کد خبر: ۶۴۷۹۱
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۸۶ - ۱۱:۱۱
درهم‌اندیشی بنیاد باران بررسی شد

عملکرد دولت اصلاحات در حوزه دختران و زنان جوان

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: چهارمین جلسه از سلسله هم اندیشی های بررسی عملکرد دولت اصلاحات در حوزه جوانان،با موضوع زنان و دختران با حضور مسئولان مربوطه در دوران اصلاحات و شماری از زنان و دختران فعال در عرصه های اجتماعی در محل بنیاد باران برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی بنیاد باران، در ابتدای این جلسه فخرالسادات محتشمی پور مشاور وزیر سابق کشور با اشاره به اینکه بعد از پیروزی اصلاحات، زنان و دختران احساس رشد کردند و توانایی خروج از محدودیتها را در خود یافتند،گفت : با توجه به این موضوع ریاست مرکز زنان ریاست جمهوری به عضویت کابینه درآمد و اعضای دولت نیز موظف به همکاری با آن شدند . ضمن آنکه در آن مرکز کمیته دختران جوان نیز بطور غیر رسمی تشکیل شدو با گروههای مختلف دختران،بخصوص دانشجویان ارتباط برقرار شد،اما سعی شد تا طیف وسیعی از دختران مد نظر قرار گیرد که افراد زیر 30 سال را شامل بود و انتظار داشتیم تا موضوع دختران در سازمان ملی جوانان نهادینه شود ؛ بر این اساس هم پیشنهاد تشکیل دفتر رسمی دختران در این سازمان مطرح شد .

مدیر کل سابق دفتر امور زنان وزارت کشور گفت : در وزارت کشور نیز اقداماتی برای هماهنگی گروههای دختران صورت گرفت که البته به انجام نرسید . وی با بیان اینکه در وزارت آموزش و پرورش دفتر امور زنان فعالیت خوبی داشت و برای دختران محروم از تحصیل نیز برنامه ریزی هایی را انجام داد،گفت : علی رغم مطرح شدن مشکلات دختران جوان در کمیته دختران وزارت کشور،به دلیل عدم ارتباط با سایر وزارتخانه ها،کار زیادی صورت نگرفت . اما کار بزرگی که این کمیته با وجود مشکلات مالی و ... انجام داد،این بود که کانونهای زنان،مکانهای ورزشی دختران و کلاسهای آموزشی تقویت شد و باشگاه دختران هم با هدف پیوند آنان با سیاست،اقتصاد،فرهنگ و جامعه تاسیس شد . محتشمی پور با اشاره به اینکه گروه زیادی از دختران جذب این نهاد شدند،اضافه کرد : دلیل مشکلات در کارها نیز این مساله بود که دفاتر امور زنان به شکل غیررسمی تشکیل شده بود .

در ادامه این جلسه هم اندیشی دکتر زهرا شجاعی نیز طی سخنانی ضمن اشاره به این مساله که در آغاز دوره اصلاحات با دختران جوانی مواجه بودیم که از لحاظ تحصیلات،امید به زندگی،ارتباط با محیط اجتماعی،مطالبات و ... در سطح بالاتری نسبت به قبل بودند،اظهار داشت : در یکی از تحقیقات دانشگاهی پیرامون اشتغال و تحصیلات دختران در نقاط محروم و غیر محروم کشور،مشخص شد که آنان از نظر تبعیض مشکلی نداشتند،اما از نظر میزان برخورداری از امکانات با مشکل مواجه بودند . شجاعی تاکید کرد : با توجه به سهم بالای زنان در انتخابات سال 1376،مطالبات آنها نیز بالا بود .

رییس مرکز امور مشارکت زنان ریاست جمهوری در دولت خاتمی گفت : بحث زنان به بودجه،قوانین و ... نیاز دارد . و موضوع دختران نیز مسائلی چون اشتغال،نهادهای مدنی،تحصیلات و ... را شامل می شود و فقط یک سازمان مستقل توانایی اقدام در این زمینه را داشت . وی افزود : مهمترین مشکلی که با آنان روبرو بودیم مشخص نبودن یک استراتژی مشخص در امور دختران بود .

زهرا شجاعی با اشاره به اینکه دختران جوان توانمندی خود را در دانشگاهها به ظهور رساندند،این مساله را ناشی از عزم راسخ آنان دانست . وی همچنین اشتغال،آزادی،امنیت،تحصیلات،مراکز تفریحی و ازداوج را مجموعه مطالبات دختران دانست که سازمان ملی جوانان پاسخگوی آن نبود .

در ادامه این جلسه رحیم عبادی، مشاور رییس جمهور سابق در امور جوانان نیز تاکید کرد : قبل از دولت اصلاحات بحث جوانان فراموش شده بود و خاتمی با تغییر نگرشها به تمام افراد از جمله جوانان به عنوان افرادی که دارای حقوقی برای خود هستند نگریست،جوانان نیز که قشر محوری جامعه بودند،از این مساله استقبال به عمل آوردند .

وی با بیان اینکه خاتمی بستر تغییرات را فراهم آورد،گفت : وی معتقد بود که دولت متصدی امور جوانان نیست و فقط وظیفه ظرفیت سازی و توانمند سازی را در جامعه بر عهده دارد . و در امر جوانان و دختران به این سمت رفت که آنان احساس توانایی و ظرفیت اتمام کارها را داشته باشند .
رییس سابق سازمان ملی جوانان افزود :در راستای این تغییر رویکرد 2 هزار NGO تشکیل شد . عبادی همچنین با اشاره به تاسیس سازمان دانش آموزی و مجلس دانش آموزی آنها را فعالیتهایی در جهت ایجاد ساختارها دانست .
در ادامه این جلسه و در بخش پرسش و پاسخ نیز دکتر زهرا شجاعی در پاسخ به انتقادهایی که از بخش زنان دولت اصلاحات صورت می گیرد،تاکید کرد : اگر در بحث ها به آمار دقیق،استناد شود در این مورد بهتر می توان قضاوت کرد . بحث جوانان هم همواره مورد طمع همه دولتها (بجز دولت اصلاحات) بود و از طرفی دولت اصلاحات نیز برای بیان کارهای خود رسانه ای دراختیار نداشت . وی تاکید کرد : ما بر اساس استراتژی و برنامه ای که تنظیم کرده بودیم،عمل کردیم .

رییس سابق مرکز زنان با اشاره به کارهای صورت گرفته در دوران اصلاحات در زمینه زنان گفت : بودجه زنان در این دوره 360 برابر افزایش یافت و پوشش تحصیلی آنان از 94 درصد به 97 درصد رسید . وی افزود تعداد NGO های زنان از 55 به 450 رسید . در بحث منابع نیز بخشی از منابع به برنامه های حوزه دختران اختصاص پیدا کرد و تعاونی دختران هم ایجاد شد . وی در پایان گفت لایحه ای با 66 مورد اصلاحیه قوانین مدنی و جزایی به نفع زنان در دولت تصویب شد که به دلیل پایان عمر دولت اصلاحات این لایحه در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار نگرفت .

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین