محرمانهي مقامات آمريكايي با فرماندهان شبه نظاميان در شمال عراق به منظور پايان دادن به خونريزيها خبر داده بود. وزير دفاع آمريكا در اين خصوص گفت: به طور كلي اين گونه ديدارها همواره ادامه داشته و اين عراقيها هستند كه در خصوص روابط خود با شبه نظاميان تصميم گيري خواهند كرد. ما اين قبيل مسايل را تسهيل ميكنيم.
در همين حال، گروههاي شبه نظامي القاعده (ارتش انصارالسنه و ارتش اسلامي در عراق)، در بيانيههاي جداگانه در پايگاههاي اينترنتي خود هرگونه مذاكره با مقامات آمريكايي و عراقي را تكذيب كردند.
ژنرال ابي زيد اظهار داشت: آمريكا و مقامات عراقي در جوامع سني به دنبال افراد مناسبي براي مذاكره در خصوص پايان دادن به ناآراميها در عراق هستند و ما به طور واضح واقفيم كه اكثريت شبه نظاميان از همين جوامع سني عرب برخاستهاند. گفتوگو با آنان منطقي خواهد بود.
رامسفلد و ابي زيد به طور شفاف اعلام داشتند كه با ابومصعب الزرقاوي، رهبر اردني القاعده در عراق، مصالحه نخواهند كرد.
مقامات پنتاگون نيز از اعلام آمادگي خود براي هموار كردن راه دولت شيعهي حاكم در عراق براي برخورداري از توافق اقليت سني خبر دادند.
در همين حال، كارل لوين سناتور دموكرات ايالت ميشيگان آمريكا، تاكيد كرد: من به همراه ساير منتقدان جورج بوش رييس جمهور آمريكا، در حمايت خود از سربازان آمريكايي در عراق مصمم هستيم. ما در عين حال قصد داريم منتقدان سازندهاي از سياستهاي بوش مبني بر فرستادن سربازان بدون تجهيزات كافي و در نظر نگرفتن عواقب جنگ به شمار آييم.
رامسفلد در ليست جديدي 15 مورد از اتفاقاتي را كه ميتوانست منجر به فاجعه در عراق شود، اعلام كرد. اين موارد شامل به آتش كشيده شدن چاههاي نفت، هجوم پناهندگان و مستقرسازي آنان و از بين رفتن پلها و مسيرهاي عبور و مرور ميشد. وي در اين خصوص گفت: بسياري از اتفاقات ناگواري كه ميتوانست پيش بيايد، اتفاق نيفتاد.
وي گفت: نيروهاي امنيتي عراق ميان مردم اين كشور از احترام برخوردار شدهاند. توانايي شبه نظاميان در قتل عامهاي گسترده نشان دهندهي اين نيست كه حمايت عمومي از تلاشهاي آمريكا و دولت عراق كاسته شده و يا پيشرفتهاي سياسي، اقتصادي و امنيتي حاصل نشده است.
رامسفلد در ادامه بيان داشت: يورش به رستوران يا حمله به ايستگاه پليس نبوغ خاصي نميخواهد. يك كودك با يك گلدان از اين توانايي برخوردار است كه تعداد بيشماري انسان را به قتل برساند.
ايا اين مسايل بدان معناست كه برنامهاي وجود نداشته يا پيشرفتي حاصل نشده است؟ خير ابدا. اينچنين نيست.
خبرگزاري رويتر نيز در خصوص اظهارات رامسفلد اعلام داشت: وزير دفاع آمريكا با مقايسهي افغانستان با عراق و پيشرفتهاي به دست آمده در افغانستان بيان داشت كه اكنون مسالهي مشابهي در عراق مطرح است. شاهد آن هستيم كه دولت عراق از استقلال و حاكميت برخوردار شده و اين دولت است كه از مردمي استمداد ميكند كه از دولت حمايت نميكنند. اين دولت براي جلب مردم از خونريزي بهره نميگيرد؛ بلكه به طور يفين با تداوم و استمرار كار خود اين امر را تحقق ميبخشد و ما اين روند را تسهيل ميبخشيم.